среда, 20. април 2022.

Slijedi li novo zataškavanje ubistva koje je počinila policija: Preminuo Dragan Miletić nakon što su ga Kojdić, načelnik Odjeljenja za krvne delikte i još nekoliko inspektora surovo polomili 02.04. o.g.

piše: Slobodan Vasković


Dragan Miletić preminuo je nakon što su ga Kojdić, načelnik Odjeljenja za krve delikte, i još nekoliko inspektora surovo polomili 02.04. o.g.


Poštovani,

"Pored svih napora u liječenju koje su uložili naši medicinski profesionalci, pacijent za kojeg ste poslali upit preminuo je jutros u 06:00 h", saopšteno mi je iz UKC RS Banjaluka.


Odgovor iz UKC RS Banjaluka

Miletić je 18 dana bio na respiratoru i samo je bilo pitanje trenutka kada će mu se život ugasiti.

Miletić je preminuo u UKC RS Banjaluka.


Iz te ustanove su u nekoliko navrata odgovorili da je Miletić "priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”.


Neizvjesnost je postala smrtna izvjesnost.


MUP RS se do sada nijednom nije oglasio o ovom slučaju i očito je da imaju namjeru da sve zataškaju. I da u tome imaju podršku OJT Banjaluka iako je ovdje riječ o ubistvu.


Pripadnici MUP RS, Odjeljenje za krvne delikte PU Banjaluka, na čijem čelu je dželat Siniša Kojdić, pretvorili su batinama Dragana Miletića u biljku, koji je vegetirao na respiratoru dok nije preminuo, što niko nije zaslužio kakav god bio.


MUP RS  je, dokazuje to i ovaj slučaj, privatna agencija Mafije.



Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uopšte nije reagovalo na surovo satiranje, pokazalo se do smrti, Miletića.


Nedjelovanja OJT Banjaluka već sam objavio; Podsjećam, i na drugi upit o tome šta su preduzeli povodom pokušaja ubistva Miletića, lakonski su odgovorili:

“U vezi sa  obraćanjem od 12.04.2022.godine, obavještavamo; da smo Vam proslijedili odgovor dopis broj:IT-128/22 od 07.04.2022.godine, te da za sada ne raspolažemo sa više informacija u vezi sa  zdravstvenim stanjem Miletić Dragana”.



O bilo kakvoj istrazi ni riječi, ni slova, ni zareza!


Da podsjetim šta su mi odgovorili 07.04.2022. godine:


“Prema informacijama sa kojima raspolaže Okružno javno tužilaštvo Banja Luka osumnjičeni Miletić Dragan, se nalazi u UKC RS- Banja Luka i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško.Tužilaštvo do sada nema informaciju iz kojeg razloga se lice nalazi u besvjesnom stanju.


Uputili smo zahtjev Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka, za dostavu cjelokupne medicinske dokumentacije i informacija  o zdravstvenom stanju Miletić Dragana (od prijema u Klinički centar do danas)”, odgovoreno mi je na upit koji sam OJT Banjaluka postavio u vezi sa teškim prebijanjem Dragana Miletića, osumnjičenog za ubistvo.



Osumnjičeni Miletić uhapšen je 2. aprila ove godine, nakon što je u lokalu u Banjaluci napao goste. Jednog je udario flašom u glavu, a drugog je nožem ubo u grudi.


Miletić je uhapšen u noći 01/02.04.o.g. zbog sumnje da je pokušao ubistvo.


O Miletiću su mi pisali mnogi - iskreno, sve najgore, ali ako je/kada je već bio takav zašto ranije nije presuđen, a pošto se to već nije desilo, onda je imao pravo na pravično suđenje, šta god da je uradio, a ne da mu presuđuje Siniša Kojdić i podređeni mu inspektori iz Odjeljenja za krvne delikte.

Da budem precizan do kraja, što se tiče odgovora iz OJT Banjaluka, koji sam dobio 12.04 .o.g., nisam ja OJT poslao pitanja o zdravstvenom stanju Miletića, jer nisu zdravstvena institucija, već moja pitanja glase: 


Prema informacijama kojima raspolažem, Miletić je teško pretučen u PU Banjaluka, nakon čega je prebačen u UKC RS.

“Molim Vas da mi, tokom dana, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovorite na sljedeća pitanja:

-Da li ste utvrdili zbog čega je Miletić završio u UKC RS sa teškim povredama glave, opasnim po život?

-Da li ste dobili Izvještaj iz MUP RS o tome zbog čega je Miletić završio u UKC RS, a ne u OJT Banjaluka?

-Da li ste utvrdili ko je odgovoran za nanošenje takvih povreda?

-Da li ste otvorili slučaj u vezi sa tim, jer se teško premlaćivanje Miletića, takođe, može okarakterisati kao pokušaj ubistva?

-Da li nadležni tužilac prati zdravstveno stanje Miletića i koje sve radnje je OJT preduzeo u vezi sa ovim slučajem?

 

Molim vas da mi odgovorite tokom dana zbog hitnosti kako bih objektivno informisao javnost o svemu u vezi sa ovim teškim incidentom za koji postoji mogućnost da kao epilog ima smrtnu posljedicu privedenog Miletića”.

Kao što i sami imate priliku pročitati nisam dobio nijedan adekvatan odgovor iz OJT Banjaluka.



Iz UKC RS su mi 12.02. odgovorili da je Miletić i dalje u životnoj opasnosti.


“Pacijent za koga ste poslali upit je i dalje teškog opšteg stanja, priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”, odgovoreno mi je iz UKC RS.



Svi su čekali da Miletić umre i da tu nasilnu smrt što prije gurnu pod tepih; Presudio mu je Kojdić. Nema, valjda, potrebe OJT Banjaluka ništa da radi. (nastaviće se)