четвртак, 28. април 2022.

Ubistvo Bašića/NarkoDiler Railić načelniku Uprave Mariću: Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!

NarkoDiler Railić


Piše: Slobodan Vasković


1.

U tekstu “Kokainska Zvijer Matković - dio Narkoveza; Kad će biti saslušani Kostrešević i Jolović zbog druženja sa NarkoDilerom Railićem, osumnjičenim da je naručio ubistvo policajca Bašića; Tužilac Ćelić na Industrijskom Kiseoniku - odumrle mu tužilačke sposobnosti; Da li se zataškava ubistvo Miletića i gdje su “iz predmeta” nestali kriminalci Vukajlović i Aćić”, najavio sam da bi trebalo “saslušati i Kostreševićevu narkokrticu Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, kako bi se utvrdilo da li je 23.03.o.g. kada je uhapšen Railić zahtijevao da s njim ostane nasamo. I ostao je. O tome opširnije uskoro”.


2.

Prije nego je Marić naredio “specijalcima” da napuste prostoriju i ostave ga nasamo sa Marićem, NarkoDiler Dalibor Railić je vrlo glasno pitao Marića, pred “specijalcima” koji su tome svjedočili:"Šta je, jeste li me doveli ovdje da kažem koliko sam kome od vas platio, koliko dugo i od koje droge; Da li sam zato ovdje; Hoćete li da kažem kome sam od vas plaćao godinama”?


3. 

Nakon toga Marić je izbacio “specijalce” iz prostorije i ostao nasamo sa Railićem; O čemu su razgovarali znaju njih dvojica, ali nakon što je dežurni tužilac pustio Railića, odmah je uhapšen ispred OJT i sproveden u Sarajevo, gdje je pritvoren zbog trgovine narkoticima.


Mladen Marić

4.

NarkoDiler Dalibor Railić sumnjiči se i za naručivanje likvidacije Radenka Bašića, načelnika odjeljenja krim policije PU Prijedor.


Rdenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Bašića je likvidirao, kako se sumnja, Aleksandar Miljatović, 21.03.o.g., u naselju Pećani u Prijedoru, tako što mu je pucao u potiljak.


Ubica Miljatović

Miljatović je u noći 26/27.03. kada je uhapšen u Laktašima sve priznao, ali se u Posebnom odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala branio ćutanjem i u pritvoru je.


5.

Bilo bi odlično kada bi Railić progovorio koga je sve plaćao, posebno što je u trideset dana prije ubistva Bašića najmanje pet puta sjedio sa Sinišom Kostreševićem, a jednom sastanku je prisustvovao i Milan Jolović Legenda.


Kostrešević

Kostrešević je već tada znao da je Railić preko Skajaplikacije tražio “ubicu za policajca”. Znao je to i Darko Ćulum, direktor SIPA, koja je imala i dojavu od svog informanta, kao i Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


6.

Niko od njih još uvijek nije saslušan, iako bi to bilo vrlo logično. Ali, sve što je logično, u BiH je nelogično.


7.

Da vidimo koga je Railić sto posto plaćao, što je javna tajna u Prijedoru: Plaćao je Mladena Mitrovića, Glavnog tužioca OJT Prijedor koji je kriminalac, ništa manji od pomenutog NarkoDilera. Plaćao ga je godinama.

Mitrović

8.

Railić je, godinama, plaćao i Gorana Mikanovića, koji je prije Bašića bio načelnik Sektora krim policije u PU Prijedor.


Railić nije mogao platiti Bašića, jer je riječ o poštenom policajcu. Nažalost, nije ih previše ostalo, a poštenje je platio glavom.


Mikanović

9.

Trio Mitrović-Mikanović-Railić je perfektno funkcionisao: Railić je nesmetano dilao, Mikanović ga štitio, a Mitrović, kao Glavni tužilac, štitio i za najteža nedjela - kao što je teško ranjavanje, a potom i likvidacija, kao što je ona Mihajla Stupara zvanog Šmit, o čemu sam već pisao u tekstu “Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti”!


10.

Nije poznato da su saslušani Mitrović i Mikanović, a poznato je da nije smijenjen načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, iako je likvidiran načelnik Sektora krim policije iz njegove uprave.

Vuujanović

11.

Dragan Lukač evidentno zna zašto to nije učinio i za šta su mu Vujanović, kao i Marić i brojni drugi kriminalci iz MUP RS potrebni, pa ih i dalje drži uz sebe. A sebe (opet) uz Milorada Dodika, Uzurpatora i Vrhovnog Unutrašnjeg Neprijatelja.


Lukač i Dodik

12.

Mehanizam jeste spor, možda i prespor trenutno, ali radi. Procesi su neumitni i nemoguće ih je zaustaviti. Niko od pomenutih neće ostati zaštićen i na slobodi. (nastaviće se)