понедељак, 24. мај 2021.

Vidikovac/Medelin: Ranjen Mladen Lalušić, sin Željka Lalušića kuma Ljubiše Buhe Čumeta; Pucač u bjekstvu; PU Zvornik i njen načelnik Aleksandar Vasiljević sve pokušavaju zataškati; Lalušić prijavljen na Vasiljevićevoj adresi; Dodik, koji je podržao hapšenje Vukanovića, podržao je i zataškavanje pucnjave u “Vidikovcu”

Hotel "Vidikovac"


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je podržao hapšenje Nebojše Vukanovića, narodnog poslanika, što uopšte ne čudi od Kuma “Kriminalnog Sindikata”.


Čvrsto vjerujem i da je podržao zataškavanje pucnjave u hotelu “Vidikova” u Medelinu, Gradu droge Zvorniku u kojoj je ranjen Mladen Lalušić, sin njegovog prijatelja Željka Lalušića, koji je kum Dodikovog još boljeg prijatelja Ljubiše Buhe Čuneta.


Ljubiša Buha Čume i Dodik

Željko Lalušić je direktor firme “Šućur” d.o.o. Sarajevo.


Lalušić je i vlasnik firme “Lein”, koja ima koncesiju na rudnik boksita u Srebrenici, a mnogi smatraju da je stvarni vlasnik njegov kum Ljubiša Buha Čume, dok je Lalušić samo pokriće.




2.

Krenimo redom: 

U noći 22/23.05.2021. godine, oko ponoći, u hotelu “Vidikovac” u Gradu Droge Zvorniku dogodio se vatreni obračun u kome je tjelesne povrede, ranjavanje iz vatrenog oruzja, zadobio Mladen Lalušić sin Željka Lalušića. 


On je često dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima. 



3.

Mladena Lalušića je u hotelu “Vidikovac” ranilo NN lice iz pištolja: Pogođen je u predjelu skočnog zgloba, a ljekarsku pomoc je zatražio u hitnoj službi Doma zdravlja u Zvorniku.


Tu mu je i ukazana ljekarska pomoć.


Mladen Lalušić je privođen u Srbiji zbog narkotika, a baza mu je Novi Sad.


4.

Firma njegovog oca  Željka Lalušića, transportno preduzeće-špedicije “Šućur", posjeduje više kamiona i vrši prevoz rude i drugih vrsta roba na zvorničkoj regiji.


Željko Lalušić je prijavljen na adresi na kojoj živi načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević.


Aleeksandar Vasiljević

5.

Kompletan događaj u Policijskoj upravi Zvornik pokušavaju zataškati.


Prema informacijama do kojih sam došao, kada je policiji u Zvorniku dojavljeno za vatreni obračun u hotelu “Vidikovac”, otišla je, na lice mjesta, patrola policije koja nije uspjela uhvatiti pucača koji je ranio Lalušića. 


Najinteresantije je da na licu mjesta policija nije zatekla lice tragove krvavog vatrenog obračuna.


Svi tragovi su uklonjeni brzinom svjetlosti, po naredbi direktora hotela narkomana Olivera Mitrovića, koji u “Vidikovcu” organizuje sastanke NarkoBosova.


Jakov Galić

6.

Mitrović je zet Jakova Galića, vlasnika  hotela “Vidikovac” i poslanika SP-a u parlamentu BiH.


Mitrović je policiji saopštio da se ništa nije dogodilo, naglašavajući da se “već čuo telefonom sa načelnikom Vasiljevićem”.


Još je policajcima iz patrole rekao “Sve ovo će biti završeno bez problema. Ništa ne brinite, hajte vi nazad”.


Za to vrijeme, u bolnici u Zvorniku, ukazivala se ljekarska pomoć ranjenom kriminalcu Mladenu Lalušiću, koji je i vozač na auto trkama.


Mladen Lalušić

7.

Dok je patrola policije vršila pregled sale hotela “Vidikovac” s ciljem da pronađe bilo kakav trag vatrenog obračuna, jedan hrabri gost hotela se obratio policajcima i saopštio im šta se desilo; On je istakao da je došlo do pucnjave u hotelu, da je jedno lice ranjeno i da je njegova supruga doživjela stres, jer se uplašila. 


8.

Oliver Mitrović je burno reagovao i, pred policijom, bukvalno izbacio tog gosta iz hotela, jer je rekao što nije smio.


9.

O ovom krvavom obračunu u PU Zvornik ne smije ni da se priča, jer Glavni Inspektor Medelinskog Kartela Vasiljević pokušava da sve zataška. 



10.

Da podsjetim, tog kriminalca i zaštitnika NarkoBosova Željka Cvijanović unaprijedila je, mimo zakona u čin Glavnog inspektora za Dan policije, 04.04.2021. godine. 


Ljubiša Buha Čume

11.

Vasiljević je veliki dužnik Željku Lalušiću, Čumetovom kumu, jer ga je uveo u poslove sa kamionima. Vasiljević ima nekoliko kamiona koji rade za njega da bi štitio kriminalce, o čemu sam već pisao. 


12.

Iz PU Zvornik, lokalnim medijima, saopšten je niz laži - nije navedeno ni gdje je bila pucnjava, a tvrdi se da je riječ o samoranjavanju, što je notorna neistina. 



Iz PU Zvornik je, kako su prennijeli lokalnni portali, saopšteno da je - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda sa povrijeđenim licem. Krivično djelo dogodilo se na području Zvornika, a iz Policijske uprave Zvornik su o tom događaju saopštili:



Policijskoj stanici Zvornik, 23.05.2021. godine oko 00,40 časova od strane radnika Doma zdravlja Zvornik, prijavljeno je da se radi ukazivanja medicinske pomoći javilo lice M.L. sa povredama nastalim od vatrenog oružja, gdje su od strane dežurnog doktora konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu skočnog zgloba.


O svemu obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave Zvornik, kojim je utvrđeno da se radi o samoranjavanju, te će nadležnom tužilaštvu biti podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kvalifikacije tužioca, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik. (nastaviće se)