понедељак, 7. новембар 2022.

NarkoFarma: "Evrooptimisti" i ponovna pitanja za NarkoDilere Igora Dodika i Nenada Nešića, postavljena u tekstu - Dosje “Pablo”: Kako su Veliki NarkoDileri “Pablo”, Igor Dodik, Nenad Nešić, Mića Danilović i Ljuban Ećim ostali bez planirane zarade od 8,5 miliona evra

piše: Slobodan Vasković

U junu ove godine postavio sam niz pitanja NarkoDilerima Igoru Dodiku i Nenadu Nešiću, ali na njih nisu odgovorili još uvijek. Riječ je o uvozu 550 kilograma kokaina, iza kojeg stoji navedeni dvojac zajedno sa Mićom Danilovićem i Ljubanom Ećimom. Istraga je bila u toku, ali je, sasvim realno, da je Milanko Kajganić, i taj predmet zagubio, jer se ništa nije riješilo. Ko zna, možda se varam, ali ne bih rekao, jer su i Kajganić i Igor Dodik i Nenad Nešić, posebno Mića Danilović i Ljuban Ećim "evrooptimisti"; Kako i ne bi bili, budući da su tone narkotika prodali na teritoriji zemalja EU i trovali njihovu djecu. 

Međutim, "liderima" EU to ni najmanje ne smeta, pa su zaštitnika navedenih narkodilera Milorada Dodika, koji je falsifikovao izborne rezultate, ostavili na poziciji orvelovskog "Napoleona" u Republici Srpskoj.  

Uopšte ne treba začuditi da EU, u naletu "ljubavi" spram "građana" BiH, koje su potvrdili kao Višu Kastu u BiH, jer su "evrooptimisti" i imaju "razvijene narkoposlove u EU", proglasi Skaj i Anom aplikacije suvišnim, nepotrebnim, čak izmišljenim, kako bi sačuvala i pomenute, ali i druge brojne "evrooptimiste" koji im truju djecu, ali i izvršavaju njihove prljave poslove koji su im, kako stvari stoje, mnogo važniji od bilo čega drugog.

Što se tiče ostalih građana BiH, ko im je kriv što nisu narkodileri, samim tim nemaju "razvijene poslove na teritoriji EU" i samo su smetnja vladajućim narkostrukturama, onim koje EU tako snažno protežira da se naježiš!

EU je od BiH napravila NarkoFarmu kojom kolonizatorski upravlja preko vodećih NarkoDilera, koji su "evrooptimisti", pa nije čudo što narod, često, sve češće EU skeptičan, smeta. Treba ga raseliti.

Sada prelazimo na tekst u kojem sam postavio pitanja za narko"eurooptimiste" Igora Dodika i Nenada Nešića na koja oni nisu još odgovorili.

Pitanja i dalje ostaju.

Hm, možda vas cijeli ovaj slučaj neodoljivo podsjeti na ona 73 kilograma kokaina pronađena u Doboju u skladištu Dušana Reljića, tajkuna Sekte, ali imajte u vidu da sam ja tekst koji reemitujem objavio 27.06. ove godine, pitanja i neke njegove dijelove i prije tog datuma, a da su kolumbijski kokain u kulombijskom šećeru koji je naručio kolumbijac Reljić, on ili njegovio radnici (to još nije utvrđeno), sasvim "slučajno" pronašli 16.08. ove godine. 

Trebalo im je čak dvije sedmice da ga "pronađu" u skladištu Reljićeve firme "Fructa trade", gdje su ga dovezli Reljićevi kamioni, jer je "šećer" naručila Reljićeva firma, i "dobrovoljno" vrate MUP RS. 

Uvijek ima Nevjernih Toma koji, možete zamisliti, tvrde da je sav taj silni "kokain u šećeru", u stvari, pronađen u selu Polje, gdje se nalaze sjedište i proizvodni pogoni Reljićevih firmi "Fructa trade" i "Kort"; Pa tvrde da nije bilo 73 kilograma, već 83 kilograma kokaina (što znači da je deset otišlo u EU-integracije), ali kako je EU bila stanovišta da je sve "čisto", nema tu ko da se petlja i bilo šta dodatno pita. 

Prije nego sam sve pojasnio, ponešto i pitao, u Dosjeu "Pablo", naveo sam cijene narkotika u zemljama EU, te još nekoliko bitnih podataka koji se tiču cijelog slučaja "Pablo".

Idemo sada redom!!! (27.06.2022. godine.)

Cijena kilograma kokaina u zemljama Evropske Unije, kada se prodaje na veliko, što im je bila namjera, iznosi cca 25.000 evra po kilogramu. 

Da su prodali svih 550 kilograma (na veliko), zaradili bi 13.750.000 evra.

Kada se odbije uloženi novac (13.750.000 - 5.241.500) čista zarada petorice NarkoDilera iznosi 8.508.500 evra, odnosno, svako od njih, zaradio bi po 1.701.700 evra.

Međutim, posao im se izjalovio, jer je policija Hrvatske otkrila tovar kokaina, koji je stigao u dva kontejnera i iz njega izvadila 250 kilograma, kao dokazni materijal. 

Učinili su to, jer nisu vjerovali vrhu MUP RS; Preciznije, znali su da je najveći broj visokih funkcionera MUP RS duboko umočen u narko vode.

Njihova saznanja su, nažalost, potpuno tačna. 


Piše: Slobodan Vasković


1.

Veliki NarkoDileri Igod Dodik I Nenad Nešić, obojica pripadnici Kavčana u RS, nisu odgovorili ni na drugi set pitanja koja sam im postavio u vezi sa uvozom stotina kilograma kokaina preko luke Ploče, u Republici Hrvatskoj.


2.

Dodik mlađi, Iver koja je predaleko pao od Klade, toliko daleko da od oca Milorada nije naslijedio ni gram kriminalne umiješnosti, ali ni gram mozga, bacio mi je pod noge nesretnog ovisnika i, takođe, narkodilera Vladu Crtu Đajića, ne bi li me “iznervirao”.


Napade Crte i njemu sličnih idnividua doživljavam kao izvrsnu priliku za gaženje crva, što sam i učinio 26.06. Međutim, budući da je Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić baš bio prljav u svom narkoludilu, tek ću ga ugaziti narednih dana. U paru sa visokim funkcionerom MUP RS, pripadnikom Kavčana.


3.

Vratimo se pitanjima za velike NarkoDilere Igora Dodika i Nenada Nešića, koja su glasila: 


-Ko je “Pablo”?


-Nije, valjda, da tako hrabri “branioci sprstva” ne smiju odgovoriti na to vrlo jednostavno pitanje?


-Koliko ukupno kokaina ste u pomenutom “poslu” u kojem su učestvovali i “Pablo”, kao i Milutin Danilović i Ljuban Ećim, naručili iz Južne Amerike?


-Koja je cijena bila za kilogram u Južnoj Americi, a po kojoj cijeni ste namjeravali da ga prodate u zemljama EU?


-Kako se zove visoki policijski funkcioner MUP RS koji je lično pratio kamione sa kokainom, kako bi ih zaštitio od bilo kakve policijske kontrole?


-Ko je od pripadnika Kavačkog klana u RS bio zadužen za organizaciju prevoza i smještaj kokaina?


4.

Očito je da hrabri “branioci srpstva” nisu smjeli da odgovore, uzalud su žrtvovali Crtu, tako da ću u današnjem tekstu iznijeti precizne podatke o tome koliko su tačno uvezli kokaina iz Južne Amerike, ali i imena drugih osoba koja su učestvovala u tom jezivom prljavom neljudskom poslu.


5.

“Pablo”, koji je predložio posao, te Igor Dodik, Nenad Nešić, Milutin Mića Danilović i Ljuban Ećim, uvezli su oko 550 kilograma kokaina iz Južne Amerike.


Kilogram kokaina u Južnoj Americi košta cca 1.800 dolara, što znači da su petorica NarkoDilera za “robu” platili na teritoriji Južne Amerike 990.000 dolara.


Međutim, sa prevozom do Evrope cijena, po kilogramu, se penje i iznosi do 10.000 dolara. Uzećemo srednju vrijednost - 9.000 dolara, što znači da su kokain i njegov transport do luke Ploče u Hrvatskoj pomenuti Veliki Narko”Dileri” platili cca 5.500.000 dolara, odnosno svako od njih uložio je po 1.100.000 dolara za narkotike.


Kada ukupnu cijenu pretvorimo u evre dođemo do cifre od 5.241.590 evra uloženih u kokain.


6.

Cifra djeluje ogromna, ali je ništa prema očekivanoj zaradi da je “Pablu”, Igoru Dodiku, Nenadu Nešiću, Mići Daniloviću i Ljubanu Ećimu pošlo za rukom da prodaju svih 550 kilograma kokaina.


Cijena kilograma kokaina u zemljama Evropske Unije, kada se prodaje na veliko, što im je bila namjera, iznosi cca 25.000 evra po kilogramu. 


Da su prodali svih 550 kilograma (na veliko), zaradili bi 13.750.000 evra.


Kada se odbije uloženi novac (13.750.000 - 5.241.500) čista zarada petorice NarkoDilera iznosi 8.508.500 evra, odnosno, svako od njih, zaradio bi po 1.701.700 evra.


Međutim, posao im se izjalovio, jer je policija Hrvatske otkrila tovar kokaina, koji je stigao u dva kontejnera i iz njega izvadila 250 kilograma, kao dokazni materijal. 


Učinili su to, jer nisu vjerovali vrhu MUP RS; Preciznije, znali su da je najveći broj visokih funkcionera MUP RS duboko umočen u narko vode.


Njihova saznanja su, nažalost, potpuno tačna. 


7.

Policija Hrvatske pustila je, nakon što su izvadili 250 kilograma, dva kamiona da natovare po kontejner i krenu put Laktaša, kako bi uz pomoć MUP RS, uhapsili naručioce.


Kamioni sa kontejnerima u kojima se nalazilo 300 kilograma kokaina i 250 kilograma bezvrijedne tvari koja lični na kokain su, po prelasku u BiH, dobili pratnju.


I to policijsku, jer su kokain pratili visoki policijski funkcioneri kako bi spriječili da ga iko zaustavi.


8.

Šef policijske Narkopratnje bio je Slobodan Torbica, nekadašnji načelnik PU Gradiška.


U cijeli posao bio je uključen i Nebojša Tojagić iz Banjaluke, pripadnik NarkoGrupe Milivoja Lovrenovića Čaruge. To je samo još jedan u nizu dokaza o čvrstoj uvezanosti Igora Dodika i Siniše Kostreševića sa Čarugom i njegovom grupom.Tojagić je uhapšen u novembru prošle godine u akciji “Storidž 2”, a odnedavno je u kućnom pritvoru.


9.

Nadomak Banjaluke desio se manji incident - saobraćajna policija zaustavila je kamione, ali je intervenisao Torbica i nastavili su svoj put ka Laktašima.


Nešto prije samog dolaska kamiona sa kokainom u Laktaše, policija Hrvatske obavještava MUP RS da je krajnja destinacija na kojoj treba biti istovareno 550 kilograma kokaina jedna firma u Laktašima.


Da podsjetim, cilj je bio da se kokain u toj firmi lageruje, a odatle prebaci u zemlje EU.


10.

Dok su kamioni sa svojim kokainskim tovarom stigli u Laktaše, informacija dobijena iz Hrvatske o ogromnoj količni kokaina je već “procurila”.


Umjesto akcije hapšenja, uslijedila je akcija spasavanja: Hitno su obaviješteni vozači kamiona, kao i kupci kokaina, u ovom slučaju Igor Dodik, Nenad Nešić i Milutin Danilović, Ljuban Ećim i, naravno, “Pablo”, koji nisu smjeli narediti da se narkotici istovare u firmi u Laktašima, već su naložili vozačima da okrenu kamione i odvezu ih ka Istočnom Sarajevu.


Istovremeno, Kostrešević i Marić koji su obavijestili policiju Hrvatske da sve “drže pod kontrolom”, naređuju postavljanje “zasjeda” za dva kamiona, u kojima se nalazilo 300 kilograma kokaina i 250 kilograma bezvrijedne tvari, na putu od Laktaša do Banjaluke i izlazima iz Banjaluke.Kreće fingirana akcija u kojoj su zaustavljene desetine raznoraznih kamiona, samo nisu ona dva u kojima su bili kontejneri sa kokainom.


Jednostavno su nestali - isparili.


11.

Šta se zaista desilo: Marić I Kostrešević su “kasno” naredili da policija vrši pretrese kamiona, te su ona dva “uspjeli” bez ikakvih problema da napuste teritoriju Laktaša i Banjaluke, nakon čega je uslijedila “velika” akcija pretresa svih kamiona koji su prolazili tim putevima.


Naravno, pomenuti kamioni koji su putovali u Istočno Sarajevo, sve vrijeme imali su pratnju narkoinspektora iz MUP RS, i to po naređenju Kostreševića i Marića (kako ih neko ne bi slučajno zaustavio i otkrio šta voze).


Tako su spaseni i Igor Dodik i Nenad Nešić i Milutin Danilović, ali i 300 kilograma kokaina.

Tako je propao i MUP RS.


12.

Šta je dalje bilo sa ogromnom količinom kokaina? Ponovo je, ilegalnim kanalima, prebačena u Hrvatsku. Na ovom mjestu moram stati kako ne bih ugrozio istragu, ali, svakako, mogu navesti da postoje čvrsti pisani dokazi, kao i svjedoci ovog zločinačkog akta. 


Ko je “Pablo”? Na to pitanje neću odgovoriti ja, već Igor Dodik, Nenad Nešić, Mića Danilović i Ljuban Ećim kada budu pohapšeni.  (nastaviće se)