среда, 2. новембар 2022.

Kristijane, Licemjeru Stari, sram te bilo; Obmanjuješ i Savjet bezbjednosti UN oko izbornog procesa


Piše: S.V.


Kristijan Šmit, visoki predstavnik protiv BiH, a posebno protiv Srba, obmanuo je u svom Izvještaju Savjetu bezbjednosti UN i najveću svjetsku organizaciju.


Šmit koji je snažno podržao poništenje izborne volje građana RS, posebno Srba i još snažnije podržao monstruoznu izbornu pljačku Milorada Dodika koji je izgubio od Jelene Trivić na izborima za predsjednika RS, ali je “nadoknadio” krađom glasova.


Šmit je, kao zadnji licemjer, u svom Izvještaju Savjetu bezbjednosi UN, koji se nalazi na stranici OHR-a, naveo i sljedeće: 

“U svom izvještaju, koji obuhvata period od aprila do oktobra ove godine, visoki predstavnik je naglasio da su na političkoj sceni dominirale teme u vezi sa opštim izborima i predizbornom kampanjom te da su se političke stranke i institucije fokusirale na pripremu i organizovanje izbora, ali su, nažalost, djelimično i dovodile u pitanje provođenje izbora i blokirale njihovo finansiranje.



Visoki predstavnik je istakao dva cilja za ovaj vremenski period: prvo, garantovati da građani Bosne i Hercegovine mogu da ostvare svoje osnovno ustavom zagarantovano pravo na glasanje i, drugo, da obezbijede provođenje volje birača nakon održavanja izbora. Prema izvještaju, visoki predstavnik je donio niz odluka kako bi ostvario ove ciljeve. Visoki predstavnik je 7. juna donio paket odluka kojim se omogućava finansiranje opštih izbora 2022. godine, kao i budućih izbora. Bez ove intervencije ne bi bilo moguće pripremiti i provesti opšte izbore održane 2. oktobra.”


Šmitov jedini cilj je bio da Dodika izgura za predsjednika RS ne pitajući za cijenu, a ona je, u ovom slučaju, bila potpuno satiranje izbornog procesa, prihvatanje nasilja i svih oblika krađe glasova koje je Dodik primijenio po dubini i širini.