недеља, 13. новембар 2022.

Kristijan Krezić, Dodikov savjetnik za pranje para i proizvodnju marihuane, preko Narkonakaze Dejana Kostića Dele sakriva imovinu kako u Hrvatskoj ne bi nadoknadio 4,3 miliona evra opranog novca; Krezićeva linija do vrha Kavčana u RS; Don Kuvara Kokaina Mr.Si kuvao je i za Kreču, Kostreševićevog prijatelja

Krezić i narkodiler Bjelovuk


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bjelosvjerski hohštapler Kristijan Krezić, savjenik Miliorada Dodika i njegov nesuđeni poslovni partner u proizvodnji mariuhane, uhapšen je još 08.09. ove godine zboge prevara, falsifikovanja službenih isprava, pranja novca.… 



“Policija kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko križevačke dovršila je krim istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca”, navedneo je u saopštenju ove Policijske uprave (Hrvatska) i istaknuto da je riječ o 4,3 miliona evra. Sve ovo prenio je portal podravski.hr.


2.

Teški kriminalac, koji je jedno vrijeme žario i palio Banjalukom, u kojoj je osnovao desetine firmi koje nisu ništa radile, sem prale novac, posjedovao je i službenu legitimaciju Vlade RS, inače kućnog Servisa oktroisanog orvelovskog “Napoleona”.


3.

Da podsjetim da su Dodika, nakon što je teško pokrao izbore, nametnuli teško korumpirani Kristojan Šmit i Johan Satler. Dodik ih je jednostano kupio, jer su, kao i dobar dio evropskih zvaničnika koji dolaze u BiH, na prodaju. Na buvljoj pijaci, lako ih je naći - idete pravo, pa lijevo i tu su.

Sa EU buvljaka: Potlovani Šmit i Satler

4.

Osim što je prao pare preko RS, Krezić se ludo provodio - najčistiji kokain, pištolji, banditi kao lična pratnja.


Dobio je par puta i teške batine - nisu ga prepoznali, ali nije to ništa koliku robiju je zaslužio.


5.

Krezić je ponovo aktuelan u RS, pa je, smatram, zanimljivo podsjetiti na njegove vrle drugare.


6.

Budući da mora vratiti novac koji je u Hrvatskoj oprao, navedenih 4,3  miliona evra, Bitanga Krezić se “dosjetio” svojih prijatelja, među kojima je frustrirani narkodiler Dejan Kostić Dela.


7.

Dela je pripadnik narkogrupe Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika i predsjednika FS BiH, poznat po tome što teške psihičke komplekse liječi maltretiranjem djece.


8.

Krezić sada preko Dele pravi kombinacije kako da sakrije imovinu da mu je vlasti Hrvatske ne oduzmu. U sve je do guše upetljana i njegova advokatica K.N.. 


Već je dovezao nekoliko skupocjenih automobila sa ZG tablama u Banjaluku, gdje prepisuje i imovinu koju bu mu trebale hrvatske vlasti oduzeti. 


Sve prljave poslove mu završava Dejan Kostić Dela, pozivajući se na “autoritet” Dodika i narkodilera Vice Zeljkovića.



9.

Krezića je, dok je boravio u Banjaluci, pratio/čuvao Ognjen Bjelovuk.

Krezić i narkodiler Bjelovuk

Bjelovuk je najbolji prijatelj višestruog ubice ubice Daria Jekića.


narkodileri Dušan Lovrenović i ubica Jekić

Jekić je nekadašnji vozača Sanje Vulić, koji je trenutno u pritvoru zbog učešća u likvidaciji Slaviše Ćuluma.

Foto Jekića sa Skaj-a dok čeka da likvidiraju Ćuluma
Milivoje Lovrenović Čaruga i Siniša Šakić Kinez

10.

Bjelovuk pripada narkogrupi Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana Lovrenovića, na skaju “Omladinac”, protiv kojeg se vodi ekstradicioni postupak iz Hrvatske. Još uvijek, valjda.

Čaruga, lijevo i Saša Lipovac, presuđeni ratni zločinac

11.

Milivoje Lovrenović Čaruga je najbolji prijatelj Siniše Kostreševića, Narko “Generala” i direktora Pilicije MUP RS. Čak mu je dao IPhone 6 sa skaj aplikacijom.



12.

Kostrešević i Čaruga su najbolji prijatelji i dalje su na vezi, čak se, prema potvrđenim informacijam, i viiđaju ponovo, jer ubicu Lovrenovića niko i ne traži iako je u okolini Gradiške.


13.

Sad jedna zaista zanimljiva vijest: Kuvar Kokaina Milivoje Todorović, pripadnik NarkoGrupe Bojana Cvijetića, (kojeg je Kostrešević predstavio kao Dona svih NarkoKumova, iako to nije), imao je direktne veze i sa Željkom Radovanovićem Krečom.

14.

Don kuvara kokaina na skaj aplikaciji zvao se Mr.Si, a iz skaj zapisa, koje posjedujem, jasna je njegova veza sa Krečom, čije je kodno ime na skaju bilo “Vendeta”.


15.

Krečo je kao vegeta - nema gdje ga nema, pa je na skaju mogao imati ime i "narkovegeta". 

Skaj zapis

Krečo je jedan od kumova Čaruge i jedan od najbližih saradnika Narko”Generala” Kostreševića.


Mr.Si jeste bilzak Škaljarcima. Kao kuvar kokaina znao je sve njihove vođe (pa kuvao je u džungli za njih), ali je kuvao i sa Kavčane. Na kraju je njemu skuvano. Biće još riječi o Mr.Si-ju u narednim tekrstovima. Naravno tačnih i vrlo precinih. 


16.

Da se vratim narkomišu Deli.


17.

Njemu je minornu kaznu zbog nasilja, po nalogu Vice Zeljkovića i uz pomoć hulje Želimira Lepira, bivšeg Glavnog tužioca OJT Banjaluka (ništa nije bolji ni njegov nasljednik Zoran Bulatović), sredio Tarik Hadžibegović, stručni saradnik u OJT Banjaluka.


18.

On je uhapšen, jer je od jednog lica uzeo tri hiljade evra mita i obećao mu da će sve završiti u njegovu korist.


Hadžibegović je 02.11.2021. uhapšen po nalogu Specijalnog tužioca Miodraga Bajića.


19.

Odranije je bilo poznato da je Hadžibegović reketaš i da uzima novac tako što je prodavao informacije iz istraga kriminalcima ili obećavao pomoć okrivljenima, o čemu sam u nekoliko navrata pisao.


Okružni sud Banjaluka, 22.05.o.g., presudio ga je na tri godine zatvora.


20.

Sada je predmet na Vrhovom sudu, a Hadžibegićev projatelj je advokat Marko Mikeš. 


Mikešova majka je sudija Vrhovnog suda.



Nemojte se začuditi ako Hadžibegić bude oslobođen.


21.

Što se tiče Krezića on je, svojevremeno, nudio štošta da me “nađu”, kao da sam se ja krio. Kakav jadni mentol - našli su njega.


Ono što me, nakon svega, zaista čudi jeste da nije imovinu pokušao da sakrije preko Šmita i Satlera, jer su oni kao i Dela, spemni na sve. (nastaviće se)