недеља, 17. април 2022.

Dodikova vila u Banjaluci, površine skromnih 2.040 m2, za razliku od njega, brzo napreduje (FOTO)

Piše: Slobodan Vasković


Izgradnja vile Milorada Dodika u Banjaluci u kojoj će živjeti njegov sin Igor sa svojom novom izabranicom, ide zaista fenomenalnim tempom. istina, bilo je čak i fizičkih razmirica između Oca i Sina tokom izgradnje, ali su se "slegle".


Urađeno je mnogo, što samo pokazuje da Dodik ima odakle - toliko je opljačkao od naroda, da je za njega sitnica gradnja još jedne vile, prve u Banjaluci, ukupne površine 2040 m2.Fotografije najbolje svjedoče o tome. da se vila gradi na rubu parka “Mladen Stojanović”, na kraju slijepih uličica Bože Varićaka i Janka Veselinovića.Fotografije potvrđuju i moje ranije navode da će vila imati tri sprata; Odnosno, podrum, prizemlje i dva sprata.


U podrumu će biti izgrađeno košarkaško igralište, da bi Dodik mogao da koji put ubaci loptu u koš; Ništa prejako, da ga ne bi presjeklo preko leđa.
Dimenzije košarkaškog terena su 28x15 metara; To je igralište koje mora biti udaljeno dva metra (sa svake strane) od bilo koje barijere, među kojima su i klupe za rezervne igrače.


Kako Dodik ima mnogo rezervnih “igrača” listom kriminalaca, očekivano je da dimenzije njegovog ličnog, kućnog, košarkaškog igrališta budu 30x17 m.


izgradnja tokom 2021.

Praktično to znači da će podrum biti ukupno 510 m2. Toliko će, u najmanjem, biti i prizemlje i sva tri sprata, pa se dođe do računice kako Dodik gradi kuću od, najmanje, 2.040 m2 upotrebljive površine.


Nije loše za nekog sa platom od svega 5.000 KM. 


Naravno, kuća se ne gradi na Dodikovo ime.


Dodik nikada nije živio u Banjaluci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile. Ova u Banjaluci je za sinčića.

Dodikova seoska koliba u Bakincima

Dodik je zaista optimista kada je počeo ovaj najnoviji građevinski poduhvat otetim narodnim novcem, jer je već sada jasno da on u političku penziju odlazi najkasnije u oktobru iduće godine; Jasno je i da političku “penziju” neće provoditi u regionu, već na teritoriji neke istočne zemlje ukoliko uspije da pobjegne.