среда, 15. септембар 2021.

Nalog za hapšenje Branislava Zeljkovića, Slavka Bojića, Saše Markovića... izdalo je Posebno odjeljenje RJT; Još nije zvanično saopšteno ko je uhapšen

Branislav Zeljković

Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva, na čijem čelu je Miodrag Bajić, naložilo je hapšenje Branislava Zeljkovća, direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Slavka Bojića, vlasnika fimre "Procontrol", kao i Sašu Markovića, vlasnika firme "Travel4Fun", zbog teških malverzacija prilikom uvoza mediciinskog materijala tokom pandemije.

Mediji javljaju da je uhapšeno nekoliko lica, ali niko od zvaničnika se nije oglasio.

Prema mojim informacijama, Posebno odjeljenje izdalo je nalog za hapšenje Zeljkovića, Bojića, Markovića i još, najmanje, jednog lica, a riječ je o D. Dubravcu koji je u poslovnim vezama sa Bojićem.

Slavko Bojić

Zeljković je Bojićevoj firmi "ProControl" isplatio 1.995.000 KM za isporuku zaštitnih maski i odijela, ali ta roba nikada nije isporučena, o čemu sam pisao 04.06.2020. godine. 

Preko turističke agencije "Travel4Fun", čiji je vlasnik Saša Marković ukradeno je 2,385 miliona KM. Pisao sam o toj prevari u niz navrata.

Saša Marković i Vlado Crta Đajić
Marković je blizak Vladi Crti Đajiću.

Opljačkane sume koje navodim samo su djelić ukupnog teškog kriminala koji se odvijao preko Instituta; Pitanje je zašto nije izdan nalog za hapšenje Vlade Babića, koji je ukrao preko devet miliona KM, a nije dobavio ništa za borbu protiv pandemije. Njegova firma "Medietik" novac je opljačkala preko Fonda zdravstva, na čijem čelu je Dejan Kusturić.