среда, 23. новембар 2022.

3B Simbioza Pavlovića i Reljića: Bijelo, Bejzbol palice; “Birač”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Riječ “simbioza” postala je veoma popularna u posljendje vrijeme.


2.

Razmišljajući o tome, prisjetih se da nisam čestitao slavu MUP-a RS Gordanu Pavloviću Gociju kome je ta nazovi institucija posuđena od Milorada Dodika da, primarno progonom, mobingom i nasiljem, preuzme zvorničku “Aluminu”.


3.

Čestitaću dogodine.


4.

Nije nikakvo čudo da je na čelu MUP-a veliki NarkoDiler Gordan Pavlović Goci, vlasnik narkofirme “Pavgord” iz Foče, jer su i do njegove vladavine tom nazovi inzstitucijom, takođe, vladali NarkoDileri.


5.

Pavlović već dobre dvije decenije finansira i vrši transport narkotika, najčešće iz Crne Gore, koje dalje distribuira po BiH i EU.


Pa prva četiri miliona KM zaradio je uvozeći narkotike u kafi iz Crne gore.


6.

Svi kažu - ne pitaj me za prvi milion, a Pavlović, privremeni ministar unutrašnjih poslova, podvlači - ne pitaj me za prva četiri miliona. 


7.

Pavlović je zaslužio da ga Lažnjak rukopoloži za ministra unutrašnjih poslova: Desetine krivičnih prijava za razne vrste malverzacija su podnijete protiv  njega, ali nijedna nije riješena.


Takva “sposobnost” izmicanja zaista je za svaku pohvalu. 


8.

Zato stalno napreduje, pa je nezakonito, a kako bi drugačije, kupio republička potraživanja u stečaju FG “Birač”, sa namjerom sticanja većine kapitala u ovoj firmi i na kraju time da preuzme “Aluminu”.  


9.

Pripadnici MUP-a, a i tužilaštava godinama drže u ladicama prijave protiv njega, ali su znali da će on postati prvi nečovjek policije, pa nisu ništa rješavali. Sporadično su hapsili pripadnike njegove grupe, mahom vozače i članove najbliže porodice, samo kada su na licu mjesta i to slučajno uhvaćeni u transportu narkotika; Ili kada je u operaciju praćenja i hapšenja bila uključena policijska agencija koju MUP RS nije kontrolisao u tom momentu. 


10.

Pavlović je godinama ostao netaknut, iako bi morao da odgovara za pranje najmanje 70 miliona KM koje je iz crnih fondova prebacio u redovne tokove i koristi za otimanje “Alumine”. 


11.

Upravo zbog njegovih izvanrednih organizacionih sposobnosti da iz bijelog praha stvori džakove pare, Milorad Dodik ga je efektivno instalisao za ministra unutrašnjih poslova: Po Pavlovićevom nalogu se već mjesec dana vrši stravičan pritisak pripadnika MUP-a na sve one koji se protive preuzimanju “Alumine” i “Birača” koje je kibicovao Pavlović.


12.

Ministar Gordan, prva bejzbol palica MUP-a, ne skriva uvjerenje i zadovljstvo da će biti upisan u stečaju FG “Birač” i to, kako tvrdi, u narednih nekoliko dana. Ukoliko se bude odugovlačilo, nekoliko bejzbol palica, ali i kolaca, spremno je u podrumu policijske stanice u Zvorniku za prebijanje. 


13.

Paralelno sa Pavlovićem, preuzimanje FG “Birač” forsira i Duško Reljić, jer mora da opravda oduzetih 73 kg kokaina u skladištu njegove firme “Fructa Trade”. Plus pare koje je dao Pavloviću za nezakonitu kupovinu potraživanja.


Moralo se oduzeti, pa Reljića oloboditi svake odgovornosti, kako bi Dodik bio sačuvan.


14.

“Birač” i “Alumina” su potrebni Pavloviću, Reljiću, Zoranu Stevanoviću… da unaprijede distribuciju bijelog praha širom Evrope koristeći linije transporta koje ima “Alumina” za prevoz svoje robe.


15.

Sve ove informacije bile bi odlične za Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića kada bi ih pronašao u svojoj bazi podataka! Posebno je, i za VSTS i za Kajganića, značajno pitanje kako Gordan Pavlović Goci i Zoran Stevanović Gladni mogu uopšte da znaju da će u narednih nekoliko dana “sudskim” odlukama preuzeti kontrolu nad FG “Birač”/“Aluminom”? 


16.

Kako stvari stoje, “Alumina” će nakon dugogodišnje borbe za opstanak biti oteta i uništena putem MUP-ovskih bejzbol palica i zbog Reljićevog kokaina.