уторак, 22. децембар 2015.

Republika Srpska u Ratu protiv Srba; Dodikovi ruski mentori potpiruju SrpskoSrpski rat

piše: Slobodan Vasković

Republika Srpska je u ratu protiv Srba!
Saopštili su to dva visoka funkcionera Republike Srpske u jednom danu (22.12.) - Obrad Kesić, šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu i Predrag Ćeranić, savjetnik Ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača. 

Kesić je pozvao na pripreme za rat i obračun sa Opozicijom, dok Ćeranić, u ime MUP-a RS, tvrdi da je “РЕПУБЛИКА СРПСКА У ХИБРИДНОМ РАТУ” i da se “Од опозиције у РС очекује да борбу за очување надлежности квалификује као изазивање сукоба ради одбране Додика и ‘његових криминалаца’”. 

I Kesić i Ćeranić stranke opozicije i sve one koji kritikuju Režim Milorada Dodika targetiraju kao neprijatelje spremne da ubiju, što implicira da oni na koje su ukazali svakako treba da budu ubijeni, kako ne bi ubili.  

Ćeranić, u tekstu “Republika Srpska u hibridnom ratu”, čak donosi hodogram nasilja i ubistava. 

“Крајњи циљ је да незадовољни грађани, односно нерегуларне групе, на јуриш заузму институције, изврше хапшења или убиство неког из власти. Нове лидере грађани би требало да виде у дуго припреманим политичким пионима, а то су обично особе које су придобијене манипулацијама, убијеђене да раде исправну ствар, или то чине свјесно ради будућих позиција, док неки једноставно раде за новац…
Убачени провокатори у завршној фази пуцају на грађане или на полицију (што је виђено у Кијеву)”, navodi Lukačev savjetnik.

I Kesić i Ćeranić pozivaju na jačanje snaga za otpor Neprijateljima i pripreme za Rat, koji će, prema njihovim tvrdnjama, voditi Srbi protiv Srba; Opozicija protiv Dodika!

Kesić i Ćeranić su vjesnici nasilja koje Režim ima namjeru da izvrši nad svojim kritičarima; Oni su najavljivači likvidacija nepodobnih; Oni su i Sudije i Krvnici, jer su ukazali na mete. Da su samo njih dvojica u pitanju, ne bi to bilo prijatno ni tada, ali ni neki veliki problem; Stvarna opasnost leži u činjenici da je Kesić dio izvršne vlasti Republike Srpske, a Ćeranić dio Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kroz Kesića i Ćeranića ratom i likvidacijama direktno prijete Dodik i Lukač. 

Isti dan kada su Vlada RS (Kesić) i MUP RS (Ćeranić) objavili Rat i najavili ubistva, Dodik je u Beogradu istakao da BiH i Republika Srpska čine napore da se taj mir održi i naglasio da Republika Srpska nema nijednog razloga ni želju koja bi išla ka tome da se destabilizuje BiH ili "da se, ne daj Bože, vidi neka vrsta nasilja". 

On je napomenuo da je politička borba za status nešto sasvim drugo i da je interes Republike Srpske ono što je napisano u Dejtonskom sporazumu. 

Očito je da Dodik laže ili, pak, nema pojma da mu se Izvršna vlast i MUP RS već pripremaju za egzekucije, jer je “RS u hibridnom ratu”.

Naravno da Dodik laže, On lično je naložio pripreme za Rat i proglašenje Rata, jer su i Kesić i Ćeranić tek dvije poluge njegovog Zločinačkog mehanizma. Ta dva opasna davaoca tuđe krvi zaduženi su za Transfer Odgovornosti -  optužuju Opoziciju i ostale kritičare za ono što Režim priprema. A Režim i Dodik pripremaju Zlo; Ubistva; Naslije; Rat!

Ipak, sve ovo Ratno orgijanje ne završava samo u RS, već je stvarni cilj udara Srbija.

Važno je primijetiti nekoliko stvari: Već veoma dugo preko niza proruskih portala iz Srbije i preko Ruskog državnog glasila “Sputnjik” poziva se na obračun sa Opozicijom. I Likvidacije. “Sputnjik” je u stopostotnom državnom vlasništvu.

Da li iza svega stoji Ruska Federacija? Zaključite sami!

Kesić je svoj Ratnički intervju (“Sačuvati Republiku Srpsku i po cenu sukoba”) dao “Sputnjiku”, dok je Ćeranić saznanja o “likvidacijama predstavnika vlasti i pucanjem u policiju” objavio na proruskom portalu “Fond strateške kulture”. I nije mu to prvi put. Niti su on i Kesić jedini koji garniraju srpskosrpski sukob; upregnuto je još niz “komentatora”, a “Sputnjik” na tome intenzivno radi već mjesecima. Dovoljno se prisjetiti njihovog nedavnog pompeznog objavljivanja “Plana za rušenje Milorada Dodika”, u kojem je opozicija teško i lažno optužena, a Plan su napisali najbliži saradnici Milorada Dodika.

Gdje je Kvaka? U približavanju Srbije Zapadu što Rusija želi da spriječi po svaku cijenu.  

Srpski rusofili Vučića otvoreno nazivaju Izdajnikom, a oni bliski Dodiku tvrde da će “Dodik stati na čelo proruskih snaga protiv izdajnika Vučića! I pobijediti”!

Očito je da je Dodik stao protiv Vučića, tu nema dileme, a njihovi susreti u Beogradu su odmjeravanje snaga, a ne topla srpska priča. 

Garniranjem srpskosrpskog sukoba u Republici Srpskoj, koji je već doveden do potencijalnog nasilja, poručuje se Srbiji da će imati isti scenario i rat u sopstvenoj kući i na sopstvenoj teritoriji ukoliko nastavi sa brzim približavanjem Zapadu. 

Dodik, koji se pokušava zaštiti od istraga i po cijenu prolivanja krvi i sukoba i u RS i u Srbiji, ne može pobijediti, ma kakvo nasilje izazvao. Sudeći prema njegovim ratnim huškačima to nasilje neće biti malog obima. 


Opozicija bi konačno morala konkretno da se organizuje i suprotstavi namjeri Režima i njihovih stranih mentora da izazovu srpskosrpski rat. Opozicija pri tome ne može računati na Mladena Ivanića i njegov PDP, jer tog Trojanca Dodik drži “u džepu”.