понедељак, 14. децембар 2015.

Savez za promjene mora hitno izbaciti Partiju Drskih Papaka kako bi postali prava Opozicija

piše: Slobodan Vasković

Nadao sam se da se neće ostvariti procjene kako je Branislav Borenović nekompetentan, bez snage, znanja i sposobnosti da vodi PDP, ali njegovi prvi nastupi svjedoče da je i gore od navedenog.

Borenović se ne snalazi, pokazuje nedoraslost, a najava te stranke da će napustiti Savez za promjene zbog sukoba odbornika SDS-a i PDP-a u Kostajnici, toliko je sramna da bi bilo potrebno istjerati ih iz te grupacije.

U situaciji kada Režim otvoreno zvecka oružjem, kada se prijeti pucanjem, kada se suspenduje BiH i njene ingerencije na teritoriji RS, kada je narod sluđen od toga šta će donijeti naredni dani, kada je narod na ivici gladi, Borenović&Hor Mladenovih Impotentnih Dječaka bave se sukobima lokalnih sujeta i prijete napuštanjem Opozicije. Iste one Opozicije koju je šef Policijske hunte Milorad Dodik prije nekoliko dana optužio da vodi rat protiv Republike Srpske, nakon čega je Dragan Lukač, ministar Dodikove Milicije zaprijetio upotrebom vatrenog oružja.

Zaista moraš biti zadnja politička Nula pa tako reagovati u ambijentu nasilništva Režima što forsira srpkosrpski sukob. I moraš biti zadnja politička Ništarija da podržiš taj Režim svojim bijednim postupkom.

Prijetnja PDP-a o napuštanju Saveza za promjene jeste podrška Ratnim namjerama Dodika i njegovim ubilačkim planovima. Valjda Borenović misli da će ga bavljenje Kostajnicom spasti. Ili, pak, namjerava i on stupiti lično u neku od Dodikovih Milicija, kako bi mu pomogao u odbrani opljačkanog.

Nije prvi put da PDP zabija nož u leđa narodu; Učinio je to Mladen Ivanić bezbroj puta. Isti taj PDP bio je u koaliciji sa SNSD-om kada su izvršene neke od najvećih pljački; Kada je, između ostalog, Dodik natjerao tajkune da mu plate vilu u Beogradu.

Dok Slobodan Pavlović o tome svjeoči u Tužilaštvu BiH, Borenović ruši ionako slabašnu Opoziciju. I pokazuje da je PDP u njoj bio i ostao kukavičije jaje. Dodikovo.

Zaista je vrijeme da se ta PDP-ova politička bagra izbaci iz Saveza i prestane se ta interesna organizacija, koja postoji samo zbog sebe, nazivati opozicijom.

SDS i NDP napravili su kardinalnu grešku kada su pristali na Ivanićeve ucjene i kandidovali ga za člana Predsjedništva BiH. Još više su pogriješili ćuteći o njegovim tajnim dogovorima sa Dodikom, koje je postizao i postiže i prethodnih nedelja, o brojnim susretima tog dvojca u Ivanićevoj vikendici ili, pak, Dodikovoj.

Epilog tih susreta je Borenovićev udar na Opoziciju i njegov pokušaj odbrane Režima, koji je najavio Rat svima što se protive njihovom pljačkaškom pohodu i namjeravaju ga prekinuti.

Borenović je Dodikov vojnik i sigurno će kao nagradu dobiti poziciju u Kostajnici, jer mu politički gabariti mogu dosegnuti granice te opštine.

Ukoliko Savez za promjene ne izbaci Partiju Drskih Papaka iz svojih redova nikada neće zaslužiti ime Opozicija. Jer to i nisu, već servis Ivanićevih Impotentnih Koristoljubivih Dječaka.