четвртак, 21. април 2022.

Goran Dodik, brat Milorada Dodika, gradi vilu u Priječanima kod Banjaluke; Većina doveženih na skup “Sloboda” morali “slobodno” potpisati da su bili prisutni; Pronađeni narkotici u vozilu "Euro-Expresa", brze pošte, čiji je vlasnik Marinko Tomić, najbliži saradnik Vice Zeljkovića, Dodikovog sestrića; Iza njih stoji Igor Dodik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Goran Dodik, brat Milorada Dodika, počeo je sa gradnjom vile u naselju Priječani kod Banjaluke.


Pripremni radovi su uveliko u toku, a Gorana Dodika je lako prepoznati - voli da pokazuje srednji prst kao i brat mu. To im je karakterna osobina.



Priječani bi, prema zamisli pripadnika vođa NarkoRežima, trebali da budu “Banjalučko Dedinje”, pa u tom mjestu gradvile grade i pojedini režimski tajkuni. 



Goran Dodik koji se rijetko pojavljuje u javnosti je ključna osoba koja je zadužena za brojne nezakonite poslove Milorada Dodika.


2.

Najveći broj prisutnih na ličnom skupu Milorada Dodika, maliciozno nazvan “Sloboda”, održanom 20.04., natjerani su da “slobodno” potpišu da su prisustvovali skupu. “Slobodno” potpisivanje organizovano je za one koji su “slobodno” došli autobusima sa strane.


3.

Mediji su objavili da je policija zaplijenila 150 grama marihuane u aferi “Paket”. Još se navodi da je dobojlija Ivan A. (21) uhapšen je u toj akciji zbog sumnje da je Prijedorčaninu Davidu H. (25), koji je takođe uhapšen, brzom poštom poslao paket u kojem je bilo 150 grama marihuane, a naznačeno je da mu šalje majicu.


Rečeno je da je droga nađena, 20.04., u vozilu “brze pošte”, ali ne i koje i ta informacija se “drži pod ključem u MUP RS”. Uzalud.


Marihuana je nađena u vozilu brze pošte “Euro expres”, čiji je vlasnik Marinko Tomić, pripadnik Kavačkog klana, koji za taj gang i razvozi narkotike. 


Vozilo "Euro-expresa" u kojem je nađeno 150 grama marihuane, zvanično


To nije nikakvo čudo, jer “Euro-expres” primarno i služi za te namjene, što sam objavio u niz navrata do sada.


Na fotografiji je uočljivo da nije riječ o saobraćajnoj policiji, već da je vozilo zaustavljeno od pripadnika Žandarmerije ili intervente jedinice.


Marinko Tomić je bliski saradnik Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, a iza njih stoji Igor Dodik, sin Milorada Dodika.


Te odnose sam detaljno opisao u nizu tekstova, od kojih jedan ponovo objavljujem.

“Bizzar” i “Kafana”, banjalučki lokali, u kojima se narkotici Kavčana Igora Dodika, Siniše Kostreševića i Vice Zeljkovića nesmetano prodaju i konzumiraju (01.12.2021.)

Igor Dodik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Igor Dodik i Siniša Kostrešević potpuno su preuzeli komandu nad Banjalučkim ogrankom NarkoKlana koji je razorio Republiku Srpsku.


Milorad Dodik nema više nikakvu kontrolu nad Igorom Dodikom, koji je zaradio milionske svote radeći sa Kavačkim klanom, čiji je i sam član.


Siniša Kostrešević

2.

U poslove ga je uveo Dejan Ilić-Tigar iz Zvornika, suvlasnik “Prointera”, koji je u izuzetno dobrim odnosima sa Kostreševićem, Narko”Generalom” i direktorom Policije RS. Naravno, tu su i Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, i njegov štićenik ubica i zločinac Ljuban Ećim, koji vuku konce iz Beograda.


3.

Mlađi Dodik je godinama uspješno skrivao svoju kriminalnu ulogu isturajući ispred sebe Vicu Zeljkovića, prvog rođaka, sina sestre Milorada Dodika.


Milorad Dodik

4.

Zeljković, narkodiler i narkoman, kao i sam Igor Dodik, predsjednik je FS BiH.


Vico Zeljković

5.

Igor Dodik pohlepniji je čak i od oca; Malo su mu desetine miliona KM koje otima preko “Prointera” od Javnih preduzeća i Agencija u Republici Srpskoj; Malo su mu i silni milioni koje je zaradio učestvujući u prebacivanju velikih tovara narkotika u zemlje EU, već je, uz to, organizovao i mikro mrežu u Banjaluci preko koje prodaje opijate mladima i naložio otvaranje lokala u kojima se narkotici nesmetano konzumiraju.


6.

U početku je to bio noćni klub “Drama”, koji su držali Vico Zeljković i Marinko Tomić.


Iza njih je stajao mlađi Dodik.

Marinko Tomić

7.

Tomić je vlasnik brze pošte “EuroExpres” preko koje se distribuišu narkotici, kao i preko “X express”, čiji je vlasnik Saša Begović.


“Drami”, dok je radila, neometano su se prodavali opijati, a bila je poznata i po visokoj prostituciji.


U nekoliko navrata Dodikovi i Zeljkovićevi dileri teško su nakljukali Stefana Cvijanovića opijatima, do mjere da je jedva ostao živ.


8.

Uradili su to vrlo svjesno kako bi ga snimili u takvom stanju, a snimci su kod Igora Dodika. Smatraju da na taj način drže Željku Cvijanović u šaci.


Stefan Cvijanović, Bogoljub Zeljković
i Ugo Šugo Bot

9.

“Snimatelj” je bio nasilnik, narkodiler i narkoman Boris Udovičić, Udo Šugo Bot, koji je te video-klipove pokazivao na brojnim mjestima. Na taj način, mlađi Dodik potpuno je, zajedno sa Kostreševićem, urušio ionako neveliki dignitet Željke Cvijanović, aktuelne marionete svog oca na poziciji predsjednika RS. Uz to, mlađi Dodik kontroliše njenog sina i ne dozvoljava da mu izmakne iz šaka. 

10.

Udo Šugo Bot nagrađen je za svoje dilerskosnimateljske usluge tako što je IRB, na namještenom tenderu, 22. decembra 2020. godine, sklopila ugovor sa banjalučkom firmom „EUPHORIA“ d.o.o., čiji je "vlasnik" Udovičić, na period od godinu dana za „nabavku usluga marketinga, organizacije događaja i srodnih usluga“.



Šugi su pripale mrvice, ostatak novca uzeli su Igor Dodik I Vico Zeljković.


11.

Nakon što sam u niz tekstova opisao šta se dešava u “Drami”, čak naveo “štekove” u kojima drže narkotike, Igor Dodik je naložio Zeljkoviću i Tomiću da zatvore lokal.



Nedugo potom otvaraju dva nova - restoran “Bizzare” i noćni klub “Kafana”.


12.

Nominalni vlasnici oba ugostiteljska objekta su Tomić i Nevenko Brkljač.


Iza njih stoje Igor Dodik i Vico Zeljković.



Brkljač je vlasnik “AWG” d.o.o. Banjaluka, zaštitarske firme, koja je preuzela dobar dio poslova obezbjeđenja poslovnih objekata koje je radila firma “Sector security”, nakon što je likvidiran njen vlasnik Slaviša Krunić, 22.04.2019. godine.


NarkoDiler i naručilac likvidacija Saša Milaković

13.

Ranije sam objavio da je likvidaciju Slaviše Krunića naručio Saša Milaković, a organizovao Ljuban Ećim, čije su ubice, u “sačekuši” ubile Krunića.


Ubica i zločinac Ljuban Ećim

Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića likvidirali su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, uz podršku Emilia Balda i Rodoljuba Gajića, pratioca Tamare Krunić, supruge ubijenog vlasnika “Sector”-a. Đukanović je iste noći ubio i Kovačevića.


Benedi Đukanović

Krunićeva je već godinama u intimnoj vezi sa Igorom Dodikom.


Tamara Krunić

14.

Restoran “Bizzare” je mjesto okupljanja šefova Banjalučkih Kavčana, a tu je veoma često “General” Kostrešević. Naravno, tu je i Vico Zeljković.


Interesantno je da poslove za navedena dva “ugostiteljska” subjekta vodi Viktor Latinović, visoki policijski funkcioner (KTC MUP RS), koji ima veoma čvrste veze i sa drugim NarkoKlanovima od kojih je masno naplaćivao svoje usluge. Optužuju ga i za teža nedjela od saradnje sa NarkoKlanovima, ali o tome uskoro opširnije.
Viktor Latinović


U “Bizzar”-u je, očekivano, redovan gost i Bojan Karanović, inspektor narkodiler, član Lauškog klana, koji Zeljkovića snabdijeva bijelim kada mu ponestane. 


Bojan Karanović i njegov bijeli prijatelj Vico Zeljković

15.

Dio “inventara” je i Ugo Šugo Bot, tako da ih neće biti teško pohapsiti, kada krene akcija, jer su svi na jednom mjestu. Samo strpljivo. (nastaviće se)