четвртак, 17. новембар 2022.

Borenović se oglasio kao Stanišićeva Tetka o problemima unutar PDP-a čiji je on glavni uzrok, jer je pristao da ta stranka bude talac ucjenjivača Stanivukovića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Beskičmenjak Branislav Borenović, formalni predsjendik PDP-a, suštinski talac Draška Stanivukovića, Malog Zlog Patuljka i najnovije marionete Milorada Dodika, nastavlja da se “pravi mrtav”; Preciznije, nastavlja da bude Stanivukovićev talac izbjegavajući da se suoči sa istinom - da je po njegovom nalogu srušio stranku.


2.

Pročitali smo određene zahtjeve upućene preko medija. Zaista čudno, iznenađujuće za sve, bespotrebno se stvara jedna mučna i tužna slika. Naravno da ćemo se unutar stranke o tome odrediti, valjda je to mjesto za utvrđivanje stavova i odluka. Ponavljam, da nikakvo medijsko prepucavanje, ultimatumi, obračuni, tenzije nisu dobre i idu u prilog vladajućem režimu. PDP nastavlja dalje provoditi zaključke koje smo jednoglasno donijeli na Predsjedništvu partije prošle sedmice, nastavljamo borbu protiv izborne krađe, korupcije, režima i nepravde – kaže Borenović za Srpskainfo.


Zaista je mučno čitati Borenovićeve isprazne riječi, lišene svake suvislosti.


3.

Čak se trudi biti komičan, govoreći da “nikakvo medijsko prepucavanje, ultimatumi, obračuni, tenzije nisu dobre i idu u prilog vladajućem režimu”.


Kad je već tako, što nije na vrijeme reagovao i spriječio situaciju u kojoj se stranka nalazi, već je, zajedno sa Stanivukovićem, djelujući kao njegov posilni, radio protiv Trivićeve i prije i tokom kampanje.


4.

Borenović je imao samo jedan cilj - da uđe u parlament BiH i zato mu je bio potreban Stanivuković; Ništa izvan toga ga nije interesovalo. 


5.

Nijednom nije na organima stranke, na koje se sada poziva, a koji postoje samo u njegovoj mašti, zaustavio “Talačku krizu” u kojoj mali Zli Patuljak drži već dvije godine PDP. I to uz pomoć Adama Šukala, Nenada Nešića i još nekoliko pojedinaca izvan te stranke čiju ću ulogu posebno opisati.


6.

Interesantna je malicioznost Borenovića koji nakon istupa Trivićeve odjednom vidi “korist režima”, a nakon silnih brojnih ucjena Malog Zlog Patuljka, kojima je podlegao, nije to vidio nijednom!!!

7.

Nije čak “vidio” ni da se na listi PDP-a za arheološke iskopine parlamenta nalaze osobe koje nisu pripadnici te stranke.


I na to mu je na vrijeme ukazano, ali je i tu ucjenu prihvatio. Srećom, Mali Zli Patuljak nije tražio od njega da sa Gradskog mosta skoči u Vrbas!!!


8.

I sada se dešava situacija da oni koji su izabrani na listi PDP-a, poput izvjesne Mirne Savić Banjac, tvrde kako nisu iz PDP-a, već iz stranke “Banjaluka zove”!


9.

Očito je da Borenović još uvijek nije saznao koliko poslanika uopšte PDP ima u parlamentu RS.


10.

Posebno su jadni oni koji tvrde da je Trivićeva “prevarila narod”, jer tek sad iznosi šta joj se sve dešavalo, iako je sve to mnogo puta iznijela u samom PDP-u, ali nisu reagovali. Zamjena teza je da je Trivićeva bilo šta prikrivala; Njeno odmicanje od Gradske uprave dovoljno je rječito govorilo o dešavanjima unutar te razorene stranke, ali je sasvim druga stvar što to niko nije htio da iščita.


11.

Uostalom, ima li išta hrabrije nego javno progovoriti o dešavanjima unutar stranke kojoj pripadaš, a ne napustiti je?! I koliko njih je to učinilo dosad? Vrlo mali broj!


12.

Posebno pitanje na koje će Borenović morati da odgovori jeste zašto je pristao na ucjene Stanivukovića dan pred pedaju lista za oba parlamenta, uprkos tome što je kolegij predsjedništva PDP-a donio sasvim drugu odluku? 


Zašto nije ispoštovao odluku organa stranke na koje se sada poziva?!


13.

Da podsjetim, u tekstu - Stanišićeva Tetka/Mali Zli Patuljak Stanivuković po Dodikovom nalogu pokušava blickrigom da smijeni Beskičmenjaka Borenovića sa čela PDP-a; Ciljevi blickriga: Priznanje Dodikove ukradene “pobjede” na izborima i izbacivanje Jelene Trivić, koja je pobijedila Dodika, ali su joj pobjedu oteli, iz te stranke koji sam objavio prije deset dana (07.11.), detaljno sam opisao situaciju koja se desila dan prije predaje kandidatskih listi za parlamente i inokosne funkcije, što je PDP učinio 04.07. ove godine.


Stanivuković je, 03.07. pozvao Borenovića i zahtijevao od njega da na listu za Narodnu skupštinu RS, uvrsti Miloša Stanišića, koji se priključio PDP-u svega nekoliko dana prije predaje kandidatskih listi; Uz to, u Izbornoj 6 (za imaginarni parlament RS), već je bila formirana lista; Uzgred, Stanivuković nema ništa sa tom IJ, već sa IJ 3, dok je u “šestici” šef PDP-a Slaviša Marković.


Marković se pobunio protiv zahtjeva Bjeloglavog supa PDP-a, da bi Stanivuković, vjerovali ili ne, zatražio da se, ako ne može Stanišić, na listi stavi “Stanišićeva tetka”!


Zaprijetio je da će se on i njegova četiri kandidata iz IJ 3 povući sa liste i preći kod Nebojše Vukanovića, što je Vukanović odbio.


Nakon toga je bolesni ucjenjivač Stanivuković zaprijetio da će njih pet skroz povići sa liste za parlament RS.


Kolegijum predsjedništva PDP-a je našao zamjene za svih pet kandidata; Novoodabrani su čak uspjeli ovjeriti sve što im je bilo potrebno, ali Borenović, Beskičmenjak bez konkurencije, nije isključio Stanivukovića iz stranke; Prvo je tražio da se “Stanišićeva tetka” stavi na listu u IJ 6, a kada su to ostali iz vrha PDP-a odbili, onda je Miloša Stanišića ugurao na listu za parlament BiH i tako milioniti put popljuvao stranku koju vodi, sebe ponizio do balčaka i ispunio još jednu bolesnu želju Stanivukovića.


14.

Sve što sam naveo u pomenutom tekstu potvrdila je Trivićeva u emisiji “Presing”, 16.11.o.g., a potom i Nebojša Vukanović na svom blogu u tekstu Jelena govori istinu, Draško tražio da sa saradnicima bude na Listi za pravdu i red”!


15.

Sada se baš pitam šta li Beskičmenjak Borenović misli o brutalnom ataku Stanišića, kojeg je pod ucjenom Stanivukovića uvrstio na listu za parlament BiH, na Jelenu Trivić?! I da li je ispodprosječni Stanišić (karakterna Plavuša), koji je koliko juče ušao u PDP to učinio zahvaljujući sopstvenoj “analitici” ili što mu je Mali Zli Patuljak naredio?!


16.

Iskreno, uopšte me nije briga ko će voditi PDP, jer ta stranka strelovito juri u ambis, ali potrebno je znati razloge za to; istinske, a ne laži i manipulacije!


17.

Trivićeva je Alternativa; Borenović i Stanivuković su dio prevaziđenog, ali ponovo oktroisanog, okoštalog antidruštva u kojem su lični interesi uvijek iznad narodnih. 


18.

Strahovi to neće promijeniti; Još manje ovi koji nisu u stanju stati u kraj ucjenjivačima u sopstvenim strankama.


19.

Nažalost po opoziciju ni u SDS-u stanje nije mnogo bolje, jer je jedna grupa privatizovala rješavanje “Rubikove kocke”, ali o tome sutra opširnije!