субота, 19. новембар 2022.

Manje nepravilnosti: Šmit na čelu Konca; Satler komandant straže; Dodik Šmitov glasnogovornik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Republika Srpska ni dalje nema legalnog i legitimnog predsjednika, zbog “manjih nepravilnosti” Kristijana Šmita i njegovog pomagača u zlodjelu Johana Satlera.


2.

Stoga se Šmit, visoki predstavnik protiv BiH i posebno Srba u BiH, ima smatrati Komandantom Konclogora Republika Srpska, Satler za šefa straže, a sva odgovornost oko zakona i svega što se dešava u ovom entitetu mora njima dvojici da se knjiži.


3.

Milorad Dodik, koji se lažno predstavlja kao predsjednik RS, u najboljem slučaju je Šmitov megafon i iznosi njegove stavove i najavljuje Kristijanove zakone.


4.

Uopšte mi nije jasno da bilo ko glasnogovorniku Dodiku prebacuje Šmitovu namjeru da kriminalizuje klevetu i uvede zatvorke kazne. I to iz dva razloga.


Prvi je da svi koji žive u RS već jesu u zatvoru, a drugi je da je neophodno u Konclogoru dodatno kazniti one koji bilo šta kažu protiv Šmita i njegovog represivnog sektaškog aparata.


5.

Posebno su smiješni “novinari” koji su listom podržavali Dodika na izborima, a sada se bune protiv glasnogovornika Šmita, koji je samo u javnost iznio Kristijanove najnovije zakonske akrobacije.


6.

Iskreno, jedva čekam uvođenje kriminalizacije klevete, hapšenje “novinara” i njihovo odvođenje sa lisicama na rukama u najmračnije barake Konca, gdje će biti izloženi svemu što Šmitu padne na um.


7.

Te slike i klipovi biće izvrstan prikaz Kristijanove vladavine u Konclogoru.


8.

Šmit je najavio i otcjepljenje Republike Srpske, prije toga ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, koje i treba ukinuti, jer friški glavni tužilac radi kao i njegovi prethodnici za narkokartele.


Treba ukinuti i Sipu; Šta će nam dok je na njenom čelu slina Darko Ćulum. OSA je već ukinuta, a za to se pobrinuo Osmica.


9. 

Šmit je najavio i konclogorsku Agenciju za lijekove koja je neophodna, jer ima mnogo povrijeđenih u nasilnoj odmazdi njegove Sekte.


O tome glasnogovornik Šmita ćuti.


10.

Šmit me neodoljivo podsjeća na mafijaša Dodika iz vremena dok je bio predsjednik RS, 2010.-2018.; Tada su članovi njegovog konclogorskog kabineta gazili koga s stigli, ne gledajući je li zeleno, žuto ili neka druga boja. Stalno im je na očima bila ona crvena kao krv. I sve je to zataškano.


Sada i članovi Šmitovog kabineta gaze djecu “na zeleno”; Ostavljaju ih sa teškim povredama i odlaze nekažnjeni, jer imaju imunitet kolonijalnih upravnika.


11.

Ne, nije mi se zgadila EU, već nemam riječi da opišem koliko se gnušam te “demokratske” tvorevine.