петак, 1. април 2022.

Uznemirujući sadržaj: Kostreševićev i Marićev “način istrage” u Banjaluci, 26.03.


Piše: Slobodan Vasković


U Banjaluci je, u akciji 26/27.03. tokom hapšenja ubice Aleksanra Miljkovića koji je po nalogu narkodilera dalibora Railića ubio Radenka Bašića, 21.03. u Prijedoru, privedeno i brutalno polomljeno na desetine lica.


Svi oni su privođeni po spisku koji je napravio Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General”, a na kojem se nalazilo četrdeset lica. Akcija je sprovedena bez nadzora bilo kog Tužilaštva i po naređenju Milorada Dodika koji je tog 26.03. izjavio da te večeri kreće “obračun s kriminalom”.


Ne radi se o cvjećkama, daleko od toga, ali surovo prebijanje pokazalo je namjeru nasilja nalogodavaca, jer većina tih lica nije ni saslušana. Ako su postojali dokazi o djelima koja su počinili, zašto su bili na slobodi? Ako nisu, zbog čega su bestijalno zlostavljani?!



Neki od njih odmah su polomljeni ispred kuća u kojima su uhapšeni, a poslije toga nastavljeno je prebijanje u PS “Centar”, a kasnije u Zalužanima, u Centru za obuku MUP RS.


Brojnim od prebijenih razbijene su glave, udarani su nogama, palicama, kundacima…


Drugima su polomljene vilice, nanešene teške povrede, a da niko od njih nije dao izjavu. 


Ukoliko su krivi nisu ni trebali biti na slobodi, ali način obračuna sa njima je barbarski.


Očigledno je da imamo na djelu pokušaj puča u MUP RS kako bi Narko”General” Kostrešević preuzeo, zajedno sa Mladenom Marićem, načelnikom Uprave za organizovani kriminl, sve poluge upravljanja i pokušao spasiti sebe, a potom i Kavački klan.


Sinoć sam objavio fotografije što svjedoče kako su zvjerski pretučeni privođeni u Prijedoru.