уторак, 8. новембар 2022.

EU je direktan saučesnik Mafijaša Milorada Dodika i Sekte u organizovanju, pripremi i krađi izbora; Neophodno je podnijeti krivične prijave protiv Šmita i Satlera Evropskoj javnoj tužiteljki, ali i Međunarodnim sudovima

Ursula fon der Lajen i orvelovski "Napoleon"


Piše: Slobodan Vasković


1.

Evropska javna tužiteljka Laura Kodruta Koveši izjavila je da je pokrenuta istraga u vezi nabavke vakcina protiv virusa korona i uloge predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, javila je Hrvatska radio-televizija (HRT), 04.11.2022. godine.


„Primili smo pritužbe pojedinaca i imamo tu obvezu, pa je predmet otvoren pre nekoliko mjeseci na osnovu tih pritužbi“, rekla je Koveši u intervjuu za HR objašnjavajući da je pokrenuta istragu u vezi s nabavkom vakcina protiv korona virusa i uloge Ursule fon der Lejen u tom procesu.


Dodala je da je tužilaštvo nezavisno i naviknuto na složene predmete.


Pod njenim rukovođenjem uhapšeni su, između ostalih, bivši hrvatski ministri Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac, a trenutno se u Hrvatskoj istražuju „desetine slučajeva“.


Koveši smatra da ne postoji zemlja u Evropi u kojoj nema korupcije, a kao najveći problem vidi neefikasnu borbu protiv krijumčarenja svih vrsta i prevare sa porezom na dodatu vrednost (PDV).


2.

Svega nekoliko dana prije izjave tužiteljke Koveši, Ursula fon der Lajen posjetila je BiH, 28.10., gdje je kazala da je put ka EU, put ka boljoj Bosni i Hercegovini.


"Više od tri četvrtine vaših građana podržava članstvo u EU. Za to postoji solidna većina u svim dijelovima zemlje", ocijenila je Fon der Lajen.


Nije čak ni smiješna, ni groteskna, već tragična.


3.

Fon der Lajen se sumnjiči da je učestvovala u prevari nabavke korona virusa za zemlje EU u vrijednosti od deset milijardi evra.


4.

I sada mi u BiH, u bilo kom njenom dijelu, treba da budemo ubjeđenja, nakon izjave tužiteljke Laure Koveši, da su predstavnici EU itekako pošteni i da nam s punim pravom drže lekcije o svemu što im padne na um?!


5.

Vjerujem da će se naći načina da tužiteljka Koveši istraži ulogu određenih predstavnika Evropske komisije u BiH, kao što je Johan Satler, šef Delegacije EU u BiH i, naravno, Kristijan Šmit, visoki predstanik protiv BiH i Srba posebno, u namještanju izbornih rezultata u BiH, posebno u Republici Srpskoj.


6.

Ukoliko Koveši krene od Satlera i Šmita otkriće, intenzivnom istragom, da je, izvan svake razumne sumnje, EU/Evropska komisija direktan saučesnik Milorada Dodika i njegove Sekte u organizovanju, pripremi i krađi izbora. Osim Satlera i Šmita otkriće i mnoge druge zvaničnike EU koji su u tom zločinu nad građanima BiH zajedno sa Dodikom, koji ih je listom platio, pokrali izbore.


7.

Naravno, treba, za početak, podnijeti krivičnu prijavu tužiteljki Koveši protiv Šmita i Satlera.


8.

Prema potvrđenim informacijama iz diplomatskih krugova, predstavnici EU zaduženi za BiH bili su ubijeđeni da će Milorad Dodik uspjeti pobijediti Jelenu Trivić, bez masovne izborne prevare, falsifikovanja listića, nasilja i rušenja kompletnog izbornog procesa.


9.

Šmit je kao papagaj ponavljao kako je, njegovim mjerama, došlo do “unapređenja izbornog procesa i integriteta izbora”, od čega su, na kraju, ostali samo prah i pepeo. I Šmit koji je na nivou poparane vreće u kojoj se nalazi neiskorišteni izborni materijal i ostalo smeće.


10.

Okretanje kutija tokom glasanja predstavljeno je kao potez za Nobelovu nagradu, iako se pokazalo da je to najobićnija sprdnja sa građanima, jer ih je Sekta oduvala, a vreće sa glasovima i materijalom koji je ostao neupotrijebljen, pretvorila u kašu iz koje je navodno gotovo pa nemoguće izvući tačan rezultat nakon lažnog pokušaja ponovnog brojanja. Bar to nije moguće teško korumpiranim članovima CIK-a.


11.

Problem za koaliciju EU-Sekta nastupio je kada su sva istraživanja javnog mnjenja, ali baš sva, pokazala da će Trivićeva pobijediti Dodika što u evropskim centrima moći (čitaj Njemačka i Francuska) nije bilo planirano. Niti se smjelo dozvoliti iz razloga koje sam ranije detaljno naveo.


12.

Na dan početka izborne kampanje, Trivićeva je imala 4,9 posto prednosti nad Dodikom i svako ko se bavi istraživanjima javnog mnjenja zna da je ta prednost nedostižna, ukoliko su izbori pošteni. 


13.

Međutim, kriminalni partneri EU-Dodik odlučili su da krađom izbora izguraju šefa Mafije za predsjednika RS.


14.

