уторак, 26. април 2022.

Ubistvo Dragana Miletića: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije da odluči o istrazi; Miletić je satran batinama u PU Banjaluka zbog čega je preminuo

Dragan Miletić, preminuo 20.04.2022.

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Miletić preminuo je 20.04. o.g. na UKC RS, gdje je prebačen 02.04. zbog teškog stanja u kojem se nalazio.


2.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Dragana Rakanovića pacijent je teškog opšteg stanja. “Pacijent je operisan zbog krvarenja oko moždanih struktura, priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – naveli su iz UKC Republike Srpske za Srpskainfo, 06.04.2022.


3.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka obavješten je dana 20.04.2022.godine,  da je  u UKC RS preminuo Miletić Dragan. Tužilac je izdao naredbu Zavodu za sudsku medicinu RS da se izvrši obdukcija tijela preminulog, sa ciljem  utvrđivanja uzroka smrti. Tužilaštvo do sada nije zaprimilo nalaz obdukcije a po zaprimanju istog utvrdiće da li postoji osnov sumnje da je smrt Miletić Dragana u uzročno-posljedičnoj vezi sa izvršenjem nekog krivičnog djela ili nije”, odgovoreno mi je 26.04. iz OJT Banjaluka.4.

Iz Policijske uprave oglasili su se samo jednom - saopštenjem 02.04. u kojem se navodi: “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, noćas, neposredno nakon zaprimljene prijave, lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 124. a u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.Nadležnoj policijskoj stanici sinoć oko 00,10 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci lice D.M. flašom u predjelu glave zadalo udarac licu S.Ć. iz Kozarske Dubice, a potom je zadalo ubod nožem u predjelu grudnog koša licu D.S. iz Banjaluke, usljed čega su navedeni zadobili tjelesne povrede. Licima S.Ć. i D.S. je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko – kliničkom centru Republike Srpske. Osumnjičeno lice D.M. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu. U toku je kriminalistička obrada lica, a nakon završene kriminalističke obrade, lice D.M. će biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”.


5.

Saopštenje je izdato tokom 02.04., što svjedoči da je Miletić bio u Policijskoj upravi već satima, jer je uhapšen oko 01. čas iza ponoći, sudeći prema vremenskoj odrednici koju je saopštila PU Banjaluka - da im je u 00.10 časova prijavljeno da je došlo do tuče i pokušaja ubistva.


6.

Da je Miletić teško povrijeđen u toj tuči, on bi, kao i njegove žrtve, završio na UKC RS odmah, a ne bi bio satima saslušavan u PU. Iz saopštenja je uočljivo da su Miletića nastavili “obrađivati” i nakon što su o njegovom privođenju obavijestili javnost. Naravno, nema nikakvog opravdanja za njegov ubilački atak na druge osobe, ali zato postoji Sud da izrekne kaznu, a ne da mu se presuđuje u PU.


7.

Nema nikakve dileme da je Miletić surovo prebijen u Policijskoj upravi, Odjeljenju za krvne delikte, na čijem čelu je monstrum Siniša Kojdić i da je, tek nakon tog surovog prebijanja, prebačen u UKC RS Banjaluka.


Sigurno ga nisu pola dana “reanimirali” u PU.

8.

Od tada do danas, niko iz Policijske uprave se nije oglasio, a iz odgovora koje sam dobio od OJT i objavio ih prethodnih dana ne može se zaključiti kada su obaviješteni da se Miletić, koji je trebao biti predan u njihovu nadležnost, nalazi u UKC RS.


9.

Drugi mediji su objavili da je OJT Banjaluka saopštio da su ih iz PU obavijestili 02.04.Emitujem dva odgovora iz OJT, pa sami zaključite šta je istina, a šta ne; Iz odgovora je vidjivo da tek nakon mog upita iz OJT saopštavaju da će zatražiti kompletnu medicinsku dokumentaciju iz UKC RS, a to je već 07.04.


Znači, pet dana nisu imali nikakvu informaciju o stanju Miletića, a 12.04. saopštili su mi da su mi odgovorili 07.04., što ne znači ništa.10.

Sve to vrijeme iz PU nije bilo nikakvog objašnjenja zbog čega je Miletić završio na UKC RS, niti objašnjenja ima ni nakon njegove smrti.


Miletić nije bio dobar čovjek, malo ko je o njemu imao lijepu riječ da kaže, ali bez obzira na sve - imao je pravo da mu se sudi,  a ne da mu se presuđuje u Policijskoj upravi Banjaluka i da to učini Kojdić.

Dželat Kojdić

Kojdić je odgovoran i da nije prstom pipnuo Miletića, jer se to desilo u Odjeljenju za krvne delikte koje on vodi, ali, prema mojim informacijama, on ga je najviše tukao. I to je došao od kuće, da bi ga “saslušao” na smrtonosni način.


11.

Tišina iz PU koja gromko odzvanja ukazuje da se teži ka zataškavanju ubistva, ali to neće biti moguće niti će biti moguće prebaciti svu odgovornost na tuču koja se desila - iz prostog razloga što su Kojdić&co imali dovoljno vremena da uoče da Miletić eventualno ima teške povrede. Očito ih nije imao, čim je i drugog nastavljena njegova “kriminalistička obrada” na način koji ga je odveo u smrt o čemu najbolje svjedoči saopštenje PU Banjaluka, emitovano 02.04.o.g..Tek kada su ga satrali do besvijesti, pozvali su Hitnu pomoć. Slika ispod nije ilustracija, već je riječ o vozilu Hitne koje je odvezlo gotovo ubijenog Miletića na UKC RS iz PU Banjaluka. Uočljivo je da je dan pri kraju.

Još  jedna bitna stvar koja se mora pomenuti: Miletiću se štošta stavlja na teret, pa je pitanje zbog čega, zbog svih tih nedjela za koja se sada tereti, nije ranije pritvoren, procesuiran i poslan na robiju?!!!


12.

Miletić je ubijen, tu nema nikakve dileme; Ubili su ga pripadnici MUP RS, a OJT Banjaluka, ukoliko žele pokazati da su se iščupali iz kandži kriminalaca iz policije, primarno Siniše Kostreševića, direktora Policije, koji je direktno nadležan Kojdiću i ostalim, moraće ovaj slučaj dovesti do kraja i one koji su uzrokovali smrt Miletića optužiti, kako bi bili zatvoreni. U suprotnom, moraće iz OJT nadležni tužioci biti zatvoreni. Vremena u kojima je narkorežim mogao zataškavati likvidacije su prošla, ma šta oni mislili o tome. (nastaviće se)