среда, 30. децембар 2015.

Ličnosti Godine RS u izboru Slobodana Vaskovića


Novinar Godine - Goran Dakić
Goran Dakić, mladi i afirmisani pisac i novinar, preživio je pravi pakao ove godine, ali je, uprkos svemu, uspio da ostavi veoma dubok trag u javnom životu. Iz “Blica” su ga bez objašnjenja poslali na ulicu, a jedini razlog je bio što Goran koristi mozak. Potom je prešao na Klix, gdje je doživio niz teških napada na forumima, jer su mu “kolege” iz RS imputirale laži o šovinizmu, sa jedinom namjerom da ga ostave bez posla. Sada je uposlenik “Avaza”, a oglašava se i u drugim medijima.

Njegov tekst “Посљедњи поздрав Анђелку Козомари”, za mene je Tekst Godine, jer je petsken nedruštva u kojem živimo i neličnosti koje ga vode.

Portal Godine - Capital.ba 
Da nije Siniše Vukelića i njegovog portala “Capital.ba” ostale bi skrivene i nerazjašnjene brojne poslovne i finansijske malverzacije. “Capital.ba” je nukleus slobodnih medija u RS, njihov temelj koji je postao toliko čvrst da ga je nemoguće razrušiti. 

Psihijatrijski Slučaj Godine - Milorad Dodik&Zločinačka Organizacija
Živite u psihijatriji i vjerujem da ne moram po pitanju ove “nagrade” ništa posebno pojašnjavati.

Saučesnik u Zločinu/Kukavica Godine - Opozicija RS
Odaberite bilo kog Opozicionara i procijenite njegov “rad” tokom cijele godine, vrlo lako ćete doći do objašnjenja zbog čega je kompletna Opozicija ponijela ovu vrijednu nagradu. 

Gubitnik Godine - Narod Republike Srpske

Čežnja Godine: Veliki i Mali

Čovjek Godine - Ranka Mišić

Nečovjek Godine - Mirko Stanetić

Stanetić je cijelu 2015. godinu ugrožavao živote novorođenčadi u UBKC Banjaluka.

Poraz godine - politika Mladena Bosića
Bosić je uspio da pobijedi u trci za predsjednika SDS, da nekako ugura SDS u Savjet ministara BiH, ali je isto tako uspio da ništa, baš ništa, ne učini sa tih pozicija. Uz to, cijelu 2015. godinu, Bosić je vodio politiku u skladu sa smjernicama koje mu je postavljao Milorad Dodik. Bosić je dio Dodikovog Političkog Okvira i nema snage, volje, a ni kreacije da osmisli napuštanje tog Okvira. 

Modni Krik Godine - Naočari Mladena Bosića i njegov mantil a la Inspektor Kluzo 

Šibicar Godine - Ognjen Tadić
Jeftinim lažima, lošim falsifikatima, bolesnim manipulacijama uspio je razbiti Gradski odbor SDS Banjaluka i u centralu SDS uvesti Zelenaša. I tako zaslužiti još veće povjerenje Mladena Bosića, koji izvan svega cijeni kvalitetne poltrone. Što Tadić jeste izvan svake razumne sumnje.

Najneuspješniji Transfer Godine - Prelazak Branislava Borenovića iz Ivanićevog lijevog džepa u Ivanićev desni džep

Lažov Godine - Dragan Lukač
Obećao je zaštiti svu djecu i žene, a nije reagovao na trovanje novorođenčadi u UBKC, a naredio je i premlaćivanje Ranke Mišić. 

Smeće Godine - Udbaško Smeće

“Pero Simić” Godine - Jelena Dabarčić

Rudar Godine - Darko Banjac

Hedonista Godine - Mladen Ivanić

Najodvratniji osmijeh godine - Slaviša Marković

Ucjenjivač Godine - Marko Pavić

Otpor Godine - Ljubomir Mrda


Bruka Godine - Goran Suvara u ulozi Zaštitnika Ustavnog poretka RS