четвртак, 17. децембар 2015.

Doktor Smrt hara u UBKC: Životi novorođenčadi ugrožavani godinu dana; Smrtnost pacijenata veoma povećana; Lepir i Lukač ništa ne preduzimaju

piše: Slobodan Vasković

Mirko Stanetić, direktor UBKC, s pravom može ponijeti titulu Doktor Smrt.
Do te mjere je uništio Univerzitetsku bolnicu-KC Banjaluka da su sretni oni koji je napuste živi.

Najstrašnije od svega je što su u UBKC ugroženi životi novorođenčadi, i to se dešava već cijelu godinu, a niko ništa ne preduzima. 

Nedavno (04.12.) su četiri bebe hitno prebačene u Beograd, jer je otrkiveno da se pojavilo ulje u respiratorima. Međutim, sve se to zataškalo, uz tvrdnje iz UBKC da je za sve kriv stari kompresor. To je apsolutna laž, jer su respiratori onečišćeni i zatrovani najmanje godinu dana. I toliko dugo su bebe udisale ulje i druge nečistoće.

“Kada su serviseri došli i pogledali aparate zanijemili su. Ulja i nečistoća u njima je bilo kao u rafineriji. Nijedan jedini senzor nije javljao ništa”, tvrde moji izvori.  

Razlog leži u činjenici da čitavu godinu niko nije ni pogledao te aparate i da ih je bilo potrebno servisirati početkom godine. 

“Ovo ne može da radi sa pacijentima i mora da se odmah isključi”, saopštili su serviseri.

Stanetić je dojurio sa odmora i u panici poslao četiri bebe hitno u Beograd. A onda je taj kriminalac krenuo u pranje, tvrdeći da je kriv kompresor i da su tri respiratora ispravna. I to je notorna laž, jer od svih sedam gotovo da nijedan nije bio za upotrebu.

Ista priča je i sa respiratorima za odrasle. I oni su izvor otrova. Sada ih sve redom servisiraju, strašna je panika. 

Zločinački udar na novorođenčad, koji je otkriven, prestravio je Doktora Smrt, a računa da će se izvući uz političku podršku. 

Računa na to i da je normalno da “odrasli pacijenti umiru” i nikom ništa. Kakva užasna matematika u glavi Nečovjeka Stanetića.

Svi odrasli pacijenti koji su preminuli greškom Stanetića, predstavljaju se kao teški bolesnici, jer su bili na na respiratoru. Šokantno je da je smrtnost pacijenata u šok sobama iznad pedeset posto.

I niko ništa ne preduzima da se spriječi dalja egzekucija pacijenata. Jer o egzekuciji ovdje jeste riječ. Jedan od načelnika je dobio infarkt zbog ovakvog stanja, ali ne smije ništa da kaže jer je ucijenjen.  

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić prebacio je na vrijeme novac Stanetiću za servisiranje respiratora, ali ga je Stanetić uplatio u druge svrhe -dobavljačima koje je on doveo u UBKC, kako bi na taj način uzeo proviziju.

Jeziva priča, a Stanetić je ubijeđen da je siguran na funkciji, jer je potpisao krminalni ugovor sa Lindnerom, iza kojeg stoji Ranko Škrbić. Time je kupio funkciju.

Iako se o trovanju novorođenčadi sve zna, iako se i o povećanoj smrtnosti pacijenata u UBKC sve zna, niko ništa ne preduzima. Ni Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, ni Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

Lepir i Lukač nisu naložili nikakvu istragu, iako znaju da se životi novorođenčadi ugrožavaju već godinu dana.

Lepir i Lukač pokrivaju svojim nedjelovanjem svjesno uništavanje života pacijenata, posebno mladih naraštaja i saučesnici su u ovom užasnom zločinu.


Lepir ništa ne preduzima, jer je njegov sestrić Goran Kljajčin dio zločinačke organizacije koja uništava živote pacijenata, na čijem je čelu Ranko Škrbić. Lukač je, pak, vjerni vojnik partije koja je i dovela do toga da bolnice postanu stratišta i valjda to smatra “redovnim ratnim gubicima”, budući da je SNSD u ratu sa svim civilizovanim normama.