понедељак, 28. децембар 2015.

Ranka Mišić - Gospođa koja je natjerala Režim u Mišiju Rupu

piše: Slobodan Vasković

Gospođi Ranki Mišić izražavam svoje najdublje poštovanje i zahvalnost za način na koji je demonstrirala borbu za slobodu, borbu za dostojanstvo Žene/Čovjeka i borbu za radnička prava.

Moje poštovanje je tim dublje, jer sam ranijih godina znao itekako da je kritikujem. Ali to više nije ni bitno; Važno je da je Gospođa Mišić za pet sati dostojanstvenog ljudskog protesta učinila više nego kompletna Opozicija za 500 skupštinskih zasjedanja.

Gospođa Mišić je sama udarila na stotine policajaca i specijalca, na kompletnu Zločinačku Organizaciju Milorada Dodika, ne dozvoljavajući radnicima da se oni sukobljavaju.

Gospođu Mišić su nasilno iznijeli iz skupštinske dvorane, vukući je po patosu, ali i dok su je vukli, ona je bila Gospođa, a oni što su je vukli ono što i jesu - Žgadija.

Kompletna Opozicija je gledala kako maltretiraju i brutalno nasrću na jednu Gospođu, ali prstom nisu mrdnuli; Starije mogu i da razumijem, ali šta je sa mlađim? Za baš niko da se ne suprotstavi NASILJU nad jednom Ženom?

Opozicija zaslužuje samo prezir, osim Dragana Čavića, Adama Šukala i Gorana Đorđića, koji su bar pokušali da učine nešto, da se suprotstave, da se odupru… Svi ostali su pozirali do gađenja. 

Fuj! To je jedina riječ koja opisuje djelovanje Opozicije, sem trojice narečenih.

Zbog te impotentne, nesposobne, nekompetentne bratije, njihovog kukavičluka i nedosjjednosti i došli smo u situaciju da jednu Gospođu razularena Režimska Bagra vuče po podu, trga joj odjeću, povređuje je. Kako u skupštinskom rukovodstvu sjede Notorne Ubice, pravo je čudo da je nisu likvidirali. Pred TV kamerama.

Ali likvidiraće već oni, ta jadna Režimska Banda, koju je u Mišiju Rupu satjerala jedna Gospođa. Dodik je napokon dostigao vrhunac: Njegova razularena bagra je šutala suprugu poginulog borca, majku, ženu.

Trebalo bi na sebe da bude ponosan i Dragan Lukač: Napokon je uspio riješiti jedan slučaj - nasilno ukloniti jednu Ženu iz Skupštine. Prije toga su je njegovi specijalci uspješno premlatili i oborili na zemlju pred Parlamentom, nakon premlaćivanja su joj prijetili! 

Lukač, koji je naložio maltretiranje i premlaćivanje jedne Gospođe, spreman je narediti i pucanje u narod. Zato je i doveden. Nasilnik. 

Pored ovakve Opozicije, Lukač može pobiti sve redom: oni će se pobuniti tek kada Kažnjenička Bojna stigne pred njihova vrata. Kao Mladen Bosić.

Koji je sa PDP-om potpisao Memorandum o Savezu za promjene. I sa Memorandumom u džepu gledao kako maltretiraju Gospođu Mišić. U društvu sa Borenovićem, Ivanićevim političkim mrtvorođenčetom. Sigurno su u njenoj potrganoj majici vidjeli neke političke poene za sebe. 

Gospođa Mišić nije dobila bitku, ali je do nogu potukla Zločinački Režim. Satrala je Dodika, tog Lažova i Najvećeg neprijatelja ovog naroda. Ponizila je sve pripadnike Zločinačkog Režima svojom hrabrošću, Željku Cvijanović je pretvorila u pepeo. 

Za pet sati Gospođa Mišić je učinila više dobra nego što će to učiniti pripadnici Režima da imaju po sto života svaki.

P.S. Zahvaljujem svima koji su mi danas pomogli da pravovremeno izvijestim javnost o dešavanjima u Skupštini i oko nje.