четвртак, 10. децембар 2015.

Jeftina predstava Režima: Pokušaj zaštite kriminalaca iz vlasti, a ne osumnjičenih za ratne zločine

piše: Slobodan Vasković

Republika Srpska i njeni građani taoci su prestravljenih pripadnika Režima Milorada Dodika, spremnih da žrtvuju i narod i entitet ne bi li spasli svoje kože.

Vlada RS prekinula je sve odnose sa Sudom i Tužilaštvom BiH i Sipom, zbog, kako je navedeno, hapšenja osumnjičenih za ratne zločine u Novom Gradu. Jutros je u tom mjestu uhapšeno pet lica i pretresena Policijska stanica i Opština. 

To je samo povod za suludi postupak Režima, a stvarni razlog je strah od okončanja istraga oko pljačke Bobar banke i Boske, te načina na koji je Milorad Dodik stekao vilu na Dedinju u Beogradu.

I tu je sva priča: Dodik i njegovi seizi pokušavaju zaštiti one koji su temeljno opljačkali RS, pa su krenuli u najjeftiniju, ali i vrlo opasnu, kampanju skrivanja iza emocija građana, i njihovog razjarivanja. Preciznije, pokušavaju spriječiti hapšenja koja treba da se dese u narednih dvadesetak do mjesec dana, a riječ je o privođenju visokih funkcionera Dodikovog Režima.

Drugi cilj Mafije koja vlada Republikom Srpskom je da optuže ponovo Opoziciju za izdaju, budući da predstavnici tih stranaka neće prisustvovati Posebnom zasjedanju koje je zakazao Režim.

Sve, ali baš sve, što čini Dodik&Oligarhija, otkako su izgubili kontrolu nad Savjetom ministara, institucijama BiH, posebno Sipom, usmjereno je u zaštitu vladajuće grupacije koja je pljačkom uništila ovaj entitet.

Šta treba činiti? Ne treba se uopšte uzbuđivati zbog najnovijeg suludog ispada Režima, niti im treba pružati bilo kakvu podršku u njihovim zločinačkim aktima. Postoje institucije BiH koje su napadnute, pa je red i da odgovore na ovakav način rušenja države. 

Potrebno je da Opozicija, Savez za promjene, konačno shvati da sa ovom mafijaškom vlasti ne postoji nikakva mogućnost kompromisa i da nađe načina da to objasni svakom pojedincu u RS, ali i svakom policajcu u RS i tako onemogući da bilo ko na bilo koji način strada zbog Bande. I da prestanu da uzmiču pred Bandom, plašeći se nametnutih lažnih stereotipa o izdaji. Jasno je svakome ko drži do sebe kao ljudskog bića da su istinski Izdajnici oni koji vladaju Republikom Srpskom.

A ako neko treba fizički da se suprotstavi Sipi, neka izvole to da učine lično Dodik, Tegeltija, Stankovići, Kaja, Čičići, Ćubić, Džombić, Reljić, Đurić i ostali što su pljačkali deceniju. I neka ne zovu policajce da za njih stradavaju. To je najbolji način da Dodik&Banda pokažu patriotizam. Željka Cvijanović im, dok boj biju, može donositi vodu!