субота, 30. април 2022.

Ubistvo Bašića/NarkoDilera Railića štitio je gotovo kompletan vrh MUP RS - Kostrešević, Marić, Savković...; Surovo premlaćeni u akcijama policije daju izjave nakon što su podnijeli krivične prijave

NarkoDiler Dalibor Railić, naručilac likvidacije


Piše: Slobodan Vasković


Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, jedan je u nizu visokih funkcionera policije koji su štitili NarkoDilera Dalibora Railića iz Prijedora.


Railić je osumnjičen da je naručio i organizovano ubistvo Radenka Bašića, načelnika Sektora krim policije PU Prijedor, kojeg je, kako se sumnja, likvidirao Aleksandar Miljatović, 21.03.2022. godine u naselju Pećani u Prijedoru, hicem iz pištolja u potiljak.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

Miljatović je, zbog sumnje da je ubio Bašića, u pritvoru Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, dok je Railić u pritvoru Tužilaštva BiH zbog sumnje da je trgovao narkoticima.

Aleksandar Miljatović, ubica Bašića

Savković je do početka decembra 2020. godine bio načelnik Uprave za organizovani kriminal, a smijenjen je sa te pozicije zbog reketiranja i provaljivanja policijske akcije “Fiskalna kasa”, o čemu sam detaljno pisao u tekstu : Zločinci iz vrha MUP RS: Savković, zadužen za integritet i zakonitost rada policije, brutalno reketira, a Lukačev zloglasni, ubilački pitbul Kremenović uništio akciju “Fiskalna kasa”.


Milosav Savković

Suštinski, Savković je nagrađen za svoja zlodjela, umjesto da je završio u pritvoru/zatvoru. Zamijenio ga je još jedan Railićev zaštitnik - Mladen Marić.


Marić je, tokom hapšenja Railića, obavio nasamo razgovor sa njim, nakon što mu je NarkoDiler rekao “Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!”.

Marić

Zaštitu Railića od hapšenja, koje su tražili neki od inspektora iz Prijedora, kao i ubijeni Bašića, Savković je obrazlagao riječima: “Nemojte ga hapsiti; Dobar nam je za informacije”. 


Zaista “izvanredno” objašnjenje za zaštitu velikog NarkoDilera, koji je kapilarno trovao opijatima mlade Prijedora i okolnih mjesta.


Nema dileme da je i Savković bio na platnom spisku Railića, kao i Marić i Glavni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Ubistvo Bašića/NarkoDiler Railić načelniku Uprave Mariću: Da li ste me doveli ovdje da kažem koliko sam koga od vas plaćao, koliko dugo i od koje droge?!!!”


Mitrović

Savković je pripadnik Kavačkog klana, imao je Skajaplikaciju, kao i veze sa Kavčanima u Crnoj Gori. Pisao sam detaljno i o tome.


Šiniković

On je direktan zaštitnik Dražena Šinikovića, prvog čovjeka Kavčana u Hercegovini i kuma Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu koji “radi” najviše u EU, ali i širom svijeta. I koji bezbrižno živi u Trebinju, jer ga štiti vrh MUP RS, ali i Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Pisao sam o tome detaljno u tekstu: Trostruki Ubica Milan Matković: Jedan od najvećih NarkoDilera na Balkanu je i Prikrivreni Glavni tužilac Tužilaštva BiH i Vodeći funkcioner iz sjene MUP RS.


Nemanja Ćećez i Milan Matković

Kumovske veze među velikim narkodilerima su zaista zanimljive, pa ću dio njih objaviti narednih dana.


Da podsjetim, Railića je štitio i Narko”General” Kavčana Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije RS, koji se sa njim sreo najmanje pet puta javno u kafeima “Merkatora” u Banjaluci. Jednom od sastanaka prisustvovao je i Milan Jolović Legenda, a svi su održani od druge polovine februara ove godine do likvidacije Bašića.

Narko"General" Kostrešević

Niko od navedenih visokih funkcionera MUP RS koji su tu instituciju pretvorili u Zločinačku organizaciju do sada nije saslušan zbog ubistva Bašića.


Zato je počelo saslušanje od policije polomljenih i satranih osoba, privedenih bez ikakvog razloga u akciji koju je vodio Kostrešević, 26/27.03. o.g.


Većina privedenih te noći nisu dali nikakvu izjavu, ali su brutalno pretučeni kundacima, palicama, nogama, a neki su zadobili i teške povrede.


posljedice surovog policijskog prebijanja

Zbog tih nedjela niko nije niti smijenjen niti kažnjen, a cinizam je da oštećeni daju izjave upravo pripadnicima MUP RS, a dio njih i u OJT Banjaluka.


Davanje izjava uslijedilo je nakon što su oštećeni podnijeli krivične prijave. (nastaviće se)