четвртак, 21. април 2022.

Na pomolu novi Raskol u DNS-u: Potpredsjednici i generalni sekretar stranke bili protiv Nešićeve odluke o prisustvu Dodikovom ličnom skupu; Nešić bio na skupu, potpredsjednici i gensek nisu


Piše: Slobodan Vasković


Na pomolu je novi raskol u DNS-u, stranci koju vodi Nenad Nešić, poslušnik Milorada Dodika i jedan od najvećih perača narko novca Kavačkog klana u RS i narko diler.


Nešić je prisustvovao Dodikovom ličnom skupu, malicioznog naziva “Sloboda”, iako su svi potpredsjednici stranke bili protiv toga.


Sa Nešićem su na skupu bili Aleksandar Glavaš, narodni poslanik i pripadnik njegove narkogrupe, Slaven Dujaković, Miloš Lučić, ministar u Savetu ministara BiH, ali, nijedan od njih nije potpredsjednik stranke.

Kako tvrde moji izvori nije bio nijedan potpredsjendik stranke niti generalni sekretar Dragutin Rodić na privatnom skupu Milorada Dodika, 20.04., sa kojeg su upućene i prijetnje smrću Kristijanu Šmitu, visokom predstavniku u BiH. Prijetnje su upućene u prisustvu Milorada Dodika i Željke Cvijanović pa je jasno ko ih je i naručio.


Svi potpredsjednici DNS-a, kao i generalni sekretar, bili su protiv odlaska na Dodikov privatni skup.


I predsjednik Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Miloš Stanišić nazvao je, 20.04., Dodikov skup “partijskim okupljanjem”, što dodatno potvrđuje da su brojni nezadovoljni činjenicom da je Nešić bio i ostao Dodikov sluga. 


DNS, prema posljednjim ispitivanjima javnog mnjenja neće dostići cenzus za ulazak u Narodnu skupštinu RS, a Nešić je, očekivano, najomraženiji političar u Republici Srpskoj. (nastaviće se)