недеља, 10. април 2022.

Krivične prijave protiv Kostreševića i Marića; Marićeve izuzetno bliske “ženske veze” sa ubicom Jošilom, Vicine sa ubicom Čarugom; Stevanović cinkari Igora Dodika da ga reketira i uvezuje ga sa crnogorskim Kavčanima kako bi sebe spasio


Piše: Slobodan Vasković


1.

Redaju se krivične prijave protiv Siniše Kostreševića i Mladena Marića zbog surovog premlaćivanja niza osoba u noći 26/27.03., kada je sprovedena opsežna akcija hapšenja.


Ubica Aleksandar Miljatović
Te noći jeste uhapšen Aleksandar Miljaković, koji je priznao likvidaciju Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor, da bi se, dan kasnije, u Tužilaštvu branio ćutanjem.
Radenko Bašić, ubijen 21.03.o.g.

Uz Miljakovića, koji se nalazi u pritvoru, privedeno je još nekoliko desetina osoba koje su teško pretučene, a da nisu ni saslušani. Sada je većina njih podnijela krivične prijave protiv Kostreševića i Marića zbog monstruoznog zlostavljanja.


Privedeni su i polomljeni po spisku koji je napravio Kostrešević (bilo je na njemu 40 imena), a premlaćivanje su naredili Narko”General” i mortus pijani Marić. Prije toga, polomljeni su i mnogi u Prijedoru, a najstrašnije u svemu je što je te akcije brutalne odmazde naredio Kostrešević koji je u izvrsnim odnosima sa NarkoDilerom Daliborom Railićem, naručiocem likvidacije Bašića.


naručilac ubistva NarkoDiler Railić

Biće interesantno pratiti ove procese, a još interesantnije će biti što će Kostreševića i Marića na ta suđenja, vjerujem, dovoditi iz pritvora u kojem će se naći, jer je prvi Narko”General” Kavačkog klana u RS, a drugi njegova NarkoKrtica.

Narko"General" Kostrešević

2.

Već sam objavio da su pojedinci iz policije dojavili i tako pomogli 05.04.o.g. Jovanu Jošilu, ubici i narkodileru, da pobjegne iz opkoljene zgrade u kojoj živi.


Marić

I tu farsu je vodio mortirani Marić iako je, kao i Kostrešević, znao da Jošila nema u zgradi, jer je umakao. Međutim, kako bi to prikrili cijeli dan su, 06.04., maltretirali stanare. Sve je bilo predstava za javnost.


3.

Sve je bila farsa, a bitno je naglasiti da Marić ima izuzetno bliske “ženske veze” sa Jošilom: Sadašnja Marićeva supruga je bila Jošilova djevojka u vrijeme kada je došlo do vatrenog obračuna između njega i grupe Slaviše Ćuluma, 24.04.2010. godine.



Tada je Jošilo ubio Nedeljka Ćuluma, brata Slaviše Ćuluma, i nije dobio ni dana zatvora.

4.

Deset godina kasnije, Jošilo je naručio ubistvo i Slaviše Ćuluma, koji je likvidiran 15.05.2020. godine. Jošilo je likvidirao dva brata i nikom ništa; Još mu pojedini pripadnici policije pomažu da pobjegne kako ne bi odgovarao.


Slaviša Ćulum, ubijen 15.05.2020.

Slavišu Ćuluma su ubili Siniša Šakić Kinez i Kostreševićev prijatelj Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, uz podršku Daria Jekića, ubice iz Doboja. U sve je duboko upetljan vrh OSA na čelu sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom o čemu sam detaljno pisao.


ubica i narkodiler Jovan Jošilo

Kada se sve sagleda, uopšte nije čudno što je Jošilo umakao 05.04.2022., a jasno je i ko mu je dojavio da se sprema akcija njegovog hapšenja zbog toga što je naručio likvidaciju Slaviše Ćuluma.  


5.

Nije Čaruga samo Kostreševićev prijatelj, već i Vice Zeljkovića, teškog kriminalca i NarkoDilera. Vicina “bliska prijateljica” N.S. iz Gradiške, koju je u znak “prijateljstva” zaposlio u Vladi RS,  bila je ranije “bliska prijateljica” Čaruge. 

6.

Sve je to isto Zmijsko gnijezdo, kojem pripada i Zoran Stevanović, jedan od Kumova Kavačkog klana u RS, direktni saradnik Radoja Zvicera, kojem je omogućavao, kao i Elvisu Keljmendiju, dobijanje dokumenata.


7.

Stevanović je početkom rata prelazio čamcem, preko Save, u Hrvatsku, prevozio tadašnje jugoslovenske dinare u vrećama i na njima uzimao dojč marke, dok je preko Drine prevozio sitnu i krupnu stoku, pa onda bio diler deviza, zatim švercer nafte, dogurao je do velikog NarkoBosa koji se bavi švercom kokaina.

Postao je i gradonačelnik Grada Droge iako na duši ima nekoliko mrtvih koji su se ubili zbog njegovih zelenaških poslova sa Nedeljkom Radićem Strujom i Slobodanom Radićem Bibijem.


8.

Struja je teško pretučen u Loznici 01.04. ove godine, upravo zbog zelenašenja


Struja

Za to vrijeme njegov šef Stevanović je “hapsio” po Zvorniku svoje narkodilere Bojana Đokića Đurđu, Radeta Simića Cokija, Mladena Cvjetinovića Buldija, Darka Idiota Mišića… I sve u dogovoru sa Kostreševićem i Marićem.


9.

Ovaj put spisak je napravio Stevanović, a cijela zvornička farsa imala je za cilj da opravda Kostreševićevo intimno prijateljstvo sa Railićem. Naravno, svi Stevanovićevi narkodileri su pušteni na slobodu.

Zvornička farsa

Stevanović pokušava da se spase, jer ga istražuju u nekoliko država Regiona zbog narkotika, primarno, ali i brojnih teških kriminalnih radnji, tako što označava Igora Dodika kao glavnog saradnika Siniše Mijatovića i Dejana Ilića Tigra (oba Kumovi Kavčana), a sebe predstavlja njegovom žrtvom tvrdeći da ga nemilosrdno reketira.


Igor Dodik

Stevanović je otišao tako daleko da sina Milorada Dodika uvezuje i sa Zvicerom, dok svoje veze sa jednim od vodećih kavčana iz Crne Gore, koji je u bjekstvu, negira. 


Zvicer

10.

U vrhu Kavačkog Klana u RS je teško sukobljavanje: Svako pokušava sebe da iščupa i proda dojučerašnje saradnike. Da podsjetim, vođe Kavačkog Klana u RS su Stevanović, Mijatović, Ilić (Zvornik), Kostrešević, Igor Dodik (Banjaluka), Ljuban Ećim (Beograd), a glavni politički zaštitnik im je Milorad Dodik.

Stevanović, Mijatović, Ilić-Tigar
11.
Sukobi u vrhu Klana, posebno u Zvorničkom dijelu, otišli su toliko daleko da Stevanoviću ponovo prijete Daliborom Ristićem Dabom, šefom podzemlja u Loznici, koji je, svojevremeno, uzeo “mirnim” putem stan Stevanoviću u tom gradu zbog nekog “sitnog” poravnanja. (nastaviće se)