понедељак, 4. април 2022.

Kostreševićeva “akcija” u Zvorniku - Hepiend za NarkoDilere i Bojana Đokića Đurđu, zaduženog za preuzimanje i distribuciju kokaina na području Zvornika, Loznice i drugih područja

Piše: Slobodan Vasković


Bilo je za očekivati da akcija policije u Zvorniku, sprovedena 01.04.o.g., kojom su rukovodili NarkoHulja Siniša Kostrešević i Narko Hulja Mladen Marić, završi kao loša prvoaprilska šala - tišina oko “akcije” najbolje svjedoči o krahu koji je doživjela.


NarkoHulja Kostrešević je izjavio da su radili po Skaj aplikaciji, ali, gle čuda, najjači pik od 16 privedenih Bojan Đokić Đurđo, čvrsto ukucan u Shemu TOKOVA DROGE Kavčana iz RS, pušten je već 01.04., isto veče kada je i “priveden”.



Đokić je zadužen za preuzimanje kokaina i distribuciju opijata u zvorničkoj regiji u BiH, te lozničkoj u Srbiji. Uz to, ima svoju narkodielrsku mrežu koja prodaje opijate na teritoriji Zvornika.


Đokić je kum Siniše Mijatovića, jednog od vođa Kavačkog Klana u RS.


Siniša Mijatović

Toliko o organizovanosti akcije koja je ličila na sve sem na akciju. Kod dvojice od 16 privedenih nađeno je nešto malo narkotika i oni su privedeni, svi ostali su pušteni.


Ta dvojica nisu, za razliku od ostalih, posebno Đurđe, bili obaviješteni da će akcija da se desi.


Ponižavanje MUP-a je nastavljeno, a može se, izvan svake razumne sumnje, konstatovati da unutar te takozvane institucije vlada ne samo viševlašće, već da je na ivici anarhije.


Kako je moguće da se potpuno nepripremljena akcija uopšte realizuje i i da se Đokić, koji je direktno bio naslonjen na logističara Kavačkog klana u RS Bojana Raonića, a ovaj na glavnog snabdjevača, svog zeta, Desimira Babića, pusti na slobodu? 


Činjenica je da akcija nije ni pripremana da bi se uhapsio Đokić, već da bi se u javnosti kao “ugrožen” prikazao jedan od Kumova Kavčana Zoran Stevanović. Sve na osnovu depeše koju je, 28.03.o.g., poslao Kostrešević i u kojoj se navodi da postoje informacije “o mogućem atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave”.


NarkoKum Zoran Stevanović

Propalo je i spinovanje ugroženosti Stevanovića, što je bio ključni cilj NarkoHulje Kostreševića kako bi ponovo pokušao ojačati teško uzdrmane pozicije pripadnika Vrha Klana; Uzgred, ako je Stevanović ugrožen neophodno ga je čuvati da bi mogao biti procesuiran, a ako mu neko eventualno prijeti - taj može biti samo iz Podzemlja kojem i on pripada. 


Ko bi normalan prijetio takvoj Bitangi?!


Dragan Savić

Posebno poniženje za MUP RS, kao instituciju, je što je akcijo koordinisao Dragan Savić, savjetnik NarkoHulje Kostreševića, zadužen za njegovu direktnu komunikaciju sa bijeljinskim narkodilerima.

Kostrešević

Prije svega sa Željkom Radovanovićem Krečom, “glavnom “centralom” Kavčana, preko kojeg je išlo najviše Skajkomunikacija.


Savić i Krečo zajedno su iz Bijeljine pratili “razvoj događaja” u Zvorniku i koordinisali "akciju". Ta činjenica najbolje svjedoči u kom i kavom stanju je MUP RS. (nastaviće se)