уторак, 29. децембар 2015.

Nenajedene Svinje

piše: Slobodan Vasković

Nenajedene Svinje, izraz je koji je upotrijebila velika glumica Sonja Savić, opisujući tadašnju vlast u Srbiji.

Sonja je mislila da je vidjela sve zlo, i posegnula za oštrom, beskompromisnom, nestvarno teškom kritikom vlasti i nedruštva koje je stvorila ta vlast. Nije bila do kraja u pravu.

Nažalost, Sonja je otišla, tako da nije vidjela istinske Nenajedene Svinje. Koje vladaju Republikom Srpskom. 

Ugojene, zadrigle, gramzive, halapljive; Prežderane a gladne; Presite a nenajedene… Svinje koje su zagadile sve. I sve pretvorile u Svinjac. Svoje prirodno stanište. 

Nenajedene Svinje tvrde da prave državu, a u Svinjcu su im govna preko grla. I dave se u njima, ali žderu. I šire Svinjsku Kugu.

Svinjska Kuga njihova je politička ideja, Crveni Prišt platforma, Korito puno pomija jedina Želja. 


Kada ih pažljivo pogledate, uočite te njihove sitne svinjske svirepe očice, klempave debele uši, oklembešene trbušine, shvatite da će uvijek biti i ostati Nenajedene Svinje.

Nenajedene Svinje prožderale su sve: Finansije, Ekonomiju, Privredu, Banke, Poljoprivredu; Skvičeći su pohlepno proždrli Javna i privatna preduzeća, male firme…; Uništili su grokćući i žvrnjajući Zdravlje naroda, Zdravlje novorođenčadi,  Obrazovanje, Nauku, Kulturu; Proždiru halapljivo posljednje komade nacije, Polokali su sve institucije, rastrgali svinjskim zubima sadašnjost, pokidali budućnost i sve progutali i ne žvačući.  

I opet su nenajedeni, gladni; Prokleti Svinjski Nenajedeni Gadovi.

Zadrigli, Prljavi, Zli, Nenajedeni!

Nenajedene Svinje organizuju Donatorske večeri kako bi u svom orgazmičnom svinjskom delirijumu žderanja halapljivosti gramzivosti pohlepe u zalogaju progutali i duše bespomoćnih. 

Nenajedene Svinje ni nakon tog perverznog čina neće se najesti. Jer su prokleti.  

Uvijek će biti i ostati Nenajedene Svinje!