уторак, 29. новембар 2022.

Iz Arhiva: Vila “Kristina” - ekskluzivni objekat vrijedan dva miliona evra, koji su Nešić i Lučić kupili novcem od prodaje narkotika


Piše: Slobodan Vasković


1.

Vila “Kristina” koja se nalazi na naslovnoj fotografiji dio je nekretnina koje je kupila NarkoGrupa Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca.


2.

Najvažniji Nešićevi saradnici u ovom prljavom, neljudskom poslu su Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš.

3.

Vila “Kristina” nalazi se u beogradskom naselju Miljakovac, opština Rakovica i, kao što fotografije svjedoče, riječ je o ekskluzivnom objektu.


4.

Prema procjenama stručnih lica, cijena vile sa zemljištem u ovom dijelu Beograda doseže dva miliona evra.



5.

Sav taj novac Nešić, Lučić i Glavaš zaradili su na narkoticima, njihovim dilanjem ili, pak, pranjem para od prodaje kokaina.


6.

Najvažniji Nešićevi narkosaradnici su NarkoBosovi Milan Matković, trostruki ubica i jedan od najvećih dilera u Evropi, Dražen Šiniković, jedna od najznačajnijih karika Kavačkog Klana u RS, Ljuban Ećim, zločinac i ubica koji živi u Beogradu, te Milutin Mića Danilović, prijatelj Radoja Zvicera, koji je pozicioniran na  Palama i Darko Elez, dok nije presuđen.

7.

Matković i Šiniković su iza rešetaka, uhapšeni nedavno.


8.

Vila “Kristina” uknjižena je, prema dokumentima, na Lučića čiji je brat idiot Miloš Lučić, ministar u Savjetu ministara BiH. Vila se nalazi na 1,2 dunuma zemljišta.


9.

Vilu je Lučić uknjižio na sebe 20.05.2021. godine; U to vrijeme taj otrovni šljam mislio je da je nedodirljiv, a uskorro će i on, kao i Nešić i Glavaš završiti iza rešetaka. 


Ne postoji ni teoretska mogućnost da se to ne desi.


10.

Vila “Kristina” je samo jedan u nizu dokaza da su Nešić, Glavaš i Lučić trgovinom narkoticima, kokainom primarno, i pranjem mara zaradili enormne milionske svote novca koji peru širom Regiona.


Najznačajnije destinacije na kojima peru novac su Jahorina (Obućina bare, opština Trnovo), Novi Sad i Beograd. 


11.

Sve njihove transakcije su zadokumentovane, a Nešićeva nada u Dianu Kajmaković, Milorada  i Igora Dodika i Osmana Mehmedagića Osmicu, čiji je doušnik, je uzaludna - njega niko više spasiti ne može.


12.

Do sada sam objavio niz prljavih poslova ove ogavne, primitivne narkogrupe koja, između ostalih, napada i grobove pokojnika, kako bi se osvetili onima što su ih raskrinkali, a nastaviću i dalje da rasvjetljavam njihova nedjela. 


Posebno će biti zanimljivo otkriti koja je bila Nešićeva uloga u Matkovićevom planu likvidacije četiri osobe u Novom Sadu. (nastaviće se)