понедељак, 21. децембар 2015.

U UBKC-u strada više ljudi nego na sirijskom ratištu; Blokada Vaskovićevog bloga

piše: Slobodan Vasković

Situacija u Univerztetskoj bolnici-KC Banjaluka gora je nego na sirijskom ratištu; nema ni najosnovnijih lijekova i medicinske opreme.

Mirko Stanetić, poznatiji kao Doktor Smrt, UBKC je pretvorio u mrtvačnicu.

Osim što je godinu dana novorođenčad držao na onečišćenim/zatrovanim respiratorima i ugrožavao im živote, Stanetić je UBKC ostavio i bez najosnovnijih lijekova, pa je smrtnost pacijenata znatno povećana. Smrtnost pacijenata u šok sobama je preko 50 posto.

Situacija je pravi horor, a prema izvještajima iz UBKC načelnik klinike i doktori (Maksilofacijalna hirurgija) svojim novcem kupili lijekove (vidi dokument).

Tako su nedavno kupili 100 ampula Lidokaina da bi se moglo raditi.
Lidokain je anestetik, za lokalne intervencije.

Lidokain je lijek star 100 godina i jeftin da ne moze biti jeftiniji. Ali, bez njega nema operacije. Da nije humanih doktora koji izdvajaju svoj lični novac, na UBKC se ne bi mogli izvršiti ni najjednostavniji zahvati.
Zato je ova priča pravi horor hit.

Antibiotika, takođe, nema pa nema. Čak ni najjeftinijeg Garamicina. Ko sam sebi kupi Garamicin dobije ga, ko ne kupi dobije sepsu tj. trovanje krvi iz primarnog žarišta upale.

Ni Tužilštvo ni MUP ništa ne preduzimaju kako bi se knačno stalo u kraj pljačkanju UBKC-a i uništavanju života pacijenata.


Razlog leži u činjenici da je Želimir Lepir ujak Gorana Kljajčina, koji je zajedno sa Rankom Škrbićem osmislio projekat uništenja zdravlja nacije, a ministar policije Dragan Lukač bavi se zaštitom kriminalaca iz vlasti.

Interesantno je da ni SDS ni PDP nisu gotovo uopšte reagovali na horor situaciju u UBKC-u, gdje se pacijenti, trudnice i novorođenčad životno ugrožavaju: Ognjenu Tadiću blizak član porodice radi u UBKC-u, pa, valjda, ne želi da joj remeti uslove rada, dok PDP izbjegava svaku kritiku zdravstvenog sektora zbog toga što im je sponzor presuđeni kriminalac Slobodan Ćurčić, vlasnik firme “Sloboprom”. Ćurčić je najbliži saradnik Ranka Škrbića.

P.S. Moj blog je blokiran u UBKC i sa računara u UBKC mu se ne može pristupiti. Stanetić. Doktor Smrt, je poslije mojih napisa o ugrožavanju života beba, naložio blokadu bloga.

Sjeverna Koreja stigla je na Paprikovac.