четвртак, 24. новембар 2022.

Oslobađajuća Presuda za Ubistvo Dženana Memića: Potrebna je istinska istraga da se riješi ubistvo koja treba krenuti od Alise Mutap, kao mogućeg ubice, potom narkodilera Stojnića i Osmice, pa nadalje; Sudija Perić nije zaslužio javni linč kojem je izložen

Dženan Memić, koji je nakon brutalnog napada preminuo 15.02.2016.  


Piše: Slobodan Vasković


1.

Muris Memić je žrtva monstruoznog pravnog sistema u BiH; Ne samo Suda BiH, Kantonalnih sudova u BiH, već i Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva i policije. I OSA BiH, na čijem čelu je Osman Mehmedagić Osmica, veliki narkodiler i zaštitnik brojnih drugih narkogangova.


2.

Svi oni koji su trebali da pronađu ubicu njegovog sina Dženana Memića su radili suprotno od toga - štitili su ubicu, što je slučaj i sa likvidacijom Davida Dragičevića.


3.

I nastavljaju da ga štite, neki svjesno, neki nesvjesno, treći neradom i neznanjem.


4.

Pokrenuta je i istraga o istrazi koja je doživjela debakl. Optužnica je odbačena na Sudu BiH i, ma koliko to bilo nepopularno, nikako ne bih sve svalio na leđa sudije Branka Perića; Štaviše, Perić je otvorio priliku da se konačno istrazi ubistva Dženana Memića pristupi detaljno, dubinski i kako treba, a ne kao dosad - plitko i bez želje da se taj slučaj riješi.


5.

Trebalo bi krenuti od Alise Mutap, tadašnje djevojke Dženana Memića; Ne sjećam se da je ikada iko istraživao da li je možda Alisa Mutap ubila Dženana?!


I da nije ona nikakav saučesnik ubistva, već ubica. 


Zašto baš od nje: Zato što jedina zna šta se sve tačno i kojim redom dogodilo te kobne noći, 08.02.2016. godine!


6.

Ono čemu smo svjedočili danas jeste suđenje osobama na koje je ukazao NarkoDiler Denis Stojnić, koji je u emisiji “Face TV”, 07.02.2021., rekao da “sumnja da je ubica Zijo Mutap”.


7.

Stojnić je mogao štošta saznati u podzemlju, ali sam ubijeđen da ga je tada instruisao Osman Mehmedagić Osmica. Interesantno je da je Stojnić, NarkoDiler, inspektore SIPA nazvao “kolegama”.


Stojnić je tada okarakterisao Alisu Mutap kao “saučesnika u ubistvu”, ali ne i kao ubicu!


8.

Stojnić je u pritvoru i trebalo bi krenuti u istrazi od njega; Prvo saznati ko ga je instruisao, da li je to zaista bio Osmica, a ubijeđen sam da jeste, a potom dovesti i Osmicu kao zaštitnika ubica.


Osmica kontroliše već godinama Kantonalno tužilaštvo; On je usmjeravao predmet, a ne brojni tužioci.


9.

Stojnićeva izjava na “Face TV” previše liči na optužnicu i ona je odvlačenje pažnje od stvarnog ubice, iako on djelimično optužuje i Mutapovu, ali kao saučesnika u prikrivanju, ne i kao ubicu.


10.

Nova istraga morala bi krenuti od NarkoDilera Stojnića; Od toga ko ga je instruisao da napravi sasvim mali, ali vrlo bitan “slalom” - optuži Zijada Mutapa, ali ne i Alisu; Budući da je on prilično neinteligentan, moguće je da su mu riječi “Alisa Mutap je saučesnik”, što bi rekao naš narod, “izletile”!


11.

I dalje čvrsto vjerujem da će se naći ubice i Dženana Memića i Davida Dragičevića, ali samo sa istinskom istragom, a ne njenim fingiranjem.


12.

Branka Perića nikako ne bih pribijao na stub srama, bez obzira što duboko poštujem bol porodice Memić. 


13.

Moguće je da je Perić učinio ogromnu uslugu za istinu i da se konačno prisili Tužilaštvo BiH da urade svoj posao kako treba.


Ifet Feraget je advokat kojem lično duboko vjerujem, kao što vjerujem da će i o ovome svemu istinski promisliti.


14.

Optužnica je teretila Alisu Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegović i Josipa Barić za organizovani kriminal, protuzakonito posredovanje, sprječavanje dokazivanja, davanje lažnog iskaza i pomoć počinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.