понедељак, 6. септембар 2021.

Dodiku pisali aktivisti SNSD-a iz Foče: Članstvo se ubrzano osipa, realan je potpuni kolaps SNSD-a; SDS i PDP jačaju i preuzimaju primat; Smijenite Kovača, direktora NP “Sutjeska”, koji je kadar Vašeg Kuma i uništava rejting stranke, čineći teške kriminalne radnje


Piše: Slobodan Vasković


Zadnje je došlo doba čim se aktivisti SNSD-a obraćaju meni da objavim njihovo pismo/Zahtjev Miloradu Dodiku, šefu Crvene Sekte, u kojem navode brojne kriminalne radnje Aleksandra Kovača, direktora Nacionalnog parka “Sutjeska” i zahtijevaju njegovu smjenu.


Očito je da se u Režimskim medijima mogu oglasiti samo oni članovi Dodikove nekadašnje stranke, koja se poodavno pretvorila u Sektu, što bezrezervno, bezuslovno i bez ikakvih pitanja trpe i/ili podržavaju sve antinarodne poteze Vođe. Svako drugo mišljenje i unutar Crvenih Sektaša je zabranjeno i ne smije se javno publikovati.


Upravo zbog toga objavljujem Zahtjev aktivista SNSD-a Foča Miloradu Dodiku kojim traže smjenu Kovača.


Zahtjev Dodiku uputili su 14.08. ove godine, ali još uvijek, kako tvrde, nisu dobili nikakav odgovor.


Zahtjev je zaista zanimljivo pročitati, jer svjedoči o bahatom, kriminalnom ponašanju Kovača, jednog od bezbrojnih, sličnih kao jaje jajetu, Dodikovih “menadžera” koji se, primarno pljačkaju, a da bi se zaštitili i zastrašili sve koji se tome protive, okružuju se kriminalcima. Pravi raritet je da o tome svjedoče članovi SNSD-a!!!

Aktivisti SNSD-a upozoravaju Dodika da se ta stranka u Foči topi, te da SDS i PDP sve više jačaju i preuzimaju primat.

Osim galopirajućeg osipanja članstva, aktivisti SNSD-a ukazuju i da, dolaskom Kovača na mjesto direktora, radnici ne primaju plate i nalaze se na ivici egzistencije.


Aleksandar Kovač

Uz to, Dodiku ukazuju da Kovač tvrdi da će mu “Branislav Okuka-Crni sa Vama (Dodikom, op.aut.) završiti desetomilionske donacije za NP Sutjesku, a svi znamo da i ako se takve donacije i dese, kako one i završe”!


“Poštovani predsjedniče, znamo da kum nije dugme i kojom linijom je Kovač imenovan, ali sav kriminal i bahato ponašanje Kovača ići će samo na Vaš račun i račun naše stranke”, jedna je od najinteresantnijih konstatacija u Zahtjevu aktivista SNSD-a.


Vukelić i Dodik

Kum o kojem je riječ je teški kriminalac Veljko Vukelić, pripadnik međunarodnih zločinačkih organizacija, o kojem sam napisao niz tekstova.


Činjenica je da tamo gdje Vukelić dođe sa svojim "kadrovima" ostaje samo spržena zemlja, te je za očekivati da Kovač, po njegovom nalogu, u potpunosti uništi NP “Sutjeska”.


Kovača snažno podržava Ministroid Srebrenka Golić koja mu se dovorava kako bi se dodvorila Vukeliću koji sa Dodikom vedri i oblači u brojnim dijelovima Republike Srpske i to do mjere da se u tim mjestima zauvijek smrači nakon njihovog toksičnog udara.


Kovač i Ministroid Golić


Očito je i Kovač u toj funkciji - uništenja NP “Sutjeska”.


S obzirom na to da su mi se aktivisti SNSD-a vrlo pristojno obratili i zamolili me da objavim njihov Zahtjev Dodiku, uzvraćam im informacijom da je Dodik naredio da se uhapsi Kovačev prethodnik na funkciji direktora Dejan Pavlović i da mu ne pada na pamet da smijeni štetočinu Kovača. 


U nastavku objavljujem Zahtjev aktivista SNSD-a za smjenu Aleksandra Kovača sa pozicije direktora NP “Sutjeska” u potpunosti i bez ikakvih izmjena.


PREDMET: Zahtjev za smjenu Aleksandra Kovača direktora JU Nacionalni park „Sutjeska“

SNSD Foča, Ul. 9.Maja, Foča Tel. 058 220 950

ZA: Predsjednika SNSD-a G-dina Milorada Dodika 


Poštovani predsjedniče,

Već duže vrijeme želimo da Vam se obratimo povodom negativnih dešavanja u Nacionalnom parku „Sutjeska“ nakon što je na mjesto direktora ove ustanove imenovan kontroverzni beogradski privrednik i po lošem glasu u javnosti poznat Aleksandar Kovač.


Vama je poznato da je dugo godina NP Sutjeska bio glasačka baza SDS-ovih glasača i njihovih aktivista, ali su prethodni direktori iz redova SNSD-a aktivno radili na afirmisanju novog članstva, te je situacija bila potpuno promijenjena u korist SNSD-a. 


To dokazuju i činjenice u vidu broja osvojenih glasova na opštim i lokalnim izborima gdje je 95% radnika i njihovih porodica dalo svoju podršku i glas kako SNSD-ovim kandidatima, tako i SNSD- u. 


Bojimo se da je opet došlo vrijeme kada opozicione stranke poput SDS-a i PDP-a maksimalno oživljavaju u Parku, te se time naše članstvo osipa i već je ogroman broj radnika NP Sutjeska prešao u PDP, i to upravo zahvaljujući novoimenovanom direktoru Kovaču koji je sa svojim najbližim saradnicima Nešom Vurdeljom iz Beograda, državljaninom Srbije, te Stevanom Tomićem iz Gacka „uspio“ da za nepunih 4 mjeseca ovu ustanovu sroza do samog dna u svakom pogledu, finansijski, organizaciono, gubeći povjerenje dotadašnjih partnera i prijatelja Parka, ali i gubeći i rasipajući naše stranačke resurse koji se sve više zbog ovakve njegove politike udaljavaju od stranke i prelaze u redove opozicije. 


Da je tako, više je nego očigledno kada se uzme u obzir jučerašnja vijest da je dugogodišnji član SNSD-a i bivši SNSD-ov funkcioner, ali i prijeratni radnik Nacionalnog parka Sutjeska, g-din Zoran Mandić preuzeo opštinski odbor PDP-a. Upravo činjenica da je g-din Mandić bivši radnik Nacionalnog parka „Sutjeska“, koga vole i podržavaju mnogi radnici Parka, omogućiće mu da iskoristi ovu nepovoljnu situaciju u Parku i prevede veliki broj radnika u PDP. 


Ukoliko situacija ostane ovakva kakva jeste, gdje svaki dan raste nezadovoljstvo radnika koji su dolaskom Kovača na mjesto direktora opet na ivici egzistencije jer im se plate ne isplaćuju, iste su umanjene za 20%, a radno vrijeme produženo do 17 časova, to mu uopšte neće biti teško, a to već i čini. Ukoliko svemu ovome dodamo kreiranje nove organizacione strukture u preduzeću, gdje je jedan od prethodnih direktora koji je ujedno i jedan od osnivača SNSD-a Zoran Čančar izložen svakodnevnoj psihičkoj torturi od strane Kovača, a istovremeno je direktor Kovač imenovao Miloša Živanovića aktivnog člana SDS-a na poziciju rukovodioca sektora, te Milana Nikolića imenovao šefom, a isti je podigao otpremninu iz Elektrodistribucije u Foči u iznosu od 40.000,00 KM, te time izazvao gnjev i nezadovoljstvo građana Foče, onda je očigledno da Kovač svjesno radi na urušavanju SNSD-a. 


Takođe, jučerašnje javno obraćanje odbornika SDS-a u SO Foča Ognjena Bodiroge koji zajedno sa bratom, takođe odbornikom SDS-a, dobija sve veći ugled u narodu, u svojim statusima na društvenim mrežama redovno, a tako i juče, objavljuje informacije o događanjima u Parku, kriminalnim licima kojima je Kovač okružen, nezakonitim radnjama, te „kadrovima“ koje je Kovač okupio oko sebe. Sve ovo stvara sliku da imenovanjem Kovača na poziciju direktora, SNSD radi na uništenju Nacionalnog parka. 


Bez obzira što SNSD to ne čini, građani Foče sva dešavanja posmatraju kroz prizmu direktora i skorašnjih događaja. U vremenu kada su svi naši načelnici odjeljenja smjenjeni u korist koalicionih partnera, smijenjeni su i naši direktori opštinskih ustanova, a rejting SNSD-a svakim danom je na ljestvici sve niži i niži.


Svojim bahatim ponašanjem, te politikom koju očigledno vodi protiv SNSD-a, Kovač nanosi direktnu štetu SNSD-u, Vama, te svima nama koji smo godinama aktivni u stranci i radimo na njenoj izgradnji i napretku. 


Sam potencira kako ga je „poslala“ srbijanska BIA, te kako će mu Branislav Okuka-Crni sa Vama završiti desetomilionske donacije za NP Sutjesku, a svi znamo da i ako se takve donacije i dese, kako one i završe. Umjesto da se bavi problemima Parka i iznalaženjem novca za plate radnika, on se obratio SIPI da se otkrije ko su radnici koji su slali pisma usmjerena protiv njega, Vladi i ostalim institucijama.Nezadovoljstvo i radnika i građana Foča je enormno i bojimo se da će se članstvo SNSD-a u Foči ozbiljno osuti što može u krajnjoj liniji dovesti i do potpunog kolapsa SNSD-a u Foči na predstojećim izborima.


Znamo koliko je trebalo godina, tačnije decenija svakodnevnog rada i truda, prevashodno Vašeg, da se članstvo omasovi, posebno u Foči gdje je bilo potrebno skinuti sa vlasti socijaliste na čelu sa pok. Zdravkom Krsmanovićem, svi smo združenim snagama radili na tome i uspjeli. 


Nažalost, dolaskom Kovača na čelo NP Sutjeska, svi ti rezultati postaju zaboravljeni, jer građani kroz Park gledaju trenutno stanje, a Park je nažalost ponovo degradiran i ide u pogrešnom smjeru jer ga vodi pogrešan čovjek koji pod hitno mora biti zaustavljen, dok još nije kasno.


Iskreno se nadamo da ćete uništavanje jedne ovakve ustanove zaustaviti svojom odlukom da se Kovač što hitnije smjeni sa pozicije direktora, a time ćete zaustaviti i osujetiti i planove svih onih poput Mandića koji koriste trenutnu lošu situaciju koju Kovač svakodnevno čini gorom i masovno prevodi radnike NP Sutjeska i njihove porodice iz SNSD-a u PDP. Poštovani predsjedniče, znamo da kum nije dugme i kojom linijom je Kovač imenovan, ali sav kriminal i bahato ponašanje Kovača ići će samo na Vaš račun i račun naše stranke.


Zato Vas molimo da reagujete što prije, ispitate i provjerite ove navode i uvjerićete se i sami u istinitost istih. Smjenom Kovača zaustavite osipanje članstva SNSD-a u Foči i omogućite nam da svi zajedno opet radimo na našoj pobjedi na opštim izborima 2022. godine. Do pobjede!

Nezadovoljni članovi i aktivisti SNSD-a Foča