петак, 18. новембар 2022.

Don svih Donova, Tihog, pa i Najtišeg Dona i još ponešto za Ringe ringe raja

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, koji je svoju funkciju posudio na neko vrijeme Gordanu Pavloviću Gociju da otme “Aluminu”, pojavio se u javnosti sa “izvanrednim” vijestima: Navodno je MUP RS uhapsio 15 zločinačkih organizacija.


2.

Šteta što nisu “uspjeli” uhapsiti one u vrhu MUP-a RS - Jednu predvodi NarkoGeneral Siniša Kostrešević, a drugu Dragan Baš od Čelika Lukač.


3.

NarkoGenerala, koji je od crnogorskog klana oteo 250 kilograma skanka i protiv kojeg postoji svi dokazi štiti Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH. 


4.

Samo da napomenem da su u “ekipi” sa Kostreševićem bili Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, njegov sin Dušan, Željko Radovanović Krečo i dugi niz uhapšenih, pritvorenih, pa iz pritvora u kućni pritvor puštenih, narkovojnika.


5.

Što bi Kajganić jurio i teretio Kostreševića za pišljivih 250 kg skanka, kada je Dušana Reljića pustio nakon što je uhvaćen sa 73 kilograma kokaina.


6.

Imao je i jak razlog za to - Reljić je imao svadbu, pa nije bio red da se remete poslovi tog kokainskog domaćina.


7.

Evo kratkog pitanja za Kajganića: Do kada će štititi Kostreševića, iako postoje dokazi? Da li je uopšte išta uradio u toj istrazi ili je sve prepustio Mladenu Mariću, narkokrtici?


8.

Kajganićev odgovor mogao bi da glasi - Ringe rine raja…


9.

Hajdemo dalje - Traži li iko Čarugu? Niko. Pa to je tako prirodno u RS.


10.

Nedavno pročitah vrlo opttimističan izvještaj na narkobiltenu da će uskoro Dušan Omladinac Lovrenović biti izručen iz Hrvatske u BiH! Zaboravili su jedino da je Lovrenović na slobodi, nakon plaćene kaucije, i da ima izvrsne veze u policiji Hrvatske. Valjda će ga uhvatiti.


11.

Pa uhvatili su Mr.Si-ja, Milivoja Todorovića, kojeg je MUP RS proglasio za Dona svih Donova, čak i Tihog Dona, iako je Mr.Si kuvar svih kuvara kokaina.


12.

Uz to su iz MUP-a “dodali” onom svom biletnu da je uhapšen po slijetanju “privatnog aviona iz Dubaija”, a on je sletio iz Brazila. I, kao pravi Don Donova otišao u konzulat da traži papire za dalji put.


13.

Presmiješno, iako je činjenica da je Mr.Si poznavao vrh Škaljarskog klana i drugih narkoorganizacija iz prostog razloga, jer je kuhao kokain za njih u džungli.


14.

Baš me čudi da na Skaj-u nije imao ime Tarzan, koliko je vremena proveo u sred džungle.


15.

Od Mr.Si-ja i njegove Don nad Donovima pozicije smješniji je samo MUP RS koji mu je tu poziciju dao. Neko od njih će, svakako, na nekoj novoj kriptovanoj aplikaciji uzeti ime “Ćita”, nakon svih laži koje su plasirali. A toliko su “radili”.


16.

Bilo bi odlično da saopšte koliko novca su našli kod Mr.Si-ja i posebno automobile koje vozi. Ne po džungli, već Evropi.


17.

Biće još ovakvih napisa o “vrsnom” radu Kajganića, a za informaciju VSTS - Skaj je vrhunska informacija, a ne dokaz; Sve što se otkrije na Skaj-u treba potkrijepiti dokazima, što pokazuje sudska praksa iz drugih zemalja koje su radile na ovoj aplikaciji. 


P.S.

Iz pouzdanih izvora saznajem da se Momo Mandić baš iznervirao što ga pominjem; Al’ je osjetljiv, a pomenuo sam ga tek par puta; Šta li će biti sa njim nakon jubilarnog stotog teksta. 



Ako je baš nervozan kao Vlado Trišić neka ide i opusti se u vili “Andrea” na Trebeviću čiji je vlasnik Darko Babalj Gumeni!