U tome su im pomogli Sociopata Draško Stanivuković i njemu slični pokvarenjaci, ucijenjeni i od Dodika i od pojedinih zemalja EU, koje o njemu/njima posjeduju brojne kompromitujuće detalje.


15.

Treba napomenuti da je, do 04. jula, kada je krajni rok za predaju kandidatura, preko Stanivukovića i ostalog šljama pod kontrolom Dodika i njegovih EU - partnera činjeno sve da se onemogući kandidovanje Trivićeve i za kandidata opozicije izgura Mali Zli Patuljak koji je gubio izbore po svim istraživanjima.    

 

16.

Nakon sprečavanja te prve prljave zajedničke akcije EU-Dodik i kandidovanja Trivićeve, Dodiku je dozvoljeno da na izborima krade, ali u mjeri u kojoj neće u većoj mjeri ugroziti lažne priče o “unapređenju izbornog procesa i integriteta izbora”.


17.

Smatralo se da će taj pristup biti sasvim dovoljan za pobjedu orvelovskog “Napoleona”.


18.

Rezultati koji su pristizali tokom izbornog dana i nakon njegovog završetka pokazali su da je Trivićeva pobijedila, nakon čega su predstavnici EU dali “zeleno svjetlo” svom favoritu Dodiku da počne sa masovnom krađom glasova, što je značilo da se tokom brojanja glasova izvrše sve moguće nepravilnosti, plus Nasilje kako bi on falsifikovanjem došao do navodne pobjede.


19.

Rečeno, učinjeno, a monstruoznu izbornu prevaru pokušao je amortizovati Šmit riječima da je bilo “manjih izbornih nepravilnosti”, što svjedoči da je on lično dio Tima za masovnu monstruoznu pljačku izbora.


Dodik nije ništa radio na svoju ruku, sve je činio zajedno sa predstavnicima EK i, naravno, Šmitom.


20.

Budući da je krađa bila toliko očigledna, dolazi do prekida brojanja falsifikovanih izbornih zapisnika i naređuje se novo brojanje.


21.

Novo brojanje  je, prema riječima Suada Arnautovića, predsjednika CIK-a, pokazalo da je samo prebrojavanje listića lažnu  “prednost” Dodika od lažnih trideset hiljada glasova smanjila za 13.000 glasova.


22.

Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH, u emisiiji Face TV (28.10.) priznao da je bilo krađe izbora, jer je rekao da je Dodik proglašen za predsjedenika RS kada je imao 16.000 glasova prednosti!!!


Ni riječi o tome ko je kriv za ubacivanje 13.000 glasačkih listića u njegovu korist ni ko je kriv za to.


Šta bi tek pokazalo istinita informacija o broju falsifikovanih izbornih listića koji su ubačeni u vreće zajedno sa onim koje je odštampao CIK BiH?!


Dodik je, da ponovim, ukrao ravno 60.000 glasova u trci za predsjednika RS.


23.

Ono što je posebno interesantno, nakon ove Arnautovićeve izjave, da sve staje, nikada nisu objavljeni rezultati ponovnog prebrojavanja, već je kriminalizovani, potplaćeni CIK vratio one prvobitne, pokradene, zbog kojih je i naloženo ponovno prebrojavanje, pa onda falsifikovao njih kako bi namakli Dodiku prednost od nepunih 27.000 glasova.


24.

CIK BiH sada pokušava da nađe žrtvene jarčeve, kako sma to i najavio, u predsjednicima nižih izbornih komisija kako bi se na taj način demonstrirala njihova “ispravnost”, pa podnose krivične prijave, iako su upravo članovi CIK BiH morali biti već zatvoreni zbog učešća u pljački izbora, pod komandom palicom Kristijana Šmita.


25.

On je i naložio CIK-u BiH prekid kontrolnog, drugog brojanja, dalje istraživanje načina pljačke izbora i proglašenje falsifikatora Dodika za “pobjednika”, što je laž.


26.

Sada EU, Šmit i Satler, koji je manje vidljiv, jer je nebitniji, čine sve da što prije zataškaju sopstvena kriminalna djela dogovoren sa Dodikom (koja je on bogato nagradio), ali sve je otišlo toliko daleko da im to nikada neće poći za rukom.


U sklopu tih napora je i nalog Malom Zlom Patuljku da se ostrvi na Branislaava Borenovićs, Beskičmenjaka na čelu PDP-a i ukloni ga, kako bi se uklonile prepreke za potpunom priznanje otete pobjede koje postoje u PDP-u, a odnose se, prije svih, na Jelenu Trivić koja je nepopustljiva.


27.

Kredibilitet Šmita i Satlera i niza ambasadra zemalja EU u BiH je u potpunosti srušen i pokazalo se da je tek riječ o bjeslosvjetskim hohštaplerima i prevarantima koji su se izvrsno uklopili sa Dodikom, a sve pod egidom nacionalnih interesa zemalja iz kojih dolaze i, naravno, najvažnijeg - napada na Srbiju. 


28.

Veleizdajnik Dodik potreban je taj napad i nikako, prema kriminalnim zamislima EU, Trivićeva nije SMJELA pobijediti, iako se to desilo.


29. 

U ovom tekstu sam opisao samo dio nedjela takozvanih Evropljana, suštinski najobičnijih hohštaplera, a krajem ove ili početkom iduće sedmice iznijeću dokaze o teškim kriminalnim radnjama koje su počinili kako bi sačuvali orvelovskog “Napoleona”. (nastaviće se)