среда, 27. април 2022.

Krivična prijava zbog krađe 2,4 miliona KM protiv Miloša Stevanovića, advokata Kavčanina Igora Dodika i poslovnog direktora DNS-a, stranke perača narkonovca i narkodilera Nenada Nešića


Piše: Slobodan Vasković


Kriminalac Miloš Stevanović je advokat kriminalca i jednog od vođa Kavačkog klana u RS Igora Dodika.


Isti taj Stevanović je poslovni direktor DNS-a, stranke koju vodi kriminalac Nenad Nešić, jedan od najvećih perača narkonovca Kavčana, uz to i sam narkodiler.


Prvi od njih trojice pod udar Zakona mogao bi doći Stevanović protiv kojeg su odgovorni za “Bobar banku” u stečaju podnijeli krivičnu prijavu OJT Bijeljina 19.04. ove godine.


Nema ko nije krao iz Bobar banke, a otuđeno je cca 125 miliona KM, a Stevanović je jedan od njih.





Bobar banka u stečaju od Stevanovića ukupno potražuje 2.463.727,80 KM.


Toliko je Stevanović dužan “Bobar banci”, a novac je “advokat”, “poslovni direktor” i Sluga Režima uzeo na prevaru.



Stevanović se, krivičnom prijavom, tereti da je počinio krivično djelo “nezakonito postupanje u privrednom poslovanju”, “Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti” i, što je zaista i očekivano od te kriminalne kreature, “izdavanje čeka i sredstva bezgotovinskog plaćanja bez pokrića”.


Stevanović je za “Standard finansijske usluge”, 24.09.2014. godine, podigao kratkoročni kredit u vrijednosti od 500.000 KM, dok je dva mjeseca ranije, 22.07.2014. godine, za “Delta FR” d.o.o. podigao kratkoročni kredit od 920.000 KM.



Krivičnom prijavom se traži i blokiranje cjelokupne imovine Stevanovića do okončanja postupka u kojem je oštetio “Bobar banku” za, ukupno, 2.463.727,80 KM (sa kamatama), jer uopšte nije vraćao novac.



Preciznije, za prvi kredit taj pljačkaš vratio je 50 KM, a za drugi nekih 19.000 KM.


Sa obje firme upravljao je Stevanović koji je 1.420.000 stavio u džep i potrošip kao svoje pare, vjerujući da će vječno vladati Milorad Dodik čijem sinu igoru on ne izlazi iz rektuma.


Obje firme se nalaze na istoj adresi.


Stvari se, polako, ali nezadrživo, mijenjaju pa je došao red i na Stevanovića da ne samo vrati ukradene pare, već i odleži nekoliko teških godina na robiji zbog pljačke, falsifikata i ostalih nezakonitih radnji koje je počinio.


To što Stevanović, kao advokat, zastupa narkodilera Dodika i što je poslovni direktor DNS-a na čijem čelu je Nenad Nešić, perač narkonovca, narkodiler, reketaš i nasilnik je prirodan tok stvari - sličan se sličnom raduje. (nastaviće se)