уторак, 15. новембар 2022.

Srpski Brod u BiH je na Dnu, skroz potonuo; Teško da se može bilo šta spasiti sa njega


Piše: Slobodan Vasković


1.

Srpski Brod u BiH je na dnu, skroz potonuo. Teško da se bilo šta može spasiti sa njega.


Srbi u BiH, kao Narod, idu na apsolutnu marginu civilizacije, gdje će i nestati. Zaboravljeni od svih.


2.

Dobrim dijelom za ovakvo stanje zaslužni su i Srbi u BiH, jer u posljednjih 27 godina, otkako je rat u BiH završio, nisu uspjeli da se odmaknu od onih pojedinaca koji su počinili najstrašnije zločine u njihovo ime, pa je tako za predsjednika arheoloških iskopina parlamenta izabran Nenad Crveni Kombi Stevandić; Koji se dovodi u vezu sa najstrašnijim zločinima nad Bošnjacima, Albancima, Hrvatima…


Za to niko nije kriv, čak ni Šmit i Satler, već oni koje su izabrali Srbi; Istina, nisu sve, jer su izbori falsifikovani, ali jedan dio jesu.


3.

Neko će reći da Stevandiću “nije dokazano” i prevariće se; Jeste mu dokazano, ali je pitanje koliko je drugih, njemu sličnih, "glava" platilo njegovu bijednu slobodu. Nasvjedočio se pomenuti. 


Ali nije samo to u pitanju - takav kakav je potreban je kao toksin u tuđim rukama koji se baca na Narod!


Kako u ratnom periodu, tako i sada.


4.

Nisu se uspjeli odmaći ni Bošnjaci ni Hrvati, ali to nije nikakvo opravdanje za Srbe, kao što nije opravdanje za Bošnjake i Hrvate (mislim isključivo na sve one Srbe, Bošnjake i Hrvate koji se nisu pomakli iz perioda ’92-’95) nepomicanje Srba.


5.

Šmit i Satler, nalogodavci ultraradikala, krivi su za dalje zamrzavanje takvog stanja korištenjem teških kriminalnih metoda kao što je falsifikovanje izbora, njihova masovna pljačka i njeno verifikovanje. 


6.

Uz to, Šmit i Satler su svojim postupcima omogućili dalju devastaciju ostataka institucija, a zajedno sa svojim izabranikom Miloradom Dodikom, oktroisanim orvelovskim “Napoleonom”, beskonačno su jadni i bijedni; Lešinari na užasnom zadatku uništenja jednog Naroda, već poprilično istrošenog i na ivici biološkog opstanka.


7.

Nemam gotovo ništa reći o nastupnom govoru oktroisanog “Napoleona”, jer sve što je izbljunuo su milijardu puta ponovljene iste laži.


8.

Ako već volite to da slušate, slušajte; To je vaše pravo. Kao što je pravo onih koji su svjesni da slušaju lošeg, ali vrlo zlog, komedijanta da odu i potraže sreću na drugim paralelama i meridijanima.


9.

Srpski Brod je Uklet - Imamo privid njegovog postojanja, privid da plovi, a on je na najdubljem dnu civilizacije. 


Srbi ne vole to čuti, ne volim ni ja, ali je tako. 


10.

Koliko se sa Broda može spasiti veliko je pitanje? Rekao bih ne mnogo, ako se više išta uopšte može spasiti. 


Premalo je onih koji bi da učine nešto konkretno na spasavanju; Ogromna većina koja je u prilici gleda lične interese; Narod bezglavo gleda kako da preživi i kako nestaje.


11.

O Vladajućoj Sekti i njenim prljavim trabantima ne vrijedi ni trošiti riječi - to je Šljam.


12.

Mnogo je Bagre i u Opoziciji; Nespremne da učini bilo šta za Narod, Spremne samo da učini sve za sebe. (Izdvajam dvadesetak osoba, već sam ih pominjao.)


13.

Otužna slika našeg jada; Današnjice koja je poodavno pojedena.


14.

Mi smo Narod koji nema današnjice, tako da nemamo ni budućnosti. Niti ima ko da se bori da se to pokuša obnoviti. Preciznije, malo je takvih; Postoje, ali su na hiljadu različitih strana.


A alternativi koja se još uvijek može naći u strankama Opozicije sijeku se, svakodnevno, ključne arterije. I to čine njihovi stranački "drugovi".


15.

Posmatrao sam danas satiranje Milana Miličevića, zaduženog da vodi “obnovu” SDS-a. 


Optužen je da je htio prisustvovati inauguraciji oktroisanog “Napoleona”.


Potpuno je, sada, nebitno da li je htio prisustvovati; Satrana je pogrešna osoba.


16.

Miličević je tek Marioneta; Ne vrijedi trošiti na njega; Ne samo riječi, već ni drvo ni kanap. 


17.

Miličević je Marioneta Darka Babalja. Ako je i htio prisustvovati inauguraciji oktroisanog “Napoleona”, onda je to bilo po Babaljevom nalogu. (Izvjesno znam da Klub poslanika SDS-a nije.) 


A Babalj mu je to naložio po nalogu Mome Mandića, na čije opasne i opake riječi sam već ukazao. 


18.

Izgovorio ih je na sjednici Glavbog odbora SDS-a, a prenio ih je BN -  

Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može da pregovara sa svim političkim subjektima u Republici Srpskoj i BiH.

 

Ovo bi trebalo da su, prema BNTV, Mandićeve riječi na opijelu SDS-a (12.11.2022.). Jer, u “svim političkim subjektima” podrazumijeva se i Crvena Sekta.


Jezive su Mandićeve riječi; Previše zveče, kao srebrenjaci. Ali nisu iznenađujuće. Mandić je, svojevremeno, žario i palio po RS, dok Dodik nije preuzeo piromanskopljačkašku bakllju. Sada bi da zajedno spale preostalo. 


19.

Biću potpuno iskren - Ako će bilo šta sa potonulog Srpskog Broda spasavati Babalj i Mandić, bolju sudbinu, kao Narod, nismo ni zaslužili.


20.

Ne možemo je ni promijeniti: Šmit, Dodik, Satler, njima slični, Lešinari na užasnom zadatku uništenja jednog Naroda, već poprilično istrošenog i na ivici biološkog opstanka u svom jezivom poslu su već uspjeli.


21. 

“Ako sloboda išta znači onda znači pravo da se ljudima kaže ono što ne žele čuti” (Džordž Orvel).