субота, 19. новембар 2022.

Za Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića, zaštitnika NarkoGenerala Kostreševića: Slučajno u bazi podataka nađoh informacije kako je Kostrešević opljačkao skank od crnogorskog kartela, pa ako su nestale iz baze podataka Tužilaštva da možete popuniti


piše: Slobodan Vasković


Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH, ujedno je i glavni zaštitnik Narko”Generala” Siniše Kostreševića i velikog narkodilera Dušana Reljića. 


Ima on još štićenika, ali pomenuta dvojica su među najkrupnijim ribama.


Budući da nikako iz baze podataka Tužilaštva BiH, Kajganić da izvuče slučaj “Storidž” i naloži hapšenje Kostreševića, pregledao sam svoje baze podataka i gle čuda - sa lakoćom nađoh kako se ta pljačka odigrala i ko su glavni akteri. Objavio sam to u niz navrata, pa i 08.02.2022. godine.


Hm, možda je Kajganić prezauzet pripremama za pravljenje kobasica, šunki, krvavica…, što mu ide odlično od ruke pa ne može da se u potpunosti posveti “bazama podataka”, ali to je samo spekulacija.


Prije bih rekao da je zauzet zataškavanjem brojnih istraga ili, pak, uopšte ne razumije o čemu se radi. 


Ako vam nije mrsko, podsjetite se kako je Kostrešević&Profesionalne ubice&Niz NarkoDilera opljačkao crnogorske dilere. 

  

1.

Siniša Kostrešević je nekoliko puta spasio od hapšenja svog prijatelja i intimusa Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu, koji mu je poslao “Skaj” telefon, o čemu sam objavio ”Skaj” audio zapise. Na tim audio snimcima Čaruga lično svjedoči o tome, u razgovoru sa kriminalcem i narkodilerom Radislavom Narančićem.


2.

Milivoje i Dušan Lovrenović su izbjegli hapšenje zahvaljujući Siniši Kostreševiću, Narko”Generalu” Kavačkog klana i direktoru Policije RS, koji im je dojavio da se pripremaju akcije.


Čaruga je iz Gradiške pobjegao prije akcije SIPA i MUP RS, 11.11.2021. godine, a dojavu o akciji je dobio od svog prijatelja i zaštitnika Kostreševića.


3.

Dušan Lovrenović izbjegao je hapšenje, zahvaljujući dojavi Kostreševića, preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine, u akciji “Storidž 2”, sprovedenoj 08.12.2021. godine.


Krečo


Da podsjetim da su Čaruga i sin prošvercovali ogromne količine oružja za Belivukov Klan, o čemu sam detaljno pisao.


4.

Kostrešević je spasio Lovrenoviće u pokušaju da spasi sebe, jer je, sa svojim vojnicima, učestvovao opljačkao NarkoDilere iz Crne Gore, kojima je ukrao 250 kilograma “Skanka” u Gradišci, nakon čega je pljačku pokušao “pokriti” policijskom akcijom “Storidž”.


Dušan Lovrenović

5.

Jedan od ključnih saradnika u pljački “NarkoDilera”, koju je predvodio Kostrešević, “General” ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, je Željko Radovanović Krečo, sa kojim je Kostrešević bio u direktnoj vezi putem “Skaj” aplikacije.


6.

Nakon dešifrovanja Kostreševićevog “Skaj”-a, otkriveno je da mu je Krečo poslao fotografiju droge u Gradišci, koja se nalazila skrivena u hangaru.


Riječ je o ogromnoj količini “Skanka” koji je u akciji “Storidž” zaplijenio MUP RS 25.12.2020. godine u Gradišci. Mediji su objavili da je zaplijenjeno 460 kilograma “Skanka”, tako je, zapravo, saopšteno iz policije, ali to je neistina.


Fotografija koja je nađena na “Generalovom” dešifrovanom “Skaju” ranijeg je datuma, odnosno Krečo mu je poslao prije 25.12.2020., kada je uslijedila policijska akcija.


7.

To, praktično, znači da je Krečo “Generalov” informant, što jeste tačno, ali fotografija koju je poslao nije, primarno, imala za cilj otkrivanje te droge, već njenu pljačku.


Uz fotografiju su “Generalu” stigle i informacije da je u Gradišci sakriveno 560 kilograma “skanka”, što znači da je, kada se ta informacija uporedi sa zvaničnim saopštenjem policije nakon akcije, ranije već ukradeno 100 kilograma skanka.


8.

Upravo u tome je kvaka: Prije akcije MUP RS, “Generalovi” kriminalci-saradnici ukrali su tačno 250 kilograma narkotika od ukupno 560 kilograma koliko se nalazilo u “šteku” u Gradišci.


Prvo je ukradeno sto kilograma, a dodatnih 150 kilograma zamijenjeno je bezvrijednom tvari koja liči na skank.

Nakon što su “Generalovi” vojnici opljačkali NarkoDilere iz Crne Gore koji su drogu i dovezli do Gradiške odakle je trebala da bude otpremljena ka zemljama Zapada, uslijedila je policijska akcija “Storidž”, koja je trebalo da posluži za “pokrivanje”, 25.12.2020. godine.


9.

Kostrešević i Lovrenović su drogu prodali braći Jovanovski iz Poreča, što sam detaljno pojasnio ranije.

Duško i Goran Jovanovski

10.

Važno je naglasiti da je MUP RS nedavno podnio Krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Dušana Lovrenovića, Dragana Gajića i NN lica zbog skanka koji je zaplijenjen u akciji “Storidž” (dio je bezvrijedna tvar), a, prema mojim informacijama, na vrećama u koje je bila spakovana droga pronađeni su tragovi DNK Dušana Lovrenovića.


To je dokaz koji otklanja bilo kakvu sumnju da je Lobvrenović preuzeo od crnogorskih dilera drodu, dok je fotografija nađena u Kostreševićevom telefonu jasan dokaz da je on učestvovao u pljački narkotika crnogorskih dilera.


11.

Drugi osumjičeni u Krivičnoj prijavi je Dragan Gajić iz Nikšića koji je uhapšen  

17.12.2020. u Rajlovcu, kod Sarajeva, zato što se lažno, sa još jednom osobom, predstavljajao kao pripadnik MUP-a Hrvatske. Oni su pokušali  prevariti vlasnika jedne firme koja se bavi uvozom i izvozom.


Uhapsili su ga pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo i potom došli su do saznanja da su uhapsili poznatog kriminalca iz Crne Gore.


Dragan Gajić se već nekoliko godina nalazi na crvenoj potjernici, a BiH ga potražuje zbog krijumčarenja droge. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Dao se u bijeg nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.


12.

NN lice u Krivičnoj prijavi MUP RS podnesenoj Tužilaštvu BiH svakako bi mogao/morao biti Narko”General” Kostrešević koji je učestvovao u pljački narkotika koje su Crnogorski dileri uskladištili kod Dušana Lovrenovića, kako bi on opijate prebacio u Hrvatsku.

Za “Generala” je ovo bio tek “poslić”, uzgredni, a vrijednost droge koju je opljačkao od crnogorskih “NarkoDilera” je tada bila 2.300 evra po kilogramu, odnosno 575.000 evra. Na ulici je to mnogo više, posebno na Zapadu.