субота, 2. април 2022.

NarkoHulja Kostrešević izvjesno je znao da NarkoDiler Railić namjerava ubiti Bašića; Kostreševićeva "akcija" u Zvorniku od policajaca napravila pajace

NarkoHulja Kostrešević, Narko"General" Kavčana

Piše: Slobodan Vasković

1.

Narko”General” Kavačkog klana u RS Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije, koji je organizovao akciju u Zvorniku, što je doživjela pravi fijasko, dao je veoma zanimljive izjave u vezi sa nekoliko bitnih procesa koji su u toku.


Prije nego se osvrnem na njih, da naglasim da je Kostrešević u Zvorniku organizovao nepripremljenu policijsku akciju, zbog sopstvene depeše “o mogućem atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave”, a na kraju “akcije” sve je pokušano da se predstavi kao borba protiv narkodilera; Istina, kod dvojice, od 16 privedenih, nađen je skank i nešto kokaina, ali to je smiješno u odnosu na snage koje su podignute “da se bore protiv kriminala”.


2.

Većina privedenih, koji jesu narkodileri, već su pušteni na slobodu, proslavili su to po kafanama, lumpujući cijelu noć, ismijavajući policiju, a pokušaj predstavljanja “ozbiljnosti akcije” angažovanjem velikih policijskih snaga, Specijale, Žandarmerije bilo je predstava za javnost koja je, na svom kraju, doživjela slom. 


Bio je to neosmišljen spin Narko”Generala”, a privođenje narkoboranije, koju kontroliše Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge i jedan od Kumova Kavčana u RS, zbog ugroženosti Zorana Stevanovića visokog funkcionera lokalne uprave, nije ni za kakav komentar, već samo za prezir. 



3.

Do koje mjere je sve amaterski urađeno, svjedoči i činjenica da su “naredbe” OJT Istočno Sarajevo bile usmene, a da su, od svih 16 privedenih, “najeminentnijeg” NarkoDilera Bojana Đokića Đurđu, direktnog saradnika Deska Babića, najvećeg snabdjevača kokainom Kavčana u RS, prvo tražili na pogrešnoj adresi. Da bi imao dovoljno vremena da skloni sve što bi ga moglo "kompromitovati".


Ukoliko Đurđo ne završi u pritvoru Tužilaštva BiH, onda je Kostreševićeva “akcija” u Gradu Droge - hepiend za narkodilere i još jedno teško poniženje za MUP RS, koji ovakvim akcijama samo demonstrira nesposobnost i ništa više od toga.     


4.

Toliko o akciji u Gradu Droge, a ogavna je Kostreševićeva izjava da “istraga ubistva policijskog načelnika iz Prijedora Radenka Bašića nije završena hapšenjem ubice, nalogodavaca i pomagača, već da se širi”, uz dodatnu poruku da će da će biti privedeni svi koji su imali dilove sa uhapšenom grupom.

Rdenko Bašić, ubijen 21.03.

“Bile te osobe iz kriminalnog miljea ili iz naših redova, biće privedeni “, rekao je Kostrešević, a prenijeli Režimski mediji. 


naručilac ubistva Bašića narkodiler Railić, Kostreševićev prijatelj

Kostrešević je već trebao biti priveden, jer je u trideset dana do likvidacije Bašića pet puta sjedio sa naručiocem likvidacije NarkoDilerom Daliborom Railićem Dugim. Međutim, nije priveden, kao ni Milan Jolović Legenda, koji je prisustvovao jednom od sastanaka.


ubica Aleksandar Miljatović

Kostrešević je već trebao biti priveden da pojasni zašto je naredio da se tajno stavi GPS na automobil Aleksandra Miljakovića koji je, 21.03., likvidirao Bašića hicem u potiljak, a potom naložio da se GPS, tokom njegovog hapšenja, tajno skine i sakrije.


5.

Kostrešević je istakao “da se istražuju svi mogući motivi i radnje koje su dovele do zločina, a ukazao je i na to da je organizovana kriminalna grupa, koja je likvidirala Bašića, bila povezana i sa regionalnim kriminalcima”.


On sigurno zna motive, jer, nema dileme, da je znao Railićeve namjere. 


Ali ta policijska hulja, što Kostrešević jeste, već traži opravdanje za sebe i sjedeljke sa naručiocem likvidacije Railićem.


NarkoDiler Dalibor Railić

6.

“Policija mora imati kontakte sa kriminalcima, ali se moraju znati pravila, zbog čega će sada svi biti pod lupom”, rekao je, očito ubijeđen da je on sve učinio “u skladu sa pravilima”, jer, zaboga, ima li išta normalnijeg da direktor Policije sjedi zajedno niz puta sa Velikim NarkoDilerom poput Railića i da se, neposredno, nakon tih sjedeljki likvidira Bašić.


Ili da direktoru Policije vođa Kavačkog klana u RS Dejan Ilić Tigar kupi stan u Budvi, pomogne u izgradnji kuće, pokloni automobil…


Vođa Kavačkog Klana u RS Dejan Ilić Tigar

7.

Sljedeća izjava NarkoPolicijskeHulje je MR maksimalne toksičnosti njegovog mentalnog sklopa.


Јoš ne mogu da povjerujem da je nekome palo na pamet da ubije policajca. Toliki nivo drskosti nije mi jasan. Možda ubica i naručilac tek sada, kada su u zatvoru, postaju svjesni šta su uradili”, rekao je Kostrešević.


Iskreno, ne mogu da povjerujem da će neko povjerovati u Kostreševićeve bolesne laži; On je itekako svjestan da je NarkoDileru Railiću palo na pamet da ubije Bašića; Tražio je ubicu godinu i po dana i nema ama baš nikakve dileme da je Kostrešević znao za to. I da ništa nije preduzeo da zaštiti Bašića.


narkokrtica Mladen Marić, poznat po zataškavanju ubistva

8.

Ni on ni Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je imao dešifrovanu Skaj aplikaciju Railića sa nizom poruka na njoj kako traži ubicu “da likvidira policajca”. I nije ništa učinio.


Samo da podsjetim da je Marić, svojevremeno, zataškao ubistvo Nikole Đurovića, po nalogu Milorada Dodika, nakon čega je njegova karijera krenula strelovitom brzinom.


9.

Uz to, obojica znaju da je niz inspektora iz PU Prijedor bio u direktnoj službi Railića, da je Bašić dolazio kod Marića i tražio da se Railić procesuira i da Marić nije mario za bilo šta što je ubijeni načelnik Odjeljenja krim policije PU Prijedor imao reći. Zato je i likvidiran, 21.03.


Inače, Kostrešević i Marić, “akcijama” poput one u Gradu Droge, prave od policajaca pajace koji, nerijetko, kao u Prijedoru i Banjaluci, postaju gotovo ubilački pajaci, tukući privedene kundacima, nogama, palicama…



10. 

A sada spektakl, što bi rekli Montipajtonovci!


Kostrešević je rekao da je Policija postigla dobre rezultate usljed Europolovog raspakivanja aplikacija "Skaj" i “Anom".

“Zvanični podatak je da je MUP Srpske jedini u BiH i na Balkanu imao direktne realizacije po pitanju Skaj aplikacije u saradnji i uz podršku policijskih agencija BiH. To su bile tri odlične akcije u kojima su razbijene kriminalne grupe”, naveo je Kostrešević i dodao da neće biti obustave raspakivanja Skaj aplikacije i amnestiranih u tom pogledu.



Izvrsno je to što je rekao Narko”General” naprasno zaboravljajući da je on lično opstruisao te akcije u najvećoj mogućoj mjeri i da su, zahvaljujući njemu, uspjeli da pobjegnu najbitniji pripadnici NarkoKartela - profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga, njegov sin Dušan, ubica Dario Jekić i brojni drugi.



Budući da će nastaviti istrage po Skaj aplikacijama, ponovo emitujem audio zapis sa kripte Čaruge u kojoj, koje li slučajnosti, narkodileru Radislavu Narančiću, kodnog imena “Komandant” govori kako je Kostreševiću poslao novi telefon sa Skaj aplikacijom. 


11.

Raduje me Kostreševićev novostečeni osjećaj sigurnosti. Kad mu stave lisice na ruke, a staviće mu ih uprkos svim bijednim spinovima i šupljim manipulacijama koje koristi, sigurno neće moći povjerovati da je neko imao toliko drskosti da uhapsi NarkoHulju poput njega. (nastaviće se)