среда, 30. новембар 2022.

Šuplji zub


Piše: Slobodan Vasković


1.

Raduje me optimizam Olivera Varheljija da bi BiH već 15.12. ove godine mogla dobiti kandidatski status za EU.


2.

I da ga dobije dragi Oliver nakon ove izjave zauvijek će ostati vrlo vrlo loši “Sir Oliver” iz stripa “Alan Ford”. Ni blizu originalu, ali njegovo je bilo da pokuša.


3.

“Halo Bing. Kako brat? Cijena - prava sitnica”, otprilike je prevod Varheljijeve optimistične izjave.


4.

Za “Sir Olivera” je vrlo važno da jedan od najvećih Mafijaša Regiona Milorad Dodik, koji je falsifikatima, nasiljem i ostalim prevarama, okroisan na poziciju predsjednika RS, te je lažni predsjednik, “neće praviti probleme”.


5.

Što se cijene krađe izbora tiče, za Mafijaša je to bila - prava sitnica, a dovoljno je inteligentan da zna da je EU poodavno tek “Šuplji zub”, te je dovoljno pojedince nazvati i reći “Halo Bing; Stavljen si na platni spisak. Prava sitnica”!


6.

U akciji “Pustinjsko svjetlo” uhapšen je Edin Gačanin Tito, jedan od vođa superkartela.


Napravio je samo jednu grešku - živio je u Dubaiu, umjesto u BiH.


7.

Da je Edin Gačanin Tito živio u BiH nikada ne bi bio uhapšen, jer bi se nalazio na poziciji Ministra saobraćaja i veza. Nije bitno u kom entitetu, niti da li na državnom nivou; Sasvim sigurno bi to bio. 


Moguća zamjena za ovu poziciju je da bi bio imenovan na poziciju direktora OSA, ministra bezbjednosti ili direktora Policije MUP RS.


8. 

Da budem potpuno iskren: Da je Edin Gačanin Tito bio u BiH mogao je da bira poziciju - čak i u vrhu Tužilaštva BiH.


Cijena, prava sitnica.


9. 

Desila se vrlo čudna stvar, valjda jedinstvena u BiH: Aleksandar Glavaš, jedan od članove narkoganga Nenada Nešića, zajedno sa Mladenom Lučićem, pokušao je da proguta sopstveni lajk, ali mu je “otišao na stranu”.


10.

Još teško kašlje od toga i brzo se približava Darku Halteru Babalju.


11.

Kada je saopštio narkodileru Nenadu Nešiću da se “udaljava od njega”, onda je Nešićev brat Predrag Nešić, poznat kao pola plivadona (PP, jer nema ni pola crte po sredini mozga), potegao pištolj na njega.


Glavaš je odgovorio potezanjem pištolja. 


Niko nije imao hrabrosti da puca, ni narodni poslanik iz novog saziva, ni narodni poslanik iz prošlog saziva. A narkodileri i mafijaši pravi.


12. 

Nema ništa čudno u ovakvom djelovanju narodnih poslanika, pa svi su naoružani dozuba, zbog mogućih nesuglasica unutar narkogangova.


13.

Branimir Šehovac ne istražuje ovaj “poslanički incident”. Ni nadležno Tužilaštvo.


Oni ne istražuju pokušaje likvidacija, a kamoli najobičnije potezanje pištolja.


14.

Cijena - prava sitnica.


15.

Javiću se tek sutra naveče; Čim se vratim; Očekujem konačno da se pojavi taj odbor “za doček”.