уторак, 1. новембар 2022.

U Knez Mihajlovoj; Sarazzin, branilac falsiifikatora Dodika i advokat samoukopanog CIK-a, indirektno vrši pritisak na Apelacioni sud BiH

Piše: Slobodan Vasković


1.

Hodao sam, što bi naš narod rekao, “cijeli dan” po Knez Mihajlovoj i još dobar dio dana kad se smračilo, sve u nadi da će me sresti NarkoRuljak Branislav Šehovac i njegov sitni narkovanjski hemoroid Stefan Šiljegović, narkodiler i narkoman, pa da mi “svašta izgovore”.


2.

Bogami sam se nahodao; Nigdje ni narkosmeća Šehovca, inače načelnika PolicijskeNarkoUprave istočno Sarajevo, niti njegovog narkočmara Šiljegovića.


3.

Hodao sam i ulicama koje se ulivaju u Knez Mihajlovu, sve brinući da NarkoRuljci i papci nisu gdje zabasali; Sjednem u “Kafateriju”, tjeram kratku kafu i neki lafodetoks. Nema đubradi ni na vidiku.


4.

Odem dalje - do sredine Knez Mihajlove, gdje mladi momci svirajući zarađuju. 

Poslušam par pjesama, među njima i “Ubavo Devojče od (Sjeverno)Makedonče”, ali Ruljaka nema.

 

5.

Izgleda da su brzi samo na jeziku i kada je otimati od sirotinje. A “najjači” su, psihički narkobolesnici, kada oskrnavljuju nadgrobne spomenike pokojnih članova moje porodice. 


6.

Ali, evo ja njima dvojici obećavam da ćemo se sresti. Vrlo brzo!


7.

Dok sam sjedio u Kafeteriji, iščitao sam intervju Manuela Sarazzina, specijalnog izaslanika Njemačke za Zapadni Balkan.


8.

To je onaj tip, član “Zelenih”, što je došao Dodiku, Mafijašu, na noge, na dan Režimskog Mitinga kako bi ga podržao. Da, upravo onaj tip kojeg je Dodik nazvao nacistom, što ovome uopšte nije zasmetalo.

9.

Ali da se vratim na njegov intervju u kojem je imao “nekoliko manjih nepravilnosti”, kako bi to rekao njegov sunarodnik i Dodikov Batler Kristijan Šmit, visoki predstavnik protiv BiH, posebno protiv opstanka Srba u BiH. 


10.

“Veoma je važno da su izbori protekli mirno. Dijelim ocjenu ODIHR-a da je Centralna izborna komisija profesionalno organizirala izbore. Centralna izborna komisija je pokazala svoju nezavisnost i profesionalnost i sada čekamo konačne rezultate. Svaki napad na ovu instituciju je neprihvatljiv”, izjavio je Sarazzin za portal Istraga.ba.


Zaista, nakon Šmita niko nije izgovorio veće laži oko izbora od Sarazzina. Za Dodika se podrazumijeva da je nedohvatljivi Svjetski lažov, pa Sarazzina nije uputno porediti sa njim.


11.

Sarazzin, kako vidimo, nije samo izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan, već je i advokat CIK BiH, koja je falsifikovane rezultate proglasila važećim, pa nakon toga falsifikovala falsifikate

12.

Toliko su se duboko ukopali čineći nezakonitosti da ih ni Bili Piton ne može iskopati.


Moguće da je Sarazzin nekad radio kao pogrebnik, pa je pokušao. Sasvim moguće, pa ih pokušava iskopati, ali je sigurno da, zajedno sa Šmitom, čini sve da sahrani Srbe, njihovu izbornu volju i Kriminalca, Izbornog Falsifikatora i Pučistu izgura za “pobjednika”


13.

Ma šta Sarazzin radio, Jelena Trivić je pobijedila u trci za predsjednika RS i to je svakom normalnom u BiH i van BiH potpuno jasno.


14.

Među “nekoliko manjih nepravilnosti” Sarazzina uvrstio bih i izvještaje ODIHR-a koji su u diplomatskim krugovima okarakterisani kao netačni, niz gluposti, riječju smeće.


Sarazzin ne bi trebao baš tako otvoreno da se poziva na smeće, ali kad već brani Smeće i zastupa interese Mafije, šta mu drugo preostaje.


15.

Sarazzinov intervju i odbrana duboko pokopanog CIK-a jeste, u stvari, pritisak na Apelacioni sud BiH da ne uvaži žalbu kojom se traže novi izbori, dokumentovanu sa desetine hiljada nepravilnosti: nestalih vreća, pocijepanih, nezapečaćenih, silovanih (sektaši obožavaju da siluju izborne vreće), falsifikovani listići, ubacivani listići, precrtani listići, ukradeni listići, sveobuhvatno nasilje i spaljivanje izbornog procesa; Sve je činjeno listom u korist Dodika.


CIK je baš "profesionalan”! Kao i Sarazzin. I Šmit. I Potkovan!


16.

Sarazzin je sa pritiskom na Apelacioni sud, istina indirektnim, ali lako čitljivim, baš pretjerao. I to do neprihvatljive mjere, nikako se to ne može nazvati “manja nepravilnost”.


17.

Sarazzin presuđuje i prije Suda što je već vrhunski bezobrazluk, drskost, bez obzira na njegovo navijačko ponašanje koje ima za cilj poništenje ne samo volje naroda, već naroda.


18.

Pa dragi moj Sarazzin, zar je došlo vrijeme da se ponašaš kao Varvarin; Da li ćeš sutra ponovo, kada budeš branio Diktatora, dok Srbi ne nestanu, kako je planirano, zatražiti, možda, ukidanje nekog od sudova u BiH. Ili Tužilaštva BiH. Ili BiH?!