среда, 13. април 2022.

Prohujali s “Vihorom”: Prijetnje Dodiku i Prijetnje Dodikovih


Piše: Slobodan Vasković


1.

Stvarno je grozno ukoliko prijete Dodiku, najoštrije to osuđujem. Kao i prijetnje njegovoj porodici.


MUP RS treba da ga zaštiti i “Despotima” i “Vihorima”, tu nema dileme, ali i na svaki drugi način.


2.

Međutim, bilo bi jako dobro da i Dodik prestane prijetiti - od njegovih prijetnji, ucjena i progona, MUP RS ne štiti nikoga u Republici Srpskoj. Kakvi crni “Despoti”. 

Prohujali s “Vihorom”.


3.

Na primjer, bilo bi zaista odlično od Dodika da svojim “Lovcima” kaže da meni prestanu prijetiti - odsijecanjem glave. Pa to nema nikakvog smisla. Nisu naveli na koji način će je odsjeći, pa bih molio sljedeći put malo preciznosti.


4.

Nisam obavještenje o prijetnjama dobio ni od kakvih “partnerskih službi” (trebalo bi ih imenovati, da ne bude kako se izmišlja), već od Dodikovih sektaša. I to Ubica.


5.

Evo, na primjer, 11.04. dobio sam prijetnju sljedeće sadržine:

“Doce tebi ubice glave. Previše ti pišeš o njima a ti ćeš proći kao i svi koji pišu o njima. Starleta kako je ti nazivaš smradu ona se nalazi u tvojoj kući(ti si starleta jer te jebe Lukač).

A gospodin Dodik će da pomiluje ubice kad tebe smaknu”, napisao je “profil odranije poznat policiji” iza kojeg se krije Dario Jekić, koji je učestvovao u likvidaciji Slaviše Ćuluma (15.05.2020.), zajedno sa Slavišom Šakićem Kinezom i Milivojem Lovrenovićem Čarugom.

Jekić je u bjekstvu, a referisao se na tekst “Zgužvani” u kojem sam pomenuo njegovu prijateljicu Sanju Vulić, čiji je vozač bio.


Nije dobro pročitao - nisam za Vulićku napisao da je starleta, već hostesa. 


6.

Vulićeva, poslanik Sekte u parlamentu BH, mora da se baš uzbudila što sam je okarakterisao kao hostesu, a ne starletu, pa je tajnim kanalima pozvala Jekića, a on još tajnijim uputio prijetnju. Nisu mi potrebne “partnerske službe” da bih otkrio da se ispod Dodikovih “krila” one ispaljuju. Toliko su ubijeđeni da će ih abolirati. I nije im to ubjeđenje bez osnova.


7.

Odgovorio sam: “Kako ti ne dosadi da budeš idiot”, ali im nije dosadilo.


8.

Prije nego prijeđem na drugu prijetnju koju sam dobio 12.04., u večernjim časovima, da se još malo osvrnem na ovu prijetnju Dodiku i primijenim “vokabular” njegovih sektaša i sektašica.


Kako ga čuva MUP RS na čijem čelu je Dragan Lukač, da li bih trebao Dodiku napisati: ”Starleta kako je ti nazivaš smradu ona se nalazi u tvojoj kući(ti si starleta jer te jebe Lukač)?!

I da još dodam da “Dodika u ‘Despotu' jebe Lukač kao ‘Vihor’”?


Ne pada mi napamet da to napišem Dodiku; Ponavljam, osuđujem prijetnje Dodiku, ali bi njegovi trebali da shvate da je Lukač njegov ministar. Koji ga čuva sa “Despotom” i pripadajućim snagama. Ne bi trebali, zbog toga, da pljujete sopstvenog ministra.


Ali ako već želite da pljujete Lukača, nemam ništa protiv.


9.

Idem dalje: U večernjim časovima, 12.04., dobio sam prijetnju, opet od Dodikovih “junaka”, koja glasi: “Taman se ponadasmo da smo našli tebe, ljudskog smrada koji hoda ovom državom. Odma bi ti glavu odsijeskli, jer je plaćena milion eura od GOSPODINA PREDSJEDNIKA DODIKA i dovijamo aboliciju krivičnog djela. Nosimo ti glavu kao trofej Dodiku”.


Poslali su i sliku koju će, valjda, Dodik razumjeti.

10.

I šta sad - treba li ja da raspišem nagradu za Dodikovi glavu? Naravno da ne trebam niti bih to ikada učinio. 


I iza ove prijetnje je dobojski ubilački duo - Vulić i Jekić, umišljeni da su “Boni i Klajd” iz te regije, iako su najobičnije papanske šuše.


11. 

I šta sad - milion evra za moju glavu?!


Ok, nije loša cifra. Plus abolicija za one koji je odsijeku. Vrijedi se potruditi.


Kako “demokratski”. Kako Dodikovski. 


12.

Kako im ne dosadi da budu Idioti?!