петак, 1. април 2022.

Još uvijek nije poznat razlog hapšenja NarkoDilera iz Zvornika: Da li ih hapse zbog informacija o mogućem “atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave” ili trgovine narkoticima


Piše: Slobodan Vasković


Akcija hapšenja u Zvorniku uslijedila je nakon informacija o mogućem “atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave”.


Mediji su objavili da je takvu depešu prije četiri dana poslao narko”General” Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije.



O mogućem atentatu na “pripadnika opštinske uprave Zvornik” govorio je i Zoran Stevanović, jedan od vođa Kavačkog NarkoKartela i gradonačelnik Zvornika.


Većina pohapšenih je dio Kavačkog klana u RS i biće interesantno vidjeti da li će ih teretiti i za trgovinu narkoticima ili su ih priveli zbog Kostreševićeve depeše “o mogućem “atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave”.



Cijela akcija se sprovodi po nalogu OJT Istočno Sarajevo koje je u potpunosti pod kontrolom Kavčana, prije svega jednog od Kostreševićevih najbližih saradnika Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, kao i Kostreševićevog bliskog saradnika Aleksandra Mičića, Ace Makedonca, velikog perača narkonovca i narko dilera.


Dodik i Aco Makedonac

Mičića je Okružni sud Istočno Sarajevo polovinom januara pustio iz pritvora iako je pokušao ubiti narkodilera Gorana Sikimu, pucajući mu u leđa četiri puta.


Treba strpljivo sačekati kraj cijele akcije i vidjeti da li će narkodileri koji su pohapšeni biti zadržani u pritvoru ili pušteni na slobodu. Međutim, već sada je jasno da u vrhu MUP RS postoji veliki sukob dvije linije: Jedne koju predvodi Narko"General" Kostrešević, a podržava ga Milorad Dodik i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS. 



Prije svega, biće interesantno da li će Bojan Đokić Đurđo, jedna od bitnijih karika Kavčana, biti pritvoren.

Jovan Stojkić Jole, prvi s lijeva u "Medellinu"

Uhapšen je, kako nezvanično saznajem, i Jovan Stojkić Jole, formalni vlasnik kafea "Medellin” u Zvorniku u kojem redovno sjedi Zoran Stevanović.


Zoran Stevanović, u vrhu stola, u "Medellinu" 

Akcija hapšenja još nije završena, a najinteresantnije će biti vidjeti koga će zadržati u pritvoru. 


Svi uhapšeni bliski su Stevanoviću, Siniši Mijatoviću i Dejanu Iliću Tigru, “mozgu” Kavačkog klana u RS. (nastaviće se)