уторак, 22. децембар 2015.

Dodik ponovo prijeti Ratom: Obrad Kesić pozvao na pripreme za Rat i označio mete za likvidaciju

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik i njegova psihotična, razularena, besprizorna, blasfemična Pretorijanska garda ponovo je zabubnjala u Ratne bubnjeve. Ovaj put učinio je to Obrad Kesić, koji svojim radom u Vašingtonu za Republiku Srpsku nije učinio ništa, ali za sopstveni budžet jeste itekako. 

Ako želimo da sačuvamo RS i odbranimo nacionalne interese, onda moramo da uđemo i u sukobe oko vitalnih interesa. Sukobi ne znače rat. Ali moramo da budemo spremni i za to, ako neko krene nasilno da rešava ovo pitanje", rekao je Obrad Kesić, šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu u intervjuu za “Sputnjik”.

Očito je da Kesić ne misli na sebe kao na ratnika, ali u rovovima, minskim poljima, zbjegovima i u grobnicama, svakako vidi građane RS, čiji bi sveti cilj trebalo da bude odbrana njegovog honorara i opljačkaniih bogatstava Dodikove Oligarhije.

Kesić je istinski neprijatelj Srba i Republike Srpske, kojeg Srbi i Republika Srpska plaćaju za neprijateljsko djelovanje. Ništa čudno, jer i Dodikova vlast je istinski neprijatelj i Srba i Republike Srpske.

Veoma je interesantan taj Kesićev intervju i njegovo pozicioniranje Srba kao neprijatelja Srba, odnosno Srba koji su u vlasti u zajedničkim institucijama BiH kao neprijatelja Srba koji su u vlasti u institucijama RS.

“Političari vezuju svoje parohijalne interese za veliku politiku. U RS trenutno imamo borbu za vlast i mišljenje da cilj opravdava sredstvo. Pa čak i da se uništava i dovodi u pitanje legitimitet RS da bi se došlo do vlasti. Rekao bih da je ovo do sada najopasniji moment za RS jer napadi ne dolaze od Bošnjaka, pa čak ni od Kancelarije visokog predstavnika - na to smo već navikli, već od Srba  koji su legitimno izabrani i koji imaju funkcije u zajedničkim državnim institucijama”, naglašava Kesić.

Kesić, izvan svake razumne sumnje, podstiče srpskosrpski rat i obračun Dodikovog Režima oružjem sa Savezom za promjene. I likvidacijama.

Kesićevo morbidno, bolesno, petokolonaško, izdajničko, antisrpsko svjedočenje direktna je potvrda onog što poodavno tvrdim: Dodik neće otići sa vlasti dok ne pusti srpsku krv. I to u nemalim količinama.

Kesić ne štiti Republiku Srpsku, posebno ne nacionalne interese, već poziva na prolijevanje krvi kako bi se zaštitilo plutokratsko društvo koje je stvorio Dodik i njegova Kriminalna Oligarhiija. Upravo su njegovi pozivi na rat, istovremeno pozivi na ukidanje RS, njeno poništenje. I spremni su na to Dodik, Kesić i slični ne bi li se sačuvali od sudskog progona.

Kesić poziva na ubistva onih kojima je cilj rješavanje teških kriminalnih afera, Srba primarno, i njegov intervju je potvrda opredijeljenosti Režima da djeluje ubitačnim i ubilačkim sredstvima po onima koji kritikuju aktuelno stanje apsolutne kriminalizacije društva. 

Kesića bi trebalo uhapsiti i suditi zbog potpirivanja rata i izazivanja bratoubilačkog sukoba; Kesića bi trebalo suditi i zbog targetiranja meta za odstrel, što on lakonski čini iz svog udobnog vašingtonskog stana, preplaćen srpskim parama.

Kesićev intervju nije izbačen slučajno baš danas: On je emitovan u ambijetnu ogromnih problema u kojima se RS nalazi zbog nezajažljive pljačke Dodika i njegovih koalicionih partnera; Viđene kapitulacije institucija RS pred organima BiH-Sudom/Tužilaštvom BiH; Obnovljene Ivanićeve uloge Trojanskog konja u Savezu za promjene i pred susret ovdašnjeg Bezumnika sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem. 

Kesić pokušava posijati strah i zbiti Režimske redove, pokazati njihovu spremnost za svako zlo, pa i ubijanje i tako uplašiti njihove kritičare i institucije nadležne za procesuiranje slučajeva “Boska”, Bobar banka”, “Pavlović banka”, “Birač”…

“Jedan dio Srba, opozicija u RS, smatra da smo mali i nebitni i da smo zbog toga izgubili, i da sada nismo u poziciji da se izborimo za naše nacionalne interese. Ta ideja kaže da čekamo bolje vreme i zato sad moramo da budemo pasivni i prihvatamo sve što se traži od nas. Popuštanje je, po njima, najpametnija politika, jer ako to ne uradimo  potrošićemo svu snagu na uzaludnu borbu. To je prevladalo recimo u Srbiji. Druga ideja, koju zastupa Milorad Dodik, kaže da ako želimo da sačuvamo RS i odbranimo nacionalne interese, onda moramo da uđemo i u sukobe oko vitalnih interesa. Sukobi ne znače rat. Ali moramo da budemo spremni i za to, ako neko krene nasilno da rešava ovo pitanje. Onda mora biti reakcije i sa srpske strane, jer ne odlučujemo samo mi da li će biti rata ili ne. Ova druga ideja kaže da mi moramo da budemo spremni, i politički i pravno i ekonomski, da se sukobimo oko državnih interesa”, naglasio je Kesić za Sputnjik

Kesić je plaćenik Mafije, Nečovjek koji poziva na stradanje Srba, srspkosrpsko ubijanje, likvidacije i progone.

Dodik to hoće učiniti, ali neće pobijediti. On je već izgubio; Olupina je koja pogrešno smatra da će morbidnim prijetnjama, nasiljem i likvidacijama sačuvati sebe i sopstvenu Oligarhiju, ogrezlu u svakom zlu. Plutokratska društva, pa tako i Dodikovo, završavaju uvijek i na isti način - smrvljeni.