субота, 19. децембар 2015.

Al Kapone u Pekingu, Sloboprom u PDP-u, Bosić na epilaciji

piše: Slobodan Vasković

Bilo je onih koji su sumnjali da Milorad Dodik ima namjeru japanskim investitorima prodati nevidljive krave sa Farmlanda. Sve dok na slici iz Pekinga nisu kraj Dodika ugledali Dragana Vasiljevića, vlasnika Farmlanda, koji je profesionalni prevarant. I savjetnik Dodikov za finansije. 

Govedar Vasiljević na poziciji savjetnika za finansije isto je što i Al Kapone na poziciji ministra finansija.


Nije sporno što je Dodik poveo Vasiljevića: red je da sa Trijadama ovdašnja Hobotnica bude u najelitnijem sastavu. A nakon toga i sa Jakuzama. Kineski zvaničnici i susreti sa njima su formalno pokriće za dogovor japanske, kineske i antisrpske mafije. Pekinške magle jesu guste, ali ne mogu baš sve da sakriju.

Kao što se ne može sakriti ni sklonost PDP-a Dodikovim tajkunima. Posebno su slabi na Slobodana Ćurčića, višestruko presuđenog kriminalca za pranje para i utaju poreza. Ali, PDP taj dio njegove biografije uopšte ne doživljava problematičnim, jer im je itekako stalo do Ćurčića kao privrednika i vlasnika firme “Sloboprom”.

To je firma preko koje je Ranko Škrbić opljačkao najmanje 40 miliona KM na izgradnji bolnice u Bijeljini, u koju je skrcano 100 miliona KM. I to je firma preko koje Ranko Škrbić ima namjeru da opljačka najmanje 80 miliona KM na rekonstrukciji Južnog krila UBKC Banjaluka, u koji će se skrcati 84 miliona evra.

“Sloboprom” je firma koja je sponzor PDP-a, njihovog mlađanog potpredsjednika Slaviše Markovića. Na račun “Sloboproma” pentaest delegata Sabora PDP-a, na kojem je Branislav Borenović izabran za predsjednika te stranke, besplatno je boravilo u Banjaluci. Dva dana.

Nema to veze sa korupcijom - to je način bitke PDP-a protiv tajkuna: troše njihove kriminalom zarađene pare za stranačke potrebe. I tako ih siromaše. Izvanredan plan. Skovan kostajničkim Čekićem. 

Markovići su, inače, uspješna politička porodica: Slavišina tetka Milica Marković visoki je funkcioner SNSD-a, pa u njihovoj porodici vrijedi izreka “Neće Iver daleko od Tetke”!

Nije Marković jedini sponzorisani funkcioner PDP-a, ima ih i u Banjaluci. Najmanje dvojica. Njima je Borenović, budući kostajnički odbornik, okružen. 


Ako se neko pitao zbog čega je Ivanić štitio Škrbića na poziciji ambasadora BiH u Srbiji, možda mu je “Sloboprom” napokon otvorio oči. Utajivači poreza imaju jaku moć ubjeđivanja.

PDP nikoga nije ucijenio već dva dana, što je rekord. Mora da kuju planove kako da Borenovića izvuku iz političke mrtvačnice. Ako uspiju, PDP će voditi Zombi.    

Kad sa Zombijem napuste Savez za promjene, imaju širok koalicioni kapacitet: Mogu u Konzorcijum "Integral" ili u "Sloboprom". A mogu i kod Kaje, na Tržnici uvijek ima mjesta za kokošare.

Mladen Bosić mora, zbog budućnosti SDS-a, hitno u najbližu apoteku, gdje se bez recepta mogu nabaviti lijekovi koji sadrže benzil benzoat i dizulfiram. I veoma su efikasni protiv Vaši, narodski rečeno Gnjida. Koje su napale Bosića. Zato mora kupiti i Češalj i što češće se češljati. Kako bi istjerao Gnjide. 

Kod Bosića se to baš nakotilo - Tadić, Babić, Dabarčić…, sve gnjida do gnjide, što kriminalne, što udbaške, što paraudbaške. U stvari, koliko su se zakotile, Bosić će morati nabaviti Četku. I to ribaću. I ošišati se naćelavo. Pa što gnjida bude ostalo, krpom zbrisati. I sanirati Ćelu Razređivačem. SDS-ov Jul Briner.

Iako je nešto Gnjida istrijebio, one se ne predaju, ne posustaju, toliko se plaše gubitka pozicija da su spremne biti i stidne vaši. Što će za Bosića, ako im to dozvoli, baš biti neprijatno. Kako će sa pediculis pubis protiv Režima. Morao bi se češkati, pa bi ga birači mogli pogrešno shvatiti. Da ga baš zabole za sve. I da je spustio “gard”. A i nezgodno se češljati dole. 

Jer, dok se on češlja dole mogu Hobotnica, Trijade i Jakuze napasti gore. Udružene sa njegovm stidnim vaškama. Da bi to izbjegao, Bosić pod hitno mora na Epilaciju. Bila bi to istinska promjena!