понедељак, 31. мај 2021.

Nepopravljivi kriminalac Stojan Vukajlović ponovo pokušava da otme imovinu Grada Banjaluka

kriminalac Stojan Vukajlović i Milorad Dodik 

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Stojan Vukajlović je prije dvije godine postao advokat. Iako je on još uvijek dosta „zelen“ advokat, već sada se može zaključiti da se radi o vrlo „zrelom“ kriminalcu.


2. 

Očigledno uvidjevši da se od poštenog bavljenja advokaturom ne mogu za kratko vrijeme steći milioni, Vukajlović se otisnuo u kriminalne vode. Poput najgoreg lešinara, Vukajlović je sve svoje podzemne ideje usmjerio ka imovini Grada Banjaluka.


kriminalac Stojan Vukajlović, bivši odbornik SNSD 
u Skupštini Grada Banjaluka

3. 

Moralna Nakaza Igor Radojičić je imao običaj da javnost zabavlja pričama o „Lisicama“ koje kruže oko gradske imovine. Vrijeme je pokazalo da je taj isti Radojičić vrata gradske imovine širom otvorio najvećoj od svih tih „Lisica“, njegovom bliskom saradniku Stojanu Vukajloviću.


Igor Radojičić i njegov štićenik gangster Stojan Vukajlović
4. 
Radojičić je dolazak Vukajlovića u SNSD najavio riječima „SNSD će biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija“



Sa ove vremenske distance Radojičićeve riječi djeluju kao proročanske, jer se ispostavilo da je Vukajlović na nekoliko gradskih lokacija pokušao da otme imovinu grada Banja Luka.


zgrada kriminalca Vukajlovića Banjaluci, naselje Nova Varoš

5. 

Već sam pisao o stambeno-poslovnoj zgradi koju je Vukajlović izgradio u banjalučkom naselju Nova Varoš. Iako su svi stanovi i poslovni prostori u toj zgradi formalno upisani na Vukajlovića, jedan od stanova je namijenjen za sudiju Dalibora Kordića, koji je glavna Vukajlovićeva veza u Osnovnom sudu u Banjaluci.


kriminalci Stojan Vukajlović i Dalibor Kordić, sudija

6. 

Isto tako, do detalja sam opisao na koji način je Vukajlović pokušao da se dočepa šest skupocjenih nekretnina na području Banjaluke. Tim povodom nadležno tužilaštvo trenutno vodi krivičnu istragu protiv Vukajlovića, sudije Dalibora Kordića i pritvorenog sudije Nebojše Pejovića.


sudija kriminalac Nebojša Pejović, trenutno u pritvoru

7.

Iako sam svojim tekstovima uspio osujetiti Vukajlovićev plan da se na štetu Grada Banjaluka dočepa šest skupocjenih nekretnina, to očigledno nije bila dovoljna opomena za narečenog. Šta više, on se još žešće okomio na imovinu Grada Banjaluka.


Pljačkaši slave otimačinu: Ranko Škrbić, Dodikov kum i Stojan Vukajlović, kriminalac i  član Sekte

8. 

U svom novom poduhvatu, Vukajlović se uz pomoć Ljiljane Slijepčević, sudije Osnovnog suda u Banjaluci, dočepao zemljišta u naselju Ada. Radi se o vrijednom zemljištu čiji je suvlasnik Grad Banjaluka. 

Osnovni sud

Nakon nezakonitog upisa Vukajlovića kao vlasnika na tom zemljištu, on je promptno sa Veselkom Malbašićem zaključio Ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno poslovnog objekta broj OPU-552/2020



Taj ugovor je zaključen 26.08.2020. godine, a podrazumijeva da je Vukajlović u poslovnu saradnju unio zemljište, dok će Malbašićeva kompanija na tom zemljištu izgraditi zgradu. Vukajlović će svoj udio dobiti kroz kompenzaciju, odnosno na njega će biti upisano nekoliko stanova i poslovnih prostora.


 

9.

Sada najinteresantniji dio: Kako se to jasno vidi iz ZK uloška, Vukajlović se upisao kao vlasnik pomenutog zemljišta na osnovu rješenja Osnovnog suda u Banjaluci broj 71 0 V 266586 18 V 2 od 26.10.2018. godine, koje je donijela sudinica Ljiljana Slijepčević. 


Po mojim saznanjima na to rješenje Grad Banjaluka je podnio žalbu, jer se ispostavilo da je sudinica Slijepčević vodila postupak fizičke diobe bez obavještavanja o tome bilo Grada Banjaluka bilo Pravobranilaštva RS koje zastupa Grad Banjaluku. Te informacije mi je potvrdilo više izvora iz Pravobranilaštva RS.


10. 

Interesantno je i to da je u postupku koji je vodila Slijepčevićka stranke zastupao advokat Ljubiša Dragičević. Sudinica Slijepčević i advokat Dragičević su u rodbinskim odnosima i oboje su poznati kao članovi građevinske mafije.


Kriminalac Stojan Vukajlović i advokat Ljubiša Dragičević,  
visoko rangirani član Građevinske mafije u Banjaluci
11. 

Shvativši da je uhvaćena u kriminalu, Slijepčevićka je brže bolje usvojila žalbu Grada Banjaluka, pa je 16.12.2019. godine donijela novo rješenje, kojim je stavila van snage svoje rješenja od 26.10.2018. godine. 

Međutim, Vukajlović je i dalje ostao upisan kao vlasnik zemljišta, te je 26.08.2020. godine to zemljište prometovao na Veselka Malbašića.

Momčilo Antonić, neizrasli član kriminalne porodice Antonić
i Stojan Vukajlović

12. 

S obzirom da se radi o zemljištu čiji je suvlasnik Grad Banjaluka, ostaje da vidimo da li će novi gradonačelnik Banjaluke podnijeti krivičnu prijavu protiv Vukajlovića i Dragičevića. 


Vukajlović (prvi s lijeva) i Dragičević (prvi s desna)

13.

Bitno je reći da su Stojan Vukajlović i Draško Stanivuković rođaci. U toku protekle kampanje Stanivuković je žestoko napadao Vukajlovića i time dobio značajan dio glasova. Međutim, nakon izbora Stanivukovićeve kritike prema Vukajloviću su utihnule.


Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke

14. 

Što se tiče sudinice Slijepčević, sada najavljujem da ću protiv nje sljedeće sedmice podnijeti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i pritužbu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a. (nastaviće se)