четвртак, 17. новембар 2022.

Alternativa postoji: "Efekat Leptira" Trivićeve već je oduvao dio političke kanalizacije koja je dominatna u RS


Piše: Slobodan Vasković


1.

Što se tiče Trivićeve, pred njom je tek politička karijera, a najsnažnija odskočna daska su joj oteta pobjeda na izborima i jad i bijeda muških političkih kurtizana iz PDP-a, teško oboljelih od mentalnog sifilisa, zakljućio sam u tekstu -  Izvanredan politički "Efekat Leptira" Trivićeve: Sa samo dva posta koji su bili reakcija na  podle udare dijela vrha stranke i karakternog Peška, prisilila je sve PDP-ove muške mentalno sifilistične političke kurtizane da javno pokažu sopstveni jad, bijedu, mržnju prema drugačijem, karakternom, nepokolebljivom i hroničnu nesposobnost (14.11.2022.)


2.

Gostujući u emisiji “Presing” N1, Trivićeva je potvrdila moju procjenu; I više od nje, jer je sa lakoćom, bez ostatka, oduvala i razbila u paramparčad malicioznog Malog Zlog Patuljka Draška Stanivukovića, Beskičmenjaka Branislava Borenovića, dok je za Milorada Dodika i Kristijana Šmita, bez ikakvih većih problema, pokazala da su političke korumpirane ruine.


3.

Iskrenost Trivićeve, njena odučnost da stane u kraj blesnim špekulacijama koje u velikoj mjeri dolaze iz njene matične stranke PDP-a, beskompromisnost i nebježanje od bilo kog pitanja pokazali su da postoji Alternativa na političkoj sceni Republike Srpske.


4.

Trivićeva i sama, bez ijedne stranke iza sebe, može mnogo učiniti ukoliko se odluči da nastavi sa javnim nastupima i borbom za Narod, a sve se to može multiplikovati ukoliko joj se pridruže i njoj slični iz SDS-a, sve zajedno sa Nebojšom Vukanovićem i njegovom Listom za pravdu i red.


5.

Ono što je sada svima jasno je da je PDP talac Stanivukovićevih bolesnih ambicija, o čemu sam bezbroj puta pisao i da vrh stranke nema snage ni volje, a ni motiva (?) da mu se odupre. 


6.

Motivisati vrh PDP-a da prestane djelovati po principima guranja samih sebe ispod tepiha, ravno je letu na Mars u šortsu. Uostalom, njihov politički narativ je, najčešće, kao da su Pali s Marsa, pa nemaju ni potrebe da se vraćaju.


7.

Ranije sam naveo da će se “svilen gajtan” koji su u PDP-u pripremili za Trivićevu ovaj put omotati njima oko vrata i politički ih podaviti.


8.

Teško da imaju snage da to stanje promijene. Uostalom, kome je uopšte bitna stranka koja sebi dozvoljava da je ucjenjuje jedan Sociopata samo zato što je vratio neke partijske dugove ili, pak, zahvaljujući onome što mu je otac pokrao, finansirao neke druge “vanstranačke” aktivnosti.


9.

Trivićeva je PDP toliko znažno protresla da nemaju više kud, ma koliko se Crna Trojka, Sjenka koja vlada ostacima te stranke, pravila u ovom trenutku “mrtva” čekajući da sve prođe, ne shvatajući da su oni prošli.


10.

Trivićeva će tek sada biti napadana sa svih strana, jer je “mafijaško pravilo” u RS da se svaka alternativa uguši. Međutim, od toga nema ništa. Samo će je ojačati dodatno.


11.

Dodik je ruina. 


12.

Oni koji su pogazili sve zakone BiH, uništili izborni proces u BiH, spalili CIK i Apelaciono vijeće Suda BiH, svjesni su da oktroisanjem orvelovskog “Napoleona” i otimanja pobjede Trivićevoj nisu dobili ništa, sem vječne sramote.


13.

Džaba su krečili, jer je Dodik nula. Njegove izjave su toliko izlizane da se ne vrijede čan ni čitati. Već sada svi znamo šta će potrošeni, nikom potrebni “Napoleon” izjavljivati u naredna tri mjeseca. A okvirno i u narednih godinu dana.


Nažalost, egzodus će se nastaviti. 


14.

Kristijan Šmit je potopljen; treba da ide, on je bruka kakva je rijetko viđena, zamrznuta mačka kao i Johan Satler. Njihovo bestežinsko stanje najveći je balast onima koji su ih bacili kao otrov na BiH. A vjetrovi mijenjaju pravac.


15.

Za kraj: SDS je u procesu sređivanja stanja u partiji; Nastave li prema dosadašnjem voznom redu, doživjeće potop. Što i nije loše, jer će tako osloboditi mlade i iskrene iz te stranke. (nastaviće se)