петак, 18. децембар 2015.

Neinformisani tužilac Mihajlović obmanjuje javnost


Piše: Slobodan Vasković

Tužilac Božo Mihajlović, šef Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH, nalazi se na bolovanju već dvije sedmice i na posao dolazi tek u ponedeljak, 21. decembra, potvrđeno mi je iz vrha Tužilaštva BiH. Izjavu o tome da se ne vodi istraga protiv Dodika u slučaju "vila" dao je od kuće, dakle u vrijeme kada uopšte nije dolazio na posao. Mihajlović je, kako mi je potvrđeno, rekao da on ne zna da se vodi bilo kakav predmet, što je razumljivo, jer nije mogao ni znati, pošto je na bolovanju 


Čovićev tužilac Mihajlović laže da nije otvorena istraga protiv Dodika

Piše: Slobodan Vasković

Istraga protiv Milorada Dodika u vezi sa kupovinom vile u Beogradu otvorena je 14. decembra, odmah  nakon što je u Tužilaštvu BiH saslušan Slobodan Pavlović.

Naredbu o sprovođenju istrage potpisao je postupajući tužilac odmah po iskazu vlasnika „Pavlović banke“ Slobodana Pavlović, u prisustvu Slobodana Pavlovića i njegovog advokata Duška Tomića, potvrđeno mi je u vrhu Tužilaštva BiH.

Pavlović je u svojoj izjavi Tužilaštvu rekao da nije on sam kupio vilu Miloradu Dodiku u Beogradu, već je to učinio zajedno sa još tri tajkuna, ne navodeći njihova imena.
Pavlović je za Dodikovu vilu dao 750 hiljada maraka, a trojica tajkuna preostalih 750 hiljada KM.

Tužilaštvo je počelo istražnje radnje i prije saslušanja Pavlovića, što potvrđuje dokument koji objavljujem. Radi se o predmetu broj T20  KTA 001303 15 od 17. novembra ove godine. Iz tog dokumenta je vidljivo da je Dodik zloupotrijebio čak i dokumente Vlade RS.

Tužilac Božo Mihajlović, koji je izjavio da Tužalaštvo BiH ne vodi istragu protiv Dodika i da on to zna, jer je šef Odjela za organizovani kriminal, uopšte nije bio na poslu proteklih desetak dana, jer je na bolovanju.

Dokument koji objavljujem svjedoči da Tužilaštvo vodi istragu, jer je iz dokumenta vidljivo koju sve dokumentaciju Tužilaštvo traži da se izuzme iz „Pavlović banke“.

Božo Mihajlović je lični tužilac Dragana Čovića i tužilac koji sprečava rješavanje najtežih krivičnih djela organizovanog kriminala.

Mihajlović je učestvovao u rušenju predmeta Tužilaštva BiH u vezi sa izgradnjom zgrade Vlade RS, a sada mu je cilj da sruši i ovaj predmet i zaštiti Dodika. I sve to po naredbi Čovića i Dodika.