понедељак, 14. новембар 2022.

Izvanredan politički "Efekat Leptira" Trivićeve: Sa samo dva posta koji su bili reakcija na podle udare dijela vrha stranke i karakternog Peška, prisilila je sve PDP-ove muške mentalno sifilistične političke kurtizane da javno pokažu sopstveni jad, bijedu, mržnju prema drugačijem, karakternom, nepokolebljivom i hroničnu nesposobnost

Piše: Slobodan Vasković


1.

Politička minijatura Jelene Trivić bila je fenomenalna: Sa samo dvije objave, po principima "Efekat Leptira", u kojoj je u jednoj pomenula riječ “simbioza” (“druženje" Draška Stanivukovića, Karakternog Peška, i orvelovskog “Napoleona” Milorada Dodika), izazvala je pravi cunami priznanja navodne pobjede na izborima Milorada Dodika koji je stigao iz Partije dekoratskog progresa koja, inače, zvanično ne priznaje da je Dodik pobijedio na izborima.


Kao što nije ni pobijedio.


Objave Trivićeve bile su reakcija na višegodišnje političko sluganstvo Branislava Borenovića Karakternom Pešku i Stanivukovićeve laži izrečene na njen račun.


2.

Tako je Trivićeva pružila “dragim” kolegama izvanrednu priliku da pokažu sve svoje licemjerstvo i počnu da se utrkuju u tome ko će više pokazati mržnje spram nje i nazvati je “gubitnicom”, iako je ona pobijedila na izborima, što je svima jasno, pa čak i svinjarima Kristijanu Šmitu i Johanu Satleru, čuvarima nedjela svog voljenog oktroisanog “Napoleona”.


Trivićeva je jasno pokazala da je PDP bio i ostao tek kulisa na političkoj sceni koja fingira opozicionarstvo i da je jedan dio te nazovistranke radio protiv nje. U to, nakon svega, nema uopšte dileme.


3.

Prvi se, očekivano, oglasio Mali Zli Patuljak kako bi “inaugurisao” Dodika, a za njim, potom, cijela rulja njegovih takozvanih obožavalaca.


Botovi su podržali Šmitovog, Satlerovog i “Napoleonovog” Botinu.


Zaista je tragikomično da patološki lažov Stanivuković “preporučuje” Trivićevoj da napusti politiku, premda je on precrtan na najbitnijim političkim mjestima što mu je vrlo precizno stavljeno do znanja. I njegovom slugi BBB!


4.

Čak se oglasio i Miloš Stanišić koji je ubijeđen da je ispričao “ponjave”, odreda poderane, iako bi mu najpametnije bilo da je izišao pred kamere i ćutao. Bilo bi to ćutanje vrlo upečatljivo. 


5.

Taj baš nema šta reći niti zna niti će ikada naučiti. Pa bi, da je ćutao, svi pomislili da je “svaka zlatna koja mu iza zuba ostane”. Ovako, …


6.

Očekujem da se uskoro javno oglasi i Stanišićeva Tetka koja je trebala biti kandidat za urušeni parlament, nakon Stanivukovićevih ucjena, 03.07., dan prije predaje lista, ali Dear Teta mudro ćuti.


7.

Ne zna kako da se predstavi javnosti, jer joj niko ne zna ime; Možda Miloš Stanišić, ali čak je i to za njegov mentalni sklop previše. Zna njegov tata i Tatin Prijatelj, što je dečku sasvim dovoljno. Međutim, to Borenoviću ni najmanje nije smetalo da lobira za Bezimenu Tetku po Stanivukovićevom nalogu, dan prije predaje lista za parlamente.


8.

Dok čekamo da i Stanišićeva Tetka prizna falsifikovanu pobjedu Dodiku, kao i Botina i svi njegovi Botovi, možemo se pozabaviti izjavom BBB, Beskičmenjaka Branislava Borenovića koji je, nećete vjerovati, izjavio da “medijsko prepucavanje i bilo čije frustracije štete ugledu partije i pomažu vladajućem režimu protiv kojeg se borimo”.


9.

Zaista je jadan taj “neisfrustrirani” Borenović kada mora davati ovakve izjave, kada mora kandidovati Stanišićevu tetku, pa Stanišića, prije toga prihvatiti Stanivukovićeve ucjene da će se povući sa liste “sa svojom botovima”, 03.07., samo dan prije predaje listi CIK-u…. I još niz stvari o kojima ću tek da pišem.


10.

I kada te noći , 03-/04.07. o.g., kolegij Predsjedništva PDP-a preglasa Borenovića, zatraži da skine Stanivukovića i njegove botove sa svih lista “pa kako god bude, jer je previše ucjena”, on uporno, iako, defakto, smijenjen (jer je preglasan), nastavlja da radi po Stanivukovićevom diktatu.


11.

Borenović je u svojoj tipičnoj beskičmenjačkoj izjavi pomenuo i “organe stranke” i vrlo interesantno, ovaj sramni događaj o kojem se sve zna nije se dosad našao na “organima stranke”. Zato se Borenović našao na nekim drugim organima.


12.

Ne mogu više o BBB; Pisati o njemu je zaista bacanje vremena; Tip je gotov, poznato mu je to, niko više ne računa ni na njega, ni na PDP, a posebno ne na Stanivukovića. Sve je to go “organ”.


13.

Sada na red dolaze “analitičari” koji “predviđaju” da će se Trivićeva teško izboriti sa Stanivukovićem za poziciju predsjednika PDP-a.


Naravno, “analitičari” su listom botići Botine, pa su ubijeđeni da se Trivićeva bori za poziciju predsjednika PDP-a. Potpuno pogrešno ubijeđeni, ali neznalice lupaju šta im prvo padne na um.


14.

Bilo bi to potpuno iracionalno sa njene pozicije, nakon što je na čistinu istjerala brojne licemjere i stranačke botove koji su spram nje pokazali nepatvorenu mržnju, što je, bez obzira na otvorenu mržnju, sekundarno.


Primarno je da PDP ne postoji, da je to tek skup ničega u koji su zalutale Trivićeva, Dijana Ješić, Diana Cvijić, Olivera Nedić… i da se za te duboko zakopane ruševine ne vrijedi boriti.


15.

Trivićeva koja, kako stvari stoje, nikada neće priznati pokradene izbore niti prihvatiti da su joj oteli pobjedu domaći izdajnici (čitaj Dodik) i njihovi plaćenici (čitaj Šmit i Satler) već je obezbjedila izuzetno čvrstu poziciju na političkoj sceni BiH, a da ne mora biti član nijedne partije.


16.

Imati kičmu, biti beskompromisan, ne biti lažljivac, imati obraza i ljudskosti zaista je rijetkost na političkoj sceni, a Trivićeva sve to ima.


17.

Jadni, mali, ucijenjeni PDP, koji je talac Stanivukovića i njegove bolesne botovske ekipe odlazi na potpunu marginu, potom i nestanak. Zajedno sa Malim Zlim Patuljkom.


18.

Što se tiče Trivićeve, pred njom je tek politička karijera, a najsnažnija odskočna daska su joj oteta pobjeda na izborima i jad i bijeda muških političkih kurtizana iz PDP-a, teško oboljelih od mentalnog sifilisa.