среда, 6. април 2022.

Kavčani i dalje duboko ugniježdeni u vrhu MUP-a RS: Jovan Jošilo je već treći ubica Kavačkog Klana koji je pobjegao tokom akcija hapšenja narkodilerskih grupa

Ubica i narkodiler Jovan Jošilo


Piše: Slobodan Vasković


Jovan Jošilo umakao je, nažalost, pripadnicima MUP RS. Potraga za njim i dalje traje, ali kako vrijeme odmiče sve je manje šansi da bude uhapšen. Bilo bi odlično da se desi suprotno.


Jošilo koji je, prema podacima sa Skaj aplikacije, naručio likvidaciju Slaviše Ćuluma (ubijen 15.05.2020.), bio je od 04.04. pod stalnom tajnom pratnjom pripadnika MUP RS, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, na čijem čelu je Mladen Marić.


(Ćuluma su likvidirali Slaviša Šakić Kinez (u pritvoru), Milivoje Lovrenović Čaruga i Dario Jekić koji im je bio podrška tokom izvršenja ubistva.)


Pripadnici Marićeve uprave su Jošila, kako se tvrdi u MUP RS, “ispratili na spavanje”, međutim on se, očito, “probudio” na nekom drugom mjestu, iako je zgrada u kojoj je bio smješten cijelu noć bila pod prismotrom.


Kako je Jošilo uspio pobjeći trebalo bi da pojasne Marić i oni koji su ga opservirali? Djeluje nestvarno, ali on im je izmakao, što može značiti samo jedno - neko mu je dojavio za hapšenje i pomogao mu da pobjegne iz zgrade u kojoj je živio.


Jošilo je Kavčanin, ubica i narkodiler. Nije prvi put da ubice Kavčani bježe kada Marić vodi akcije.


Ranije je umakao (početkom decembra prošle godine) Milivoje Lovrenović Čaruga, osumnjičen da je ubio Strahinju Stojanovića u Beogradu (13.09.2020.), ali i Ćuluma, 15.05. 2020. godine.

Čaruga

Već sam objavio da je njemu za akciju dojavio Siniša Kostrešević, Kavački Narko”General” i direktor Policije, preko Željka Radovanovića Kreče, narkodilera iz Bijeljine.


Lovrenović je od tada u bjekstvu.


Pobjegao je i Dario Jekić, osumnjičen za učešće u likvidaciji Slaviše Ćuluma.


Dario Jekić

Jekiću je za akciju “Storidž 2” dojavio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, kojeg je o akciji obavijestio Marić.

Jekić - fotografija sa Skaj aplikacije snimljena tokom
"sačekuše" za Ćuluma

Kako god se pogleda, tri bjekstva notornih ubica u tri akcije, za svega četiri i po mjeseca (od polovine novembra 2021. do početka aprila 2022.), ne mogu nikako biti slučajnost, već su plod curenja informacija iz MUP-a RS, odnosno jataka profesionalnih asasina koji su visokopozicionirani u MUP-u RS.


Umjesto u zatvoru, trojica ubica su na slobodi i neko konačno iz MUP RS mora zbog toga odgovarati.


Jošilo jeste vrlo opasan, ali je od njega mnogo opasniji Jelenko Knežević, koji je uhapšen, 05.04., a osumnjičen je za likvidaciju Kavčanina Damira Ostojića Šijana, 05.09.2018. godine.

Jelenko Knežević

Knežević je, uz Čarugu, najopasniji profesionalni ubica u regionu - nemilosrdan i bez ikakvih skrupula.


Tvrdi se da je izvršio veliki broj naručenih likvidacija. Koliki - niko ne zna. (nastaviće se)