уторак, 12. април 2022.

Supruga Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS, dojavila ubici i narkodileru Jošilu da se sprema akcija njegovoh hapšenja; Zahvaljujući njoj Jošilo je pobjegao iz Banjaluke i izbjegao hapšenje 05.04.o.g.

Ilustracija (foto: Profimedia)


Piše: Slobodan Vasković


I.M., supruga Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, dojavila je ubici i narkodileru Jovanu Jošilu da se sprema akcija njegovog hapšenja. 


Zahvaljujući njenoj dojavi, Jošilo je pobjegao iz Banjaluke i izbjegao hapšenje 05.04. ove godine.


Ubica i narkodiler Jovan Jošilo

Za navedeno postoje čvrsti dokazi u MUP RS i nejasno je kako i zašto je Marić još uvijek na čeku Uprave; Još je nejasnije zbog čega nisu uhapšeni i on i njegova supruga, jer, nema dileme, da je upravo Marić rekao svojoj ženi da će Jošilo biti uhapšen u akciji policije koju je on vodio.


Prema tvrdnjama nekoliko nezavisnih izvora, I.M. je čekala da Jošilo uđe u zgradu u kojoj živi, 05.04.o.g., da bi ona zatim ušla za njim i, izvan svake razumne sumnje, ga obavijestila da će uslijediti akcija njegovog hapšenja. 

Sve to vrijeme, zgrada je bila pod prismotrom pripadnika Uprave na čijem čelu je Marić.


Marićeva supruga je nekada bila Jošilova djevojka, a očito je da ta bliskost nije izgubila na snazi tokom više od decenije. 


Jošilo je, kako moji izvori tvrde, nakon što ga je I.M. obavijestila o akciji, pozvao Sašu Bilića koji ga je u gepeku svog automobila izvezao iz zgrade koja je sve vrijeme bila pod prismotrom. Sve navedeno je nevjerovatan skandal rijetko viđen čak i u BiH u kojoj je gotovo sve moguće!!!


Bilić je, 06.04., uhapšen na naplatnoj rampi u Klašnicama kod Banjaluke, ali je odmah i pušten, jer mu, kako se tvrdi, ništa nisu mogli dokazati. U stvari, nisu mu htjeli dokazati zbog Marića.

Bilić je uhapšen nakon dojave iz druge policijske agencije. 

Jošilo je značajna karika u lancu distribucije kokaina Kavačkog klana u Republici Srpskoj i zadužen je za distribucijju narkotika u Banjaluci i Krajini. 


Već sam objavio da su pojedinci iz policije dojavili i tako pomogli 05.04.o.g. Jovanu Jošilu, ubici i narkodileru, da pobjegne iz opkoljene zgrade u kojoj živi. Sada je jasno da je to Marić, narkokrtica Narko"Generala" Siniše Kostreševića.


Marić

Navodno hapšenje Jošila, 05.04. i "pretresanja drugih objekata", dan poslije, bili su farsa bez presedana. 


Ranije sam objavio da Marić ima izuzetno bliske “ženske veze” sa Jošilom, jer je njegova sadašnja supruga je bila Jošilova djevojka u vrijeme kada je došlo do vatrenog obračuna između njega i grupe Slaviše Ćuluma, 24.04.2010. godine.



Tada je Jošilo ubio Nedeljka Ćuluma, brata Slaviše Ćuluma, i nije dobio ni dana zatvora.


Deset godina kasnije, Jošilo je naručio ubistvo i Slaviše Ćuluma, koji je likvidiran 15.05.2020. godine. Jošilo je likvidirao dva brata i nikom ništa; Još mu pojedini pripadnici policije pomažu da pobjegne kako ne bi odgovarao.


Slaviša Ćulum, ubijen 15.05.2020.

Slavišu Ćuluma su ubili Siniša Šakić Kinez i Kostreševićev prijatelj Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, uz podršku Daria Jekića, ubice iz Doboja. U sve je duboko upetljan vrh OSA na čelu sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)