недеља, 27. новембар 2022.

Milanko Kajganić, Glavni tužilac, i Džermin Pašić, tužilac, trebaju da se dogovore kojeg od njih dvojice "drži na vezi" veliki NarkoDiler Mića Danilović, izvrstan prijatelj i saradnik Radoja Zvicera, i drugi Narkogangsteri iz Istočnog Sarajeva i javno to saopšte

Džermin Pašić, "specijalista" za "godišnje odmore"
šefova NarkoGangova


Piše: Slobodan Vasković


1.

Najavio sam da ću od danas početi javno iznositi imena tužilaca Tužilaštva BiH koji su najodgovorniji za nerad na Skaj i Anom aplikacijama, svjesne opstrukcije, manipulacije sa vrhunskim obavještajnim podacima, što jesu informacije sa tih dešifrovanih kriptovanih aplikacija, nerad na dokazivanju djela, bilo da se radi o narkoticima, ubistvima ili, pak, drugim zločinima.


2.

Idemo odmah “u glavu” sa pitanjem za Glavnog tužioca Milanka Kajganića i Džermina Pašića, tužioca Tima istražilaca zaduženih za rad na Skaj i ANOM aplikaciji, koji treba da objasne kako je moguće da, do sada, nisu pohapšeni svi članovi Paljanskog i Sokolačkog Narko Ganga, kao i Kartela koji dominira u Istočnom Novom Sarajevu?!


3.

Neki od njih, poput Miće Danilovića, velikog NarkoDilera i njegove izuzetno opasne grupe, trebali su biti uhapšeni još prije godinu dana. Nije uhapšen niko.


4.

Isto tako, Nenad Nešić, Mladen Lučić, Aleksandar Glavaš, Ljubiša Ćosić takođe su se trebali naći već u pritvoru, ali nije uhapšen niko.


5.

Kajganić, a posebno tužilac Džermin Pašić treba javnosti da objasne kako je moguće da Mića Danilović svaki put, dan, dva ili, najviše, tri, prije akcije “hapšenja” ode do Crne Gore na “odmor”, a članovi njegovog ganga na tu ili druge destinacije?


6.

Zaista bi tužilac Pašić, uz asistenciju Kajganića, trebalo da angažuje specijalnog vještaka koji bi rasvijetlio taj najbitniji momenat Danilovićevog ponašanja - kako mu uspijeva da baš svaki put, a desilo se bar u četiri navrata, uspije da predosjeti akciju u kojoj bi trebalo da bude uhapšen?


7.

Možda Danilović ima maksimalno razvijene instinkte, ali kako je moguće da takve instinke, isto tako razvijene, imaju i ostali pripadnici njegovog Ganga, pa pripadnici Sokolačke grupe koja je sve, samo ne naivna, a rekao bih da je superopasna!!!


8.

Da li možda ima jednostavnije objašnjenje, da se ne bacaju državne/narodne pare na vještake specijaliste - da Neko iz Tužilaštva BiH dojavljuje Daniloviću kada bi trebali doći po njega?


9.

Nema potrebe za vještacima specijalistima - iz Tužilaštva BiH dojavljuju Daniloviću, ali i ostalima da će uskoro doći po njih, nakon čega Danilović i ostali odu na odmor, dobro se provedu i kada “akcija” propadne zbog njihovog “bjekstva” vrate se na Pale, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo…; Vrlo odmorni i vrlo orni za nastavak rada na prodaji narkotika u zemljama EU i pranje para na Jahorini.


10.

Sada Kajganić, Glavni tužilac, i Džermin Pašić, tužilac, trebaju da se dogovore koga od njih dvojice plaća veliki NarkoDiler Mića Danilović, izvrstan prijatelj i saradnik Radoja Zvicera, i ostali nabrojani i javno to saopšte?!


(I da se dogovore oko toga kako niko nije uhapšen zbog pomoći u bjekstvu Radoju Zviceru sa sarajevskog aerodroma prije godinu i po dana? da mu Nešić nije izradio pasoš bez slike, a Lučić predao?!)


11.

Ako ih ne plaćaju, da li to znači da ih nisu pohapsili, jer “nemaju” dokaza. A dokaza “nemaju” ako baš ništa nisu radili, već samo, na osnovu njihovih dešifrovanih kripti, idu na privođenje? 


12.

Nažalost, malo šta rade i Pašić i ostali, osim medijske pripreme da sav svoj nerad svale na Sud čiji brojni članovi nisu ništa bolji od njih, pa će jedva dočekati da presude oslobađajuće presude na osnovu nedostatka dokaza.


13.

Mogu da razumijem i da bi se, recimo Pašić, mogao naći u vrlo “neprijatnoj” situaciji da mu Mića Danilović ili neki nešić, lučić, bagra poput njih, u sudnici taksativno nabroje koliko puta su ih Potkovali!!!


14.

Diana Kajmaković je počinila zaista mnogo zla i zaslužila je viševjekovnu robiju, ali nije jedini tužilac na platnom spisku NarkoGangova i drugih brojnih kriminalnih organizacija.


15.

Kajmakovićevu sam raskrinkao ja, ali ne pišem ovo a bih se pohvalio; Taman posla, ali treba da znate - U trenutku kada sam počeo sa “raspakivanjem” Kajmakovićeve niko u Tužilaštvu BiH nije imao pojma o tome da je ona krtica koja iz te takozvane institucije dojavljuje i pomaže narkodilerima. 


16.

U tom trenutku oni su se borili za prevlast nad Tužilaštvom BiH; Ne da bi, to je sad očito, radili već da bi sklapali dilove i trpali narkonovac u svoj džep.


17.

Sutra je novi dan i novi Tužilac iz Tima za navodno istraživanje dešifrovanih Skaj i Anom aplikacija koji ne radi ništa, čak smatra da je sve to sa Skaj i ANOM - bez veze! (nastaviće se)