четвртак, 17. новембар 2022.

Dodik posudio MUP RS Pavloviću i Gladnom da otmu “Aluminu”: U toku su nasilna privođenja, prijetnje, ucjene; Slijede prebijanja, razbijanja, paljevine, “zadesi”…

Foto: Profimedia


Piše: Slobodan Vasković


1.

Srpski brod je potonuo. 


2.

Iako su dubine na kojima se nalazi velike, sasvim jasno se vidi i dalje monstruozna sprega organizovanog narko kriminala, vrha Republike Srpske i vrha MUP-a RS. 


3.

Gadni monstrumi iz mračnih dubina kidišu da otmu Aluminu; Akcija je u toku i intenzivira se iz dana u dan. 


4.

Lažni predsjednik Milorad Dodik je izdao naredbu da se “Alumina” mora predati pripadnicima njegovog NarkoKlana Zoranu Stevanoviću i Gordanu Pavloviću, vlasniku narkofirme “Pavgord”, tako što će hitno biti upisan kao najveći povjerilac u stečaju FG “Birača”, iako je nezakonito otkupio potraživanja nekoliko takozvanih institucija RS od te firme. 


5.

Upisivanje bi značilo preuzimanje ove kompanije, a samim tim i “Alumine”. 


6.

Mafijaš Dodik je glavni krivac u slučaju da se ovo desi, i biće glavni krivac za propast fabrike koju čerupa i uništava već 25 godina. Sa Stevanovićem i Pavlovićem kao “gazdama”, “Alumina” nestaje, a nestaje i 10 hiljada radnih mjesta koji zavise od ovog kombinata.


7.

Dodika to ni najmanje ne brine - beskrajno pohlepan, bolesno gramziv on samo vidi dobitak od cca 180 miliona KM koliki je njegov tal ukoliko nasiljem prisili takozvane pripadnike institucija da Pavlovića upišu kao najvećeg povjerioca. 


8.

Dodik je, nakon ukradene pobjede na izborima koju su mu, falsifikatima i rušenjem izbornog procesa, na silu dali Kristijan Šmit i Johan Satler, krenuo odmah sa odmazdom i nasiljem.


9.

U funkciju narkofirme “Pavgrod”, protiv koje postoje desetine krivičnih prijava, stavio je tužilaštvo i MUP, a i nekoliko ubilačkih grupa. 


10.

Toliko očekivano: Umjesto da Tužilaštvo i MUP RS vode postupke protiv “Pavgorda”, oni Pavloviću, vlasniku te firme, pomažu u otimanju fabrike, vodeći hitne istrage protiv “Alumine” i “Birača” i to po anonimnim prijavama iza kojih stoji Pavlović. 


11.

Prijeti se svima koji su protiv ove otimačine, što zadesom, što privođenjima u podrumske prostorije policijskih stanica, gdje se može desiti zades. Režim Milorada Dodika je potpuno bez razuma kada je na čelo MUP-a, defakto, postavio Gordana Pavlovića Gocija. 


12.

Sa druge strane, privremeno imenovani ministar unutrašnjih poslova Gordan Pavlović Goci obećao je svojim šefovima iz Podzemlja preuzimanje fabrike, vraćanje oko 70 miliona KM dugova, a i prevozničku mrežu koju ima “Alumina”. 


13.

Plan je da, po preuzimanju “Alumine”, “Pavgord”-ovi kamioni isključivo vrše prevoz robe koju proizvodi “Alumina”: Pored proizvoda fabrike, ubacivali i velike količine narkotika i distribuirali ih širom Regiona i EU. Plan je da se razbijeni Kavački klan u RS oživi i dodatno ojača.


14.

Pavlović se godinama bavi naroticima; “Padaju” njegovi vozači, a ne on; Godinama se narkoticima bavi i vrh Dodikovog Režima, sa akcentom na vrh MUP-a RS. 


15.

Dokaza je premnogo: Samo jedna od njih je pronađenih 73 kilograma kokaina u skladištu firme “Fructa Trade” Duška Reljića, bliskog saradnika Gordana Pavlovića Gocija, Zorana Tegeltije i Milorada Dodika. Reljić je za otimanje Alumine dao desetine miliona KM Pavgordu, upravo iz narko biznisa. 


16.

Imena svih onih koji su učestvovali u ovom zločinu se uglavnom znaju, ima i onih koji nisu još javno promovisani kao pomagači zločina, ali svi će ostati vječno na stubu srama kao uništitelji fabrike, desetine hiljada života koji egzistiraju od rada sa fabrikom, i siguran sam da neće imati ni mira ni slobode. (nastaviće se)