понедељак, 21. децембар 2015.

Mrda opstao i izazvao ljutu riku DNS-ovaca

piše: Slobodan Vasković

Okružni privredni sud Istočno Sarajevo donio je privremenu mjeru obezbjeđenja kojom se odlažu Odluke Skupštine akcionara “Elektrodistribucije” o smjeni Nadzornog odbora.

Na taj način stavljene su van snage nezakonite odluke Zorana Tegeltije, predstavnika državnog kapitala u “Elektrodistribuciji” Pale. Sud je naložio i da se “smijenjeni” NO ponovo vrati u svoju funkciju.

Sve to, praktično, znači da Ljubomir Mrda ostaje direktor “Elektrodistribucije” Pale i da Nenad Nešić, kadar Marka Pavića neće postati direktor.

Interesantno je istaći da su predstavnici divljeg NO, koji je kriminalnim radnjama instalisao Tegeltija, izjavili da ih se ne tiču odluke Suda i da su pokušali da donesu odluku o Mrdinoj smjeni. Time su jedino dokazali da je SNSD, odnosno Vlada RS, i bez referenduma ukinula Sudove i Tužilaštva Republike Srpske.

Nasilje Režima je prosto neopisivo i ukazuje da su njegovi čelnici izgubili svaki dodir sa stvarnošću. 
Posebno Tegeltija, koji sebe smatra svemoćnim, čim ima petlju da mimo svih zakonskih normi, pa i mimo pravosnažnih sudskih odluka, pokuša sprovesti nasilničku smjenu nepodobnih funkcionera. Međutim, nisu se usudili, jer članovima divljeg NO nije dozvoljen ulaz u "Elektrodistribuciju", niti imaju validan pečat.

Nije tu kraj prljavštinama Režima: Pavić je ucijenio SNSD da DNS neće podržati donošenje Budžeta ukoliko Mrda ne bude smijenjen.

SNSD je pristao da bude talac Pavićevih kriminalnih pljačkaških zahtjeva, ali Sud se ispriječio. Možda sada Pavić zatraži ukidanje Okružnog privrednog suda u Istočnom sarajevu, kao što je svojevremeno Milorad Dodik zaprijetio ukidanjem istog suda, ali u Bijeljini. 

Važno je znati da je pobjedom zakona, pobijedio i Mrda. A sačuvan je i život volu, kojeg su DNS-ovci pripremili za ražnja, na već dogovorenoj proslavi inauguracije Pavićevog piona. 

Nakon svega, jedino im je preostalo da zajedno riknu sa preživjelim volom; Oni od muke, Vo od sreće.


Nastavak političkog nasilja Režima: Bez obzira na odluku Suda žele da smijene Mrdu i postave Nešića ne čelo "Elektrodistribucije" Pale

piše: Slobodan Vasković

Iako je Sud donio privremenu mjeru kojom je suspendovao odluke Skupštine "Elektrodistribucije" Pale o smjeni Nadzornog odbora i imenovanju privremenog NO, vrh Režima je odlučan da po svaku cijenu smijeni Ljubomira Mrdu sa čela ove kompanije i na njegovo mjesto postavi Nenada Nešića, pulena lidera DNS-a Marka Pavića.

Radi se o potpunom derogiranju sudske odluke i nipodaštavanju pravosudnih institucija, samo da bi se zadovoljili apetiti Pavića, koji putem Nešića, želi staviti šapu na ovu profitabilnu kompaniju.

Prema izvorima iz SNSD-a, naredbu da se imenuje privremeni NO "Elektrodistribucije" Pale, koji bi odmah potom smijenio Mrdu i postavio Nešića za direktora, izdao je gensek SNSD-a Luka Petrović.

Ništa novo kada je u pitanju Režim u RS. Nastavlja se političko nasilje svake vrste. Za Režim ne važe zakoni i sudske odluke. Bitni su samo lični interesi pojedinaca i oređenih grupacija.


Mrda ostaje, Sud poništio promjenu NO "Elektrodistribucije" Pale

piše: Slobodan Vasković

Ljubomir Mrda ostaje na čelu "Elektrodistribucije" Pale, kao što ostaje i Nadzorno odbor, koji je nezakonito smijenjen 18.12.

Sud je donio privremenu mjeru kojom je suspendovao odluke Skupštine "Elektrodistribucije" Pale o smjeni Nadzornog odbora i imenovanju privremenog NO.

U funkciji predstavnika državog kapitala, koji ima ključnu riječ u Skupštini ove firme, nastupio je Zoran Tegeltija, ministar finansija.

Sve je Tegeltija učinio potpuno mimo zakona, prava hajdučija bila je na djelu, jer nije pruženo nikakvo obrazloženje za smjenu NO. Konstitutivna sjednica prvivremenog NO trebala je  biti održana 21.12., ali je Privremena mjera Suda zaustavila dalje pravno nasilje.

Tegeltija je mafijaškim metodma htio da izvrši brzu smjenu Mrde i na njegovu poziciju dovede Nenada Nešića, akviziciju Marka Pavića. Nešić državi duguje milion maraka za poreze.

Sud je sve zaustavio i Mrda ostaje direktor "Elektrodistribucije", a pljačka ovog preduzeća je spriječena